Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yaşadığımız SAHTEKARLIKLAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yaşadığımız SAHTEKARLIKLAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatma8266 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatma8266 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yaşadığımız SAHTEKARLIKLAR
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2020 Saat 13:39

Hepimiz yaşadığımız sahtekarlıkları bu başlık altında yazarsak forumu takip eden herkes için faydalı olacağını düşünüyorum.

Ilk önce ben yazayım. Kadir hocamın yazılarından habersiz olduğum ve yeni doğum yaptığım tecrübesiz zamanlarımdı. 2018 yılının ilk ayları.

Kızım 3 aylıktı, bir sabah altını değiştirirken yaptığı idrarın renginin koyu olduğunu gözlemledim ve doktora gittik, idrar tahlili yapıldı, sonuç nitrit (-) negatif, 2-3 lökosit görüldü yazıyordu.

Doktor hemen antibiyotik başlayalım idrar kültür sonucu çıkana kadar başlamamız lazım, idrarında lökosit çıktığına göre enfeksiyon var iltihap var dedi!!!

verdiği antibiyotik aynı gün aşırı derecede ishal yaptı, bende nasıl olsa kültürün sonucu çıkınca başka antibiyotik yazacaktır diyerek ishal olmasın diye ilacı kestim.

4 gün sonra kızım aniden güvercin pisliği kadar ve sık kaka yapmaya ve huysuzlanmaya ateşlenmeye başladı… (kızımın dizanteri olduğunu aylar sonra kadir hocanın yazılarını okuduktan sonra anladım ve şuanda düşündükçe sinirlerim bozuluyor.)

Hemen doktora götürdük ateşini ölçtü 38,5, ben bu ateşle çocuğu alın götürün diyemem hastaneye yatırmam lazım idrar yolu enfeksiyonu ateş yapmış dedi, kakanın önemli olmadığını söyledi.

Fakat bana göre bizim asıl sorunumuz ishal di. Her yarım saatte azıcık ıkınarak yeşil kaka yapıyor ateşi var ve meme emmiyor mama yemiyordu.

Tabi biz o kadar tecrübesizdik ve o kadar korkmuştuk ki hemen yatışı kabul ettik, o damar yolunu açmalarını, kızımın ağlamalarını o halimizi hatırladıkça sinirlerim o kadar bozuluyorki…

VE DOKTORUN ŞU CÜMLESİNİ ASLA UNUTMUYORUM.

“HEMŞİRE HANIM CALPOL – DOLVEN DÖNÜŞÜMLÜ VERELİM!!!”

yatıştan sonra doktor odaya geldi, yeniden idrar tahlili yaptık 8-10 lokösit çıktı, bakın lökosit artmış umarım böbreklerinde hasar yoktur hemen ultrason istiycem, sen kafana göre antibiyotiği nasıl kesersin madem çok biliyorsun bana niye getiriyorsun, internetten açıp açıp okuyup kafanıza göre iş yapıyorsun diye bana çıkıştı…. Tabi ben nasıl ağlıyorum kızımın böbreklerine bişey oldu mu diye…

(Doktor bozuntusu dilerim daha beterlerini sende yaşarsın diyorum şuanda bunları yazarken)

uzatmayım defalarca kan alınması, tahliller, ultrasonlar, ve aynı anda hem antibiyotik verip hem ishali düzelsin diye probiyotik verdirmesi, hepsi ayrı facia…

Bu arada tesadüfen doktora demir damlasını günde kaç damla verelim diye sordum, onu şimdi veremezsiniz zaten dedi. Ve ben yine aylar sonra kadir hocanın yazılarını okuyunca öğrendim hastalık sırasında demir ilacı vermenin mikroplara hormon etkisi yaptığını… düşünün bu konuda bile uyarmıyor ben tesadüfen sorunca önemsemeyerek şimdi verme diyor hiçbir açıklama yapmadan.

üç gün hastanede yattı kızım boşuna kaç defa kanı alındı boşuna eziyet çekti, sırf ödeyeceğimiz parayı şişirmek için neler yaptılar, kızıma da bize de onca eziyet verdiler, Allah hepsinden fazla fazla çıkarsın kendileri de daha beter durumları yaşasın dilerim.

Sonra kadir hocamın yazılarını okudum, eski forumları araştırdım herşey kafamda yerli yerine oturdu ve ondan sonra nerdeyse hiçbirşey için hastaneye gitmeye gerek kalmadı zaten en ufak bişeye ilaç vermeyince çocuk nadiren hastalandı, zaten günlük etini sütünü yedirince kuvvetlendi, zaten ateşi düşürmeyince hastalık süreleri kısaldı, Allah ondan razı olsun.

Şimdi bi kızım daha oldu ve sadece anne sütü alıyor, ilk kızım malesef doktorların yanlış yönlendirmesi (besin alerjisi v.s. saçmalıkları yüzünden) sadece anne sütü değil mama almak zorunda kalmıştı.

Gerek kızlarımın gerek kendimin sağlık sorunlarında hızır gibi yetişen kadir hocam Allah sizden razı olsun, sizi de kendiniz gibi dürüst insanlarla karşılaştırsın.

Bence herkes yaşadığı bu sahtekarlıkları yazarsa okuyup birbirimize faydalı olacağımızı düşünüyorum.

