|
Wheezing, Oksuruk, Ates, Bocek Isirigi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ara 2019 Saat 16:47 |
Merhaba Kadir Bey, Kizim 3.5 yasinda. 3-4 hafta once vajinadan sari renkli akinti gelmeye basladi. Kulotlari lekeliydi. Özel bolgesi çok kotu kokuyordu. Sanki balik gibi diyebilirim, emin degilim. Once sirkeli sicak suya oturttum, sonra sizin dediginiz gibi dayanabilecegi kadar sicak sabunlu suya 10 dakika oturtmaya basladim. Her gun 2 kere yapamasam da, gunde 1 kere mutlaka yaptim. Akinti kolayca kesildi gitti. Çok tesekkur ederim kendi adima. Iyi ki bu bilgileri bizlerle paylasiyorsunuz. Kotu koku da baya azaldi, fakat tamamen bitmedi. Kizim bir iki kere cis yaparken acidigini soyledi. Idrar tahlili yaptirdik. Paylasiyorum sizinle. Ben iye cikmasini bekliyordum, sasirdim acikcasi cunku özel bolgesinde hafif koku hala var. Idrarda keton cikti. Istahi yok, ac oldugu icin boyle cikti, normal dedi doktorumuz. Idrarda keton olmasi sizce de bu sebeple midir? Yoksa, size az sonra anlatacagim bocek sokmasi diye dusundugumuz durumla alakali olabilir mi? (Zehirlenme vs) Kizim tarla gibi bir yere gitti Cumartesi gunu, uzun pantolon giymesine ragmen dondugunde bacagi kasiniyordu. Kene sandik ama siyah bisi goremedik, bilemedik. Ilk basta ucunda beyazlik vardi. Sanki sivilce ucu gibi. Sonra o uc gitti. Kasiyordu kizim. Kizaran yer sismeye basladi buyukce bir sekilde. Rengi de koyulasti. Kesinlikle dokundurmuyor. Doktora bile baktirmadi. Ben zorla dokununca deri altindaki siskinligi farkettim. Baya sert. Dokundugum yer vucuduna göre de daha sicak. Uzerinden 2 gun gecti. Suan bacaginin ustune basmakta zorlaniyor, bazen topallayarak yuruyor. Kiyafetini giydirirken oraya degdirmemeye calisiyoruz. Bu sabah yine istahsizdi. Karnim agriyor dedi. Ishal veya kusmasi yok. Pazar gunu, yani ertesi gun, hicbir sey yokken bir anda kizim uzandi ve dinlenmek istedi. Çok hareketli bir cocuktur. Uzandigini gorunce hasta olacagini hemen anladim. Istahi kesildi. Aksamina ateslendi. 39.6'yi gordum. Belki daha da yukselmistir fakat atesten korkmamayi sizden ogrendigim için devamli olcmedim. Atesine hic dokunmadim. 38'lere kadar indi fakat genelde 39 civari idi. Gece boyunca uyandi, bazen su istedi. Oksurugu baslamisti. (Islak oksuruk seklinde tarif edebilirim.) Burnu çok az akiyor. Onda da sumkurmuyor, icine cekiyor. Serum fizyolojik yaptim. Balli limonlu su verdim. Wheezing sesini duydum. Sizin dediginiz gibi burnunu tikadim, agizdan nefes alirken hafif hisirti sesi geliyordu. Cigeri temiz mi degil mi diye doktora goturup emin olmak istedim. Doktor dinledi. Çok az wheezing var dedi. Bogazi ve kulaklari temizmis. Viral enfeksiyon kaynakli bronslardaki sismeden dolayi oluyor dedi. Aerochamberla hemen orda ventolin verdi 2 puf rahatlasin diye. Ilac vermedi bununla alakali. Bu arada suana kadar ventolin kullanmadik kizima daha once. Antibiyotik de hic kullanmadik sayenizde. Doktor influenza testi istedi; negatif cikti. 1- Beni endiselendiren wheezing durumunun, oksurugunun ve atesin devam etmesi. Wheezing hangi sartlarda dikkate alinmasi gereken bir bulgudur? Ates, istahsizlik , halsizlik eslik ettigi için tedirginim acikcasi. Doktor ates devam derse kan tahlili yaptiralim dedi. Bugun yaptiralim mi ve nelere baktiralim? Baska yaptirmamiz gereken tahlil tetkik var mi sizce? 2- Bocek isirigi oldugunu dusundugumuz yer cilt altinda enfekte olmus olabilir mi? Ilerleyip sikinti yaratmasindan ya da aslinda onun ates yaptigindan supheleniyorum. Doktor Zrytec verelim dedi. Kizima iciremedim. Daha once surup ilac vs icmedigi için aliskin degil, reddediyor. Siz bu asamada ne yapmamizi onerirsiniz? Cilt altinda sislik ileride sikinti yaratir mi? Ne kadar surede duzelmesini beklemeliyiz? 3- Bu arada vucudunda baska yerler de kasinmaya basladi. Ayaginin ustu, kolu, vs gibi yerler. Esmer tenli oldugu icin çok anlasilmiyor fotograflarda. Ara ara kasiyor kizim, fazla degil. Sizin yazilarinizi okurken "guz uyuzu" diye bir seye rastladim. O tarz bir durum olabilir mi bizde? Yoksa yine bocek veya sinek isirigi midir? Çok tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118774 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir cins (??) bocek isirmis. Atesinin bu durum ile bir ilgisi yok! Uyuz haric, her turlu hasere olabilir. Tarif ettiginiz; ciddi bir Wheezing degil. O "muhtesem, Ventolin show'u" tamamen sizi Astim ilaclarina alistirma safhasidir. Kendisi de biliyor, bu sacma sapan tedavinin bir ise yaramiyacagini ve tekrar gideceginizi.. SAKIN bir daha bu sebeplerle, Turkiye'de doktorlara gitmeyin. Yazilarimi okuyun, kendiniz halledin.. 1- Kasinan yerlere, tepelerine bir seferlik Batticon surun. Sonrada Kasinti oldukca, gunde:2x1 Fenistil jel surun. 2- Ates+Agizda pis koku+dilde Pas olmadikca, sakin antibiyotik vermeyin, doktorlara da gitmeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2019 Saat 19:48 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|