Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İri bademcik ve geniz eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İri bademcik ve geniz eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bircancet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bircancet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İri bademcik ve geniz eti
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2020 Saat 02:33
Merhaba hocam. Tüm eski görüşlerinizi okuduktan sonra 3,5 yaşındaki kızım için de görüşünüzü almak istiyorum. Gece uyurken horlama, terleme, iki üç saniye nefes durması durumu var. Kilo alımı da çok çok yavaş. Göz altları hafif mor. Çocuk doktoru(özel) ve özel hastanede KBB doktoru bademciklerin ve geniz etinin iri olduğunu alınması gerektiğini bunun fiziksel ve gelişim geriliğine yol açacağını söylediler. Devlet hastanesinde görevli oldukça ünlü iki KBB doktorundan birisi alınması gerektiğini diğeri ise önce allerji bölümünde değerlendirilip ona göre karar verilmesi gerektiğini söyledi. Sizin yazılarınızı okudum. Ancak bizim bir de şöyle bir durumumuz var. Eşimin de bademcikleri aşırı büyük. Küçükken ona da doktorlar aldırın demiş ancak annesi cesaret edemediğinden aldırmamış. Şu an 36 yaşında uyku apnesi ile mücade ediyor. Hiçbir doktor da tehlikeli ve zor olduğu için almaya cesaret edemiyor. Keşke küçükken aldırsaymışız diyorlar. Kızımın bademcikleri büyüdükçe düzelir mi diye soruyorum babayı görenler düzelmez genetik diyorlar.
Tamamen arada kaldım. Eşimin şu an yaşadıklarını kızım yaşasın istemiyorum. Ama ben aldırır gibi çat çat alınması da çok garip. Gerçekten genetik tarafı var mı bu durumun? Henüz kreşe falan başlamadı. Antibiyotik hiç kullanmadık hatta değil antibiyotik calpol bile kullanmadık. Coldmix illiadin kullanıyoruz ama çok etkilemiyor. Röntgen ve kan sonuçları var.
Önerileriniz çok önemli benim için. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2020 Saat 02:42
36 yasinda, bademcikler son derecede kuculdukleri icin, bir problem yaratmazlar. Uyku apnesi, daha ziyade,
uyku esnasinda, Dilin arkaya kacmasi ile olur..
Yoksa, bademcikler NIYE sadece geceleri problem olsunlar? 
Siz o KBB doktorlarina kulak asmayin.. Ne bademcigi varki, alacaklar!! 
Allerji ile bademcik buyumesi arasinda iliski kurmak bile apayri bir sahtekarlik sekli.. 
Genetik olan, "YUZ" seklidir. Bilhassa dar yuzlu kimselerde bu tip sikayetler daha fazla olurlar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2020 Saat 02:48
Yukarı Dön
Seymaaa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 151
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seymaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2020 Saat 08:52
Benim de 3 buçuk yaşında kızım var 4 farklı KBB götürdük 2 su alerji dedi ikiside ameliyat dedi önce röntgen çektirin dediler. Kızım da aşırı hormala yoktu ama burun tıkanıklığı terleme uyku apnesi sık sık geniz akıntısı vardı.. hocam alerji diyen drla alerji ilacı yazdı ve bı ay kullanın çok alerjisi var orası kurusun dedi. Hocam şimdi röntgen cekticez göztepe eğitim araştırma hastanesinde ameliyat derlerse napalim olalım mi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2020 Saat 19:11
LUTFEN, baska uyelerin sonularina; "kaynak" yapmayin.. 

1- Allerji ile bademciklerin HICBIR alakalari yoktur.. Bu tamamen Turk doktorlarinin bir sahtekarligidir. Sirf
kendilerine is cikmasi icin bu sekilde isleri uzatirlar. Yoksa onlarda Domuz gibi biliyorlar verdikleri ilaclarla
 cocugun daha kotu olacagini..
2- Ne Rontgeni Allah askina!!  Bunlar sahtekar!! Her cocuga ayni dalaveralari uygulayip, sonunda da tek
soyledikleri; "ameliyat olmasi sart" tavsiyesidir.
Sakin bu sarlatanlara inanmayin.. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.