|
İshal mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Eki 2019 Saat 18:34 |
Hocam merhaba. Kızım 16 nisan 2019 2780 gr doğumlu, şu an 7400 gr, anne sütüyle besleniyor. Ek gıdaya tam geçmedim sadece biz muz yerken çok ilgisini çekti diye bir iki kere muz tattırdık. 18 ekimde rota aşısının ikinci dozunu yaptırdık. Aynı gün 6 ay aşıları da yapıldı. Epey huysuz, zaten nezle geçirdi çok ağır olmasa da. Ateşi 3 gün sürdü, 38,5 37,5 arasıydı. Dediklerinizi uyguladım nezle konusunda. Rota aşısı olduğundan beri dışkısı epey sıvı. Hatta köpürerek çıkıyor, su gibi, rengi sarı içinde beyaz benekler var. Biraz rahatsız gibi durumundan, ara sıra karnından sesler de geliyor tıpkı bağırsakları bozuk bir yetişkininki gibi. Keyifsizliği biraz takıldı kafama. Emmesinde sıkıntı yok, istekli emiyor. Acaba karnı mı ağrıyor, muz vererek hata mı ettim? Takip eden çocuk doktoruna da gitmek istemiyorum çünkü kendisi 38,5 ateşi neden düşürmediniz diye eleştiri getirdiğinden beri kendisinin bilgisinden şüphe etmeye başladım.
Bir de “wonder weeks” diye bir kitap var, ne düşünüyorsunuz? Büyüme sıçramaları, çocukta gerçekten huysuzluk yapar mı fikrinizi almak istedim. Ayrılma anksiyetesi gibi durumlar söz konusu mu gerçekten, onu mu yaşıyoruz yoksa şu an çünkü ben yanından ayrılınca ağlıyor hemen. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Gelismesi gayet IYI.. 700gram eksikle dogdugu halde, 3,5 kilo doganlari GECMIS. Beslenmeye aynen devam edin. Coplendirme tarzinda, istediginizi verebilirsiniz. SAKIN, beslenme konusunda, Prof. dahi olsa, hicbir Turk doktoru dinlemeyin. 2- Asi bazen yan etkileri gosterebilir, hic onemli degildir. Takmayin kafaniza. 3- Turk doktorlari; ASLA Ates ve Havale konusundaki dogrulari ogrenmek istemezler.. Yoksa, halki nasil kaziklayabilirler. Ha; gece sokakta, silah ile korkutup parasini almissin, ha hastalik ile korkutup, parasini almissin.. Ikiside; SOYGUNCULUKTUR.. 4- O kitabi Bilmiyorum. "Buyume sicramalari" diye bir sey yok.. Hayat BOYU BUYUMENIN HIZLI OLDUGU IKI DONEM VARDIR... - Ilk 1 yas.. - Ergenlik yasi.. Bundan gerisine kulak asmayin. 5- Bazi cocuklar bu sekilde anneye bagimli olurlar, zamanla gececek. Oyle bir "ZIRVA" olsa idi, HER cocukta olurdu.. Turk cocuk doktorlarina inanmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Eki 2019 Saat 22:14 |
|
![]() |
|
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tıpkı daha önceleri yazdığınız gibi bize ek gıdayla ilgili reçete veriyor, şöyle çorba yap, meyvenin suyunu ver, cam rende vs. Sanki bebek değil yeni bir specimen. Zaten ek gıdaya geçmeye çok acele etmek istemiyorum, ilgisini çok çekerse tattırırım, sütüm yetiyor gibi görünüyor.
Kan sayımı yaptırmak istedi ve yaptırmadım hocam. Kendisine muayenede kansızlık belirtisi var mı sizce dedim gözükmüyor ama yine de yapmak lazım dedi. Bir de kızımın tsh sıkıntısı vardı ilk günlerinde. Maalesef acımasızca kızımdan durmadan kan aldılar, gözlem yapmadan yeter ki laboratuvarlardan para kazansınlar. Travmatik zamanlardı. En son 16 günlükken 1.25 çıkmıştı tsh değeri, tekrar kan aldırmadım haliyle. Şimdi tekrar bakalım tsh diyerek beni korkuttu, aklımın bir köşesine ekti fikri. Konjenital hipotiroidi olan 6 aylık bir çocuk bunu artık dışarıdan bakıldığında anlaşılacak belirtilere sahip olmaz mı? Çok saçma değil mi tekrar tsh baktırmak? Ne yapmalıyım sizce? Hastanelerin kapısından girmek istemiyorum sağlıklı çocuğumu sağlığından edecekler diye. Hocam bir de Atalay Yörükoğlu nun çocuk ergen ruh sağlığı kitabını sizden öğrenip aldım, okumaya başladım. Böyle çocuklarla ilgili bilgilenebileceğimiz başka kitap öneriniz olur mu? Düzenleyen aabut - 22 Eki 2019 Saat 23:41 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Tabi ki, "Sebze corbalari" gibi bir suru ZIRVA ek gida tariflari verecek.. Sizleri bir defa kafaya aldilarmi, her ay gitmek zorunda kalirsiniz.. "-Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina, Maydanoz ilave edecegiz.." COK MUHIM!!! 2- Hipotiroidi Bu yasta suratina bakinca bile belli olur.. Turk doktorlarinin TSH konusunda bu kadar siklikla ZIRVALAMALARININ sebebi, cocuk TSH degerlerini bilmedikleri icindir. 2-20 hafta arasinda: 1,7-9,1mIU/L dir.. 5 ay-20 yas arasi ise; 0,7-64,0 arasidir. Ugrasmayin. 3- Atalay Hoca'nin 2 kitabi daha var. En onemli kitabi: "Cocuk Ruh Sagligi" kitabidir. Ikincisi; "Degisen Toplumda, Aile ve Cocuk" kitabidir. Mutlaka bunlari da okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eki 2019 Saat 03:12 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|