|
Zor nefes alıp verme tıkanma |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
anneoluncx ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 246 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 08:10 |
Merhabalar sayın hocam 8 yaşındaki 126 boy 24 kg oğlum dün sabah boğazının yandığını söyledi biraz kızarmıştı ballı limon verdim akşam burnumda tıkandı iliadin başladım yastığına 2 damla cold mix damlattım ancak sabaha kadar Uyuyamadı tıkandı hep uzun zor ve derin nefes Alıp iniltiyle verdi ve nefes alış verişi çok hışırtılı arada da boğuk boğuk öksürüyor çok kötü. Ateş yok ama çok halsiz
Oğlum 4 yaşında astım teşhisi almıştı sizin sayenizde geçen sene 15 aralıktan bu yana havaları ve astım ilaçlarını bıraktım geçen sene ekimden mayısa kadar hep hastaydı ancak bu sene şimdiye kadar hastalanmamıştı maşallah Me yapmamı önerirsiniz hocam |
|
![]() |
|
anneoluncx ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 246 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ateşi de çıkınca aile hekimine götürdüm boğazı çok kötü ve hırıltısı (astımda tetiklenmiş)var dedi augmentin es 600 dalman sprey ventolin ve parol ateş düşürücü verdi. Teşhise akut bronşit yazmış. Grip üstüne bakteriyel enfeksiyon binmiş dedi ama düne kadar bişeyi yoktu oğlumun. Ben ilaçları almadım tabiki . Ateş 38 civarı dilde pas ve koku yok. Ama çok halsiz ve başını kaldırmıyor nefes alış verişindr hırıltısı 3 metreden duyuluyor ve ğöğsünün ağrıdığını söylüyor ve boğuk (pööh pööh) şekilde öksürük var. Ne önerirsiniz hocam grip uygulamalarına devam mı?
Bir de dün gece tıkanaması (derin zor ve uzun nefes alıp zor ve iniltili nefes vermesi,burun kanatlarını açarak nefes alması )acaba bir astım krizimi? Eğer gerçekten astım varsa ve havaları kullanmazsak ne gibi bir hasar olur? Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi ki varsınız geçen seneden beri sayenizde çocuğumu. İlaç yüklemelerinden kurtardım |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Bazı hastalar astım krizinin başlayacağını önceden hissedebilirler. Birçok hastada, boğazda yanma, hapşırık krizleri, burun tıkanıklığı, su gibi burun akıntısı, gıcık şeklinde öksürük gibi burun ve boğazla ilgili öncü belirtiler vardır. Burun, çene, ense ve saçlarda kaşıntı hissi de astım krizlerine öncülük edebilir. Bazı astımlılar ise enseme, kol, bacak ve sırtta kızarma, terleme ve ağrı gibi belirtileri kriz habercisi olarak bildirmişlerdir.
Özellikle, çocuklardaki astım krizlerinde nezle, farenjit… gibi üst solunum yollarının viral enfeksiyonlarının çok büyük önemi vardır. Çocuğun önce burnu akar, hapşırır veya boğazı ağrır ve hemen o gece veya ertesi gün öksürük, hırıltı, nefes darlığı… şikayetleri başlar. Hocam bu bilgi doğru mu bu belirtilerin hepsi oğlumda oldu. Burun akıntısı tıkanıklığı boğazda ağrı yanma hapşırık gecesinde de öksürük ve hırıltı . Acaba astım krizi mi geçirdi ya da geçirecek.mi bide düzenli tedavi olmayanlar ani ağır astım krizi geçirebilir diyor . Hocam korkuyorum oğlum çok halsiz zor nefes alıp veriyor lütfen cevabınız benim için çok değerli |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Ateş 39,5 oldu😔
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Hocam cevabınızı bekliyorum Lütfen önerileriniz çok önemli benim için duş aldırdım ılık uygulama yaptım ama düşmüyor ateş nefes alış verişi de sıkıntılı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119041 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yanlis!! Tamamen aileleri kendi sahtekarliklarina inandirabilmenin, hazirligi!! Bunlar herhalde, hayatlarinda hic; "Hakiki bir Astim" krizi gormemisler!! Tabii, her Gripliye Astim derlerse, Grip arazlari ile sizleri korkutmalari da cok kolay olur. Turk doktorlarinin bu Astim yalanlarina kanmayin..Onlar:2006 Kurban Bayraminda, goturuldukleri 1 haftalik Karayip "Cruise" gezisinin kefaretini sizlerin sirtindan oduyorlar!! Bu yabanci ilac firmalarinin dunya da en kolay ayartabildigi APTAL doktor grubu, Turk cocuk doktorlaridir. Bunlar o kadar ahmak ve bir o kadar da AC GOZLU doktorlardir ki, 2 tukenmez kaleme bile hastalari satarlar. Astim da bir kere;ates olmaz!! Zaten inandiklari, bu "geri zekali mantik" yuzunden, hic Grip teshis etmeyip, her Grip hastasina bu sebeple Astim ilaclarini dayiyorlar.. Bu pustlar, yabanci ilac firmalarinin gonullu ayak takimidir.. Bunlarin basinda da; anli sanli Tip Fakuleteleri'nin Prof. lari gelir. ATES ile ugrasmayin... Ates ile ilgili makalelerimi yazarlar kismindan okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ara 2019 Saat 19:50 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Çok sağolun hocam iyi ki varsınız içimi rahatlattınız . Dediğiniz gibi ben astım olmadığına inandığım için asla vermedim o ilaçları. Ama ilk defa solunumu bu kadar sıkıntılı dün gece uyuyamadı tıkanıklıktan ve ciğerleri çok sıkışık deyince korktum ağır bir kriz geçirirse diye . O zaman ateş düşürücü falan yok ballı limon iliadin cold mix buharlı banyo dışında bişey yağmıyorum.
Peki gece yine dünkü gibi tıkanırsa ne yapmalıyım |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119041 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sicak su buhari uygulayin.. Astim'da; nefes RAHAT alinir, nefes verme sikintilidir.. "... ciğerleri çok sıkışık deyince korktum ağır bir kriz geçirirse diye " "cigerleri cok sikisik".... Ne demekse!! Dunya'da boyle bir Tip terimi yok.. Bu tamamen Turkiye'nin sahtekar cocuk doktorlarinin uydurmalarindan bir tanesi.. Ayrica da; ne krizi gecirecek??? Siz o PUST doktorlarin verdikleri ilaclarin hicbirini kullanmayin, KRIZ filan olusmaz.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|