Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rotariks
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rotariks

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatma8266 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatma8266 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rotariks
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 09:53
Hocam Merhaba. Kızım 2 aylık oldu aşıları olacak sağlık ocağına aynı gün rotariks getirecegimi söyledim o gün yapmayız ağır olur dediler evde kendim yapacağım nette videosunu izledim. Sorum şu ağzına yavaş yavaş damlatmam şart mı tek seferde sıksam ve yutsa olurmu çünkü kızım biraz huysuz 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117966
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 19:00
Evet... Evde kendiniz verin. O ahmaklarla hicbir is olmaz. Onlar sadece; Emir-Komuta zinciri ile calisan
 akil yoksunu zavallilardir.

Yavas yavas verilmesi, cocugun ilaci kusmasini onlemek icindir.. Ilacin tadi zaten cok guzel. Ben genellikle 
hic ilaci sikmadan, biberon verir gibi veririm, cocuk onu emerek alir. 
Kusmadan verebilirim derseniz, bir seferde de verin.
Ayrica, asinin  agiz icindeki hucrelere degmesi bile yeterlidir. Mideye giden bir sey YOK..1-2 dakika sonra
 kussa bile asi etkili olur. 
Sakin Asilar hakkinda, Turk doktor ve Saglik calisanlarina inanmayin. Emin olun , asilar hakkinda hicbiri
 tek bir kelime  bile okumamislardir. 30 seneyi gecti, hala Hepati-B asisinin, "genetic asi" oldugunu ve
icinde sadece DNA zinciri oldugu, canli-cansiz hicbir madde ihtiva etmedigini,  ve soguk zincire bile ihtiyaci 
olmadigini bilmezler. Zaten dis ulkelerde bunun farkinda olduklari icin, Turklerin kafalari karismasin diye
 genede  "Soguk zincir" tavsiye ederler.. Acinacak durumdalarda, farkinda degiller...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eki 2019 Saat 19:02
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatma8266 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 19:42
Peki hocam 
Hocam aşı yerlerini de sordum ikisi bacaktan biri de yani verem omuzdan dediler.doğru mu? Sonsuz teşekkürler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2019 Saat 02:57
Verem asisi ZATEN omuzdan, "Deri icine" yapilir. 
Belli ki; hepatit-B; bacaktan, yapilmis, tutmaz… Hele "Deri alti" yapildi ise, hic tutmaz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatma8266 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2019 Saat 16:31
Hocam merhaba bugün sağlık ocağı aşıları yapıldı ve eczaneden rotariks aldım evde icirdim fakat içerken yarım çay kaşığı kadar belki bir çay kaşığı kadar ağzının yanından boynuna aktı aniden ve ben şuanda çok Üzgünüm hocam çok miktar mi gitmiş sizin görüşünüz nedir çok Üzgünüm 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2019 Saat 19:24
Her zaman; "azar azar icirin" demem, iste bu yuzden.. 
Asinin ne kadar etkili olabildigini bilemem.. Agiz icinde; 1-2 saniye kaldi ise, etki etmistir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatma8266 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2019 Saat 19:49
Hocam aşı 1.5 ml idi 0.5 ml  döküldü. Yukarida yanlis tarif ettim sanirim.Yenisini yapmam gerekir mi 30 gün sonra 

Düzenleyen fatma8266 - 18 Eki 2019 Saat 20:29
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2019 Saat 00:27
Yeterli olur.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.