|
Kusma ve Ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Oca 2020 Saat 17:45 |
Kadir Bey merhaba,
İyi olduğunuzu umarım. Kızım Kasım 2008 doğumlu. Bu sabaha karşı kustu. İlk çıkış son yediği sebze yemeği idi. Hiç hazmetmemiş. Ben ilk önce çok yedirdiğim için rahatsızlandığını düşündüm. Ancak daha sonra ard arda saat 12:00'e kadar 5-6 kez çıkardı. En son safraya dönüştü. Su içiyordu, ben de sadece takip ettim. Rengi oldukça soluk. Üşüme başlayınca ateşini kontrol ettik. 39.4 kadar çıktı. Hiç ilaç vermedim, sizi takip ettiğim için, sadece istirahat ettirdim, su verdim. Özetle; Şu anda ateşi 39.4'ten ilaçsız 38.6 geriledi. Arada uyudu, çok halsiz. 1 elma yedi. Su içiyor. 4-5 saattir kusmadı ancak midesi hala bulanıyor. İshal olmadı. 2 kez tuvalete çıktı ancak normal. Dilini kontrol ediyorum, normal görünümde. Grip arazları bulunmuyor. Size birkaç sorum olacaktı. 1. Yediği birşey mi zehirledi sizce Dün evde ve güvenilir bir yerde birlikte yedik. İlla bu durumda yemekten mi olur yoksa havadan da virütik bir mikrop kapılabilir mi? 2. Boğazı acıyor ama tahrişten olabilir. Öksürük gibi grip arazları yok. Zehirlenme değilse beta şüphe ederim. Şimdilik ağız koku yok-dil iyi. Şu andan anlaşılmaz, sonra çıkar mı? Ne yapmamızı önerirsiniz değerli hocam? Kıymetli vaktinizi aldık, teşekkür ederiz. Sevgi ve saygılarımızla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Yedigi bir sey dokunmus olabilir.. Degilse, Domuz gribi olabilir. Her iki durumda da; ilac KULLANMAYIN.. 2- Olsa, HEMEN belli olurdu.. Tantum Verde sprey kullanin. Yatsin, Istirahat etsin, bol sivi gida alsin. Atesini de SAKIN dusurmeyin.
|
|
![]() |
|
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey merhaba,
Yanıtınız için teşekkür ederiz, sağolun. Ateşi yine yükseldi, 39.5, izliyorum. Hocam ben böyle durumlarda biraz kafama takarım, nerede hata yaptık diye... 1.Acaba çok mu yedirmişiz, gerçi artık 11 yaşında, doyma bilinci var ama acaba çok mu karıştırdık diye merak ettim. -Sabah 8'de: 2 yumurtalı omlet-süt içti. Voleybol dersine gittik. -Öğlen 12'de: Pırasa-ayran-yoğurt - sonra kursa gitti. -Öğleden sonra 16:00'da kurs çıkışı döner-pilav-az mercimek çorba- turşuyu da normalden fazla yedi. -Akşam 20.00'de: Elma-kivi-pırasa yemeği-acıbadem kurabiye-süt-portakal Bence biraz abartmışız, bu hasta eder mi böyle? Boyu:1.42 kilo:34 2.Bