|
idrar yolu enfeksıyonu? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gmzlycn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Eki 2019 Saat 23:07 |
Sayın hocam merhabalar 22 aylık kızım Salı akşamından beri ateşli. Evde takıbını yapıyoruz. Bu sabaha kadar iştahı yerinde idi. Fakat öğleden sonra uykuya meyili arttı. Emerken uyuklamaya başladı. Uyandırıp konuşmaya çalışınca sürekli ağladı. Biz biraz panik olduk acıkcası. Bir de ben gecen hafta üç gün boyunca idararımı yaparken ağrı ve sonrasında kan gelıyordu. Dörduncu gun göbek delıgımden kasıklarıma kadar olan bölgede ağrım oldu. Beşinci gün ise sağ böbregım agrıması üzerine ürolojiden randevu aldım. Tit ,kültür ve usg istendi. Bugun idrar kültürümün sonucunu kontrol ettiğimde Klebsiella pneumoniae ürediğini gördum(. Koloni sayısı : 100.000 üzeri CFU/ML) Biz de acaba ben de üreme yapan bu mikroorganızmanın kızımızın ateşi ile alakalı mı.acaba ona da mı bulaştı diye tedırgın olup acile göturmeye karar verdık. Hastanede ateşi yuksek oldugu için novalgın amp 1/3 IM ve paranox fitil uygulandı. Muayene de boğazlarının kötu oldugunu söyledı dr hanım. Antıbıyotık başlayalım ateşi ıkı gun içinde düşmez ise kan bakarız dedi. Ardından da dönuşumlu ateş dusurucu yazacagını söyledı. Tabı ben bu donusumlu ateş dusurucuyu duyunca gerısını dinlemedim. Dr hanıma ben de üreyen mikroorganızma ile kızımızın ateşi ,hastalıgı arasında bir ilişki olup olmayacagını sordum. Gülerek (bence küçümseyerek güldü ) bebeklere doğumdan sonra ilk on gun içinde anneden idrar yolu enfeksıyonu kapabileceğini ,sonrasında mumkun olmadıgını .korkmayın idrar yolu enfeksıyonunuz bulaşıcı değil dedi. Sonuc olarak biz dr hanımın yazdıgı receteyı almadık. Novalgın uygulanan kızımız hala uyuyor. Ateşi dutsu. Terledi . sabahı beklıcez bakalım. Sizce ne yapalım? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hicbir sey yapmayin. Bu yaslarda zaten antibiyotik gereken durumlar cok nadirdir. Ayrica da; bebekler kaka yaptiklarinda, on taraflarina tamamen kakalar bulastigi halde bir IYE olusmadigi halde, anneden dogumda nasil bulasacak?? SAKIN Idrar Kulturlerine itimad etmeyin.Idrar tahlilindeki; :Nitrit" degeri:(-) ise, zaten IYE YOK demektir..
|
|
![]() |
|
gmzlycn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam benım tit sonucunda nıtrit degeri negatif zaten.onu yazmadım. Sizden öğrendik bunları. Allah razı olsun
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tecrube= Yenilen kaziklarin toplamidir.. Bu sayede Turk doktorlarinin ne MAL olduklarini da gormus oluyorsunuz. Doktor+Laboratuvar ikili ceteleri bunlar!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|