Yukarı Dön
sultan1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sultan1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2020 Saat 16:40
merhaba bende malesef kadir hocayı geç keşfedenlerdenim ama zararın neresinden dönersen kardır oğlum o kadar çok kulak enfeksiyonu geçiriyordu ki her defasında antibiyotik kullanıyorduk taki kadir hocamın iladin burun damlasını keşfedene kadar şimdi her kulak enfeksşyonun 3 gün illadın damla serm fiz. cold mix kullanıyorum ateşi mumkun olduğu kadfar müdehale etmemeye çalışıyorum çok şükür iyileşiyor en son bahar ayında oğluma kulak zartı çökmüş bronşit olmuş alerjisi var dediler bir torba ilaç verdiler kadir hocama yazdım ALLAH RAZI OLSUN hemen cevap yazdı sayesin oğlum bir torba ilaç yerine sadece ilaadin burun damlası ve sadece grip için yapılması gerekenler sayensi hiç ilaç kullanmadık şimdi 1.5 yaşında kızım var yine onun yazıları sayesinde 4 şişe antibiyotik kullanmaktan kurtuldı kulağıma küpe oldu ATEŞ+AĞIZDA PİS KOKU+ DİLDE PAS yoksa antibiyotiğe gerek yok burunu açık olacak hali bitkin değilse ateşe müdahale etme 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2020 Saat 19:23
Alin size KITAP...  Umarim, ders alanlar olur..
Turkiye'de Tip fakultelerinin islah olabileceklerini ASLA ummayin.. Her nesil doktor bir oncekinden daha
 beter olacak.. 
Bu sebeple, is "BASA DUSUYOR"...  Kendi gobeginizi kendiniz keseceksiniz. Cok okuyacaksiniz. 
Simdilik cerraki branslarda bir yozlasma yok.. Bakalim Ilerde onlar ne olacaklar?? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Oca 2020 Saat 19:25
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2020 Saat 23:09
Kızım 2001 doğumlu o zamanın modası İYE bir iki sefer olunca taş var deyip voiding çektirmek .Oysaki tahlillere bakıyorumda nitrit negatif taş kum hiçbirşey boş yere 1 yıl her ay idrar kültürü yaptırdılar .Devamlı antibiyotik iğne artık alışmışti çocuk .İlkokul yıllarıda zatüre teşhisleri yüzünden ter testlerine yönlendirildik cerrahpaşa çıkışlı genç doktor hocasına sorup yönlendirmişti . O zamanlar hava verme modası yoktu .
Meğerse hepsi kreş ve okul hastalıkları viral enfeksiyonlarmış. Gürbüz ve hastayken bile et , salata yiyen bir çocuktu Allah bildiği gibi yapsın onları .Biri Çapanın profu diğerleride çapa ve cerrahpaşa çıkışlıydılar.
    Neyseki oğlumu Kadir hocamın sayesinde büyüttüm maşallah turp gibi .
Allah razı olsun Kadir hocamdan ve onu doğuran , büyüten , eğiten herkesten ruhları şad olsun mekanları cennet 🤲🏻🤲🏻

Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
turnam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 383
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turnam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2020 Saat 04:03
Benim büyük kızım 2009 doğumlu o zamanın modasıda alerjik astım kızıma hergün dünyanın ilacını yüklediler o zamanlar drlara güveniyordum ama kızımın hergün çok fazla ilaç almasına dayanamıyordum İnternetten araştırmaya başladım tesadüf kadir Hocayı buldum onun eski maillerini okudukça ne kadar hata yaptığımı ve kandırıldığımı farkettim kızım o kadar ilaç aldıki 6 yıllık okul hayatı var halen sürekli hasta ve ağır atlatıyor sadece tıkandığında önce brcanyl fayda görmesem ventolın sprey ondanda fayda görmesen ventolın nebul kullanıyorum bir de 3.5 yaşında kızım var o ağrı kesici dışında bir damla ilaç almadı ve 2.5 yaşına kadar her gripte kulak ağrısı hem de çok ağır şekilde geçirmemize rağmen sadece illadin burun damlası buruna damlatarak ve çok ağrısı olduğu için dolven vermek zorunda kaldım ateşini düşürmek için değil çünkü ateş vücudun savunma  mekanizmasıdüşürürsek iyileşmesidaha uzun süreriki gündür köpek havlamasına benzetiyorum sanırımKruptu hiçbiri ilaç vermedim bu akşam dahada rahatız hatta kurup olunca decort iğne yaptırmamız gerekiyor ama kızım çok da ağır geçirmediği ve de çok emin olamadığımiçin gerek bulmadım kızımı anne sütü yetmeyince inek sütü ile besledim 4.aydan sonra büyük kızım malesef mama vermek zorunda kaldım çünkü çok güvendiğim drlar bir yaşından önce önermiyordu kadir hocama sürekli duacıyım rabbim ona her iki taraftada rahatlık nasipetsin HOCAMA SAYGILAR... 

Düzenleyen turnam - 19 Oca 2020 Saat 04:06
Yukarı Dön
cemrecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 131
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemrecan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2020 Saat 19:00
Ben şanslılardanım çok şükür çünkü Kadir Hocamı çok erken buldum oğlum henüz 5 aylıktı. Kendim o sahtekarlıklara maruz kalmadım ama Dolven+Calpol+Antibiyotik+Allerji ilacı +Grip ilacı bunların hepsinin tek reçeteye yazıldığını hep görüyorum. Ventolin Pulmicort sanki ilaç değilmiş sadece hava(!!!)ymış. Doktorlar kendilerine grip olup öksürdükleri için Asist alıyor😱. Ve daha sayısız örnek var.

cemrecan
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.