|
Ateş ve orta kulak iltihabı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Altay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eki 2019 Saat 22:52 |
Merhaba Kadir hocam,
Oğlum 4 yaşında 17 kilo. Bu yıl kreşe başladı.2 hafta önce kulağı ağrıdı ve öksürük şikayeti vardı. Maillerinizden öğrendiğim bilgiyle illiadin damla kullandık 3 gün. Ateşi hafif vardı ve geçti. Ancak dün kulak ağrısı tekrarladı . Bu sefer yüksek ateş ve kulak ağrısı oldu dün gece 39.5 ateşi gördük ve çok huzursuzdu, uyuyamadı , ibufen 1 ölçek verdik. Gün içinde sürekli ateşi var. Hatta az önce 39.7 ye çıktı ve çok huzursuzlandı. Bu yüzden yine ibufen 1 ölçek vermek durumunda kaldım. Sizden öğrendiğim değerli bilgiler ile ateşi ; ateş düşürücülerle müdahale etmeden düşürmeye çalışıyorum ve 2 yıldır oğluma sayenizde antibiyotik kullanmadım. Fakat bu sefer gece uykusunda çok huzursuzlanınca vermek durumunda kaldım. Dili paslı değil fakat ateş, öksürük ve ağız kokusu var. Hocam bu sabah doktora götürdük. Orta kulak iltihabı olmuş. Öksürüğü 3 hafta sürdüğü için doktor akciğer röntgeni istedi. Röntgende bir şey çıkmadı. Tam kan sayımı istedi. Aşağıda sonuçları yazdım hocam. Ayrıca İlliadin damla 2x2 kullanmaya başladık hocam Bu sonuçlar doğrultusunda 2 gün; günde 2 kez Ampisid iğne vurmamızı söyledi. İğne tedavisinin ardından duruma göre Augmentin 600 başlamamızı söyledi. Kadir Hocam, iğne bu durumda gerçekten gerekli midir? Yazılarınızdan Augmentin 600’ün 20 kilonun altındaki çocuklara verilmez diye biliyorum. Bu durumda nasıl bir tedavi uygulamalıyız? Değerli görüşlerinizi rica ederiz. Sonuç Referans Aralık CRP: 46,9 <3,1mg/l Demir :20 ug/dl 22-36 Ferritin: 62ng/ml 7-140 Kan Sayımı: Eritrosit Sayısı: 4.7mil/ul Hemoglobin: 11.5g/dl Hematokrit(HCT): %35 MCV:76um MCH:25pg MCHC: 33g/dl RDW-SD:39fL RDW-CW:14.2% Lökosit Sayısı: 25.1bin/uL Nötrofil: 67.7% Lenfosit: 20,5% Monosit: 10% Eozinofil: 1,2% Nötrofil:16.98bin/uL Lenfosit: 5.15 Monosit:2.61bin/uL Eozinofil sayısı:0,30bin Basofil:0.04bin Trombosit: 567bin/uL MPV:9.1um PCT:0,51% PDW:9,00fl P-LCR:16% StrepA: Negatif IgE:54.6 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119008 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cahil doktor isleri: 1- Bu yasta, Streptokok enfeksiyonu gorulmez. Strep-A Testi bosuna yapildi.. 2- Rontgen de tabii ki, bir sey cikmayacak, ne bekliyordu ki?? 3- Bu yasta ve kiloda TABIKI Augmentin600 verilmez.. 4- Monosit ve WBC yuksekliginin beraber olmasi: Enfeksiyoz Mononukleoz denilen viral hastalik icin, onemli bir bulgudur. 1 hafta kadar atesi olacak. Hicbir tedavisi yoktur, bosuna antibiyotiklere yuklenmeyin. Hele igne; kesinlikle gerek yok, hicbir etkisi olmayacak. Bu hastalik ayrica Bademcik uzerinde, beyaz tortular yapar, normaldir. Kulak agrisi OLUYORSA; Iliadin kullanin.. Yoksa bir Cocuk doktoru dedi diye degil.. Antibiyotik kullananlarda, ek olarak "dokuntu" olur, merak etmeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eki 2019 Saat 08:03 |
|
![]() |
|
Altay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam çok teşekkür ederim.
Hocam ağrı olduğunda veriyorum illiadini. Yardımlarınız için çok teşekkürler. İyi ki varsınız hocam. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|