Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sinüzit mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sinüzit mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sinüzit mi
    Gönderim Zamanı: 04 Ara 2019 Saat 21:09
Hocam merhaba 
6 yaşındaki oğlum 3 gündür nezle. Hapşırık ile başladı. Burun akıntısı,geniz akıntısı ve gıcık öksürüğü ile devam etti. Bu akşam sol kaş kısmında baş ağrısı başladı..koyulaşan burun akıntısı sebebi ile sinüzit olduğunu düşündüm ve iliadin ped. Damladan damlattım.. tabii daha önce benim sinüzitim için önerdiğiniz şekilde baş aşağı pozisyonda iken..
Yine de size doğru mu yapıyorum diye sormak istedim.. buarada hafif ateş de başladı.. tabii ki ateş düşürücü vermiyorum.ateşini düşürmek istemesem de baş ağrısı geçmezse parol şurup var evde ondan vermeyi düşünüyorum..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2019 Saat 03:37
Damlaya aynen devam edin... Parol surup, cok SART olmadikca vermeyin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2019 Saat 18:15
Teşekkür ederim hocam.. iliadinle sorunu çözdük çok şükür..
Bir konu daha var.
Yine aynı oğlum için 1.5 yıl kadar önce sizin söyledikleriniz doğrıltusunda istediğiniz tahlilleri yaptırmıştık ve mikrositer demir eksikliği anemisi demiştiniz. Biz herhangi bir demir ilacı filan kullanmadık siz işe yaramayacak dediğiniz için..
Bugün bir arkadaşım kendisindeki kansızlık sorununa hiç bir ilaç çare olmazken damardan demir takviyesi ile çare bulduğunu söyleyince acaba benim oğluma da çare olurmu diye merak ettim.. gerçi halsizlik filan gibi sorunları yok,hatta oldukça hareketlidir,iştahlıdır,zekidir..o arkadaşımda çarpıntı huysuzluk filan oluyormuş geçmiş..
ben sanırım bu bizde çare değil dedim ama yine de sormak istedim..
Buaralar hızlı bir boy artışı oldu, 1. Sınıfa başladı, daha 2 harfi öğrendikten sonra okumayı söktü (meğer diğer harfleri de biliyormuş) ,yaşıtları kadar sık hasta olmaz (ki bu sizin sayenizde, bebekliğinden beri ateşe müdahele etmiyoruz,antibiotik sadece kızılda kullandık).
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2019 Saat 19:21
SAKIN HA!!! Damardan demir ilaclari, Penisiliden 40 misli daha allerjen ilaclardir. Cok sart olmadikca, sakin
 damardan Demir ilaci kullanmayin.. 
1- Icinde bile yazar: "Demir eksikligi harici anemilerde kullanilmaz" der.. 
2- 14 yas alti kullanilmaz..
Siz; onunuze gelen her sersem-SALAK insanlarla kanarsaniz, basiniz cok agrir.. 
O "arkadasiniza" benim dediklerimi aynen iletin.. Bilir-bilmez, her bir halta karismasin. 
O devam etsin!!  Bulur belasini… 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2019 Saat 19:22
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2019 Saat 19:49
Bizim her yıl demirine baktırmamıza gerek varmı hocam, yada demir ilacı filan kullanmamıza.. yada dikkat etmemiz gereken birşey varmı 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2019 Saat 02:28
Yok oyle bir sey...  
Hic bir sey yaptirmaniza gerek yok.. Turk doktorlarinin gazina gelmeyin..
Sadece; soluk oldugundan Suphelendiginizde, bir "Kan Sayimi" yaptirip. HGB degerine bakin. 
Gerisi hic onemli degildir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2019 Saat 06:43
Genel ola3ak rengi hep soluk zaten hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2019 Saat 07:30
Renk dedigim: dudak ve avuc icleri… 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.