Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yardim hocam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yardim hocam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
orhantugba Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 349
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yardim hocam
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2019 Saat 15:05
Hocam 27 yaşındayım sol böbrekte milimlik taş vardı bir süredir ... ara ara az veya çok geçici sanci veriyordu ... 1 aydır idrar yollarımda yanma vardı hafif bol bol su şu içiyordum ... bu sabah ta bir uyandım sol yanımdan karnıma doğru dehşet bir ağrı yayılmaya başladı acillik oldum röntgen taş görülmedi bu sefer idrar da hematüri çıktı düşüyor galiba hocam ... ateşim çok aşırı sancim yok ... şimdi size sorum bana diclomec ve cipro reçete edildi hocam içmek istemiyorum içmem şartmı bol bol su yetmezmi? Siz yazana kadar bir tane diclomec aldım bekliyorum hocam ... idrar bulutlu sarı ...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2019 Saat 15:06
Ateşim yok yazacaktım hocam yanlış yazmışım aşırı sancim da yok antibiyotik şartmı 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117966
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2019 Saat 20:21
Antibiyotik hic SART degil de!!! Gunumuz Turk doktorlari selam verenlere bile antibiyotik yazma illetinden
 muzdariptirler.. Bu ; sifasi olmayan bir illettir. 
Baska sebeplerle de olsa; Sakin Cipro'yu kullanmayin.. Son derecede tehlikeli yan etkileri olan bir ilacdir. 
Bol su icin, baska bir sey gerekmez.  Evet, tas dusuyor… 
Antibiyotigi; ANCAK; Idrar Tahlilinde: Nitrit:(+) oldugunda dusunurum. 
Agriniz olursa, Novalgin tablet, gunde:3x2 tablet cok daha iyidir. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2019 Saat 20:38
Evet hocam malesef selam verene antibiyotik yaziyorlar sanırım bugün seruma da koydular çünkü bağırsaklarım gurul gurul etmeye başladı serum bitince ... dediginiz gini yapacağım hocam yapıyorum da çok şükür ... 1 aydır çekiyorum yanmayı zaten ama bol bol su ile atlattım siz olmasanız ne antibiyotikler içerdik allah bilir... hocam son olarak taş nasıl düşer yani ben bizzat bunu görebilirmiyim akşama kadar küçük abdeste çıktım ama hiçbir bulguya rastlamadim taş erimiş te olabilir mi kanallarda 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2019 Saat 22:33
Erimez de.... Gozle gormeniz de biraz zordur. Hele Alafranga tuvalette, nerede ise imkansizdir. 
En kesin yontemi, 3-4 kat gazli bezin uzerine idrarinizi yapmaktir. 
Antibiyotiklerden uzak durun. 
Bu salaklar, Idrar Tahlilindeki Nitrit ne anlama gelir onu bile bilmezler.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2019 Saat 18:02
Hocam akşama doğru sancılandım yine kaç güne düşer tahminen hocam düşmüş olsa sancim olmazdı heralde 2. Gün bugün en az 3 hafta diyorlar doğrumu 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2019 Saat 18:58
Birden fazla tas olabilir. 
Agri icin, SADECE Novalgin kullanin. Bir tek Novalgin duz adelelerde gevseme saglar. 
Bobrek tasi; Vitamin D eksikliginden de olabilir. 
Vitamin D seviyenize bakildimi? 
Oyle; "3 hafta" diye bir sey yok, poposundan uydurmus onu diyen!! 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2019 Saat 21:27
Hocam her türk vatandaşında oldugubgibi d vitamini seviyem yerlerde!! 7 birim çıktı en son ... ama ben netten okudum biraz önce d vitamini kullananlarda daha çok olurmuş böbrek taşı güya bunu nerden uydurdular acaba çok merak ettim en kısa zamanda ampul alıp içecegim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.