Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurogretmen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 128
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurogretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2020 Saat 05:40
Merhaba hocam.
Bu aralar tüm çocuklarda yüksek ve düşmeyen atesle başlayan hastanede biten salgın var. Gidene influenza deyip, enfluvir yaziyorlar sirayla herkese....
Neyse, bu hastaliktan 11 aylik bebeğim de payini aldi. Önce aniden başlayan 39, 5 larda ateş... Parasetamol işe yaramadı. Dolven tarzı ilaclarla bebek cok rahatsız oldugunda dusurdum. İki uc gun sonra ateş biter bitmez öksürük,sokmesi zaman alacak yogun balgam, seffag burunakintisi ile devam etti, bu esnada dili deki beyaz pas tabakasını fark ettim, hal buyken bu gece yine ateşi çıktı. Dilde pas vücutta ateş var fakat, süt kokulu bebek ağzı var. Kötü koku almıyorum teşhis edemiyorum. Yemiyor sadece anne sütü alıyor bu arada. 

Siz ne dersiniz? Grip icin anlattiklarinizi uyguluyorum bu arada. Ama amt. Gerekiyor da ben mi atlıyorum diye cok cok endiseleniyorum.
Kan tahlili yaptirsam hangi degerden yukarisi wbc antibiyotik gerektirir? 

Düzenleyen nurogretmen - 09 Oca 2020 Saat 11:20
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119064
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2020 Saat 19:17
Tipik Grip ...
AMA ne yaparsaniz ki, Turk vatandasisiniz, ve Turkiye'de cocuk doktorlari, ASLA Grip tanisi koymazlar..
Yoksa; baska turlu , "Sahtekarligin 3 Safhasini" nasil uygulayip halki dolandirabilirler?? 
Simdi; Influenza Testi ve Enfluvir ilaclarinin sagladigi "rusvetler" ile, kismen de olsa grip teshisi koyuyorlar.
Tabii; bu ilac ayaktan hastaligi geciren, Poliklinik hastalarinda hicbir belirgin iyilesme hali yaratmaz.. 
Ne diyecekler o zaman da????  Tabii ki; allerji diyecekler!! 
Butun bunlara birde, Cocuk doktorlarinin yazdiklari ilaclarin terkibini ve dozlarini bilmediklerini ilave edin;
isin vahameti ortaya cikar.. Zaten o yuzden, zirt-pirt cocuklar hastanelerde oluyorlar. 
Turk cocuk doktorlari, HALA: Parol Flokon'un kac mg ilac ihtiva ettigini bilmezler. Salak olduklari icin, 
"mg" ile "ml" arasindaki farki hala ogrenemediler. 
Oturun, oturdugunuz yerde.. Ayricada, antibiyotik gereken HER hastaliga, Antibiyotik gerekir diye de bir sey yok. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Oca 2020 Saat 19:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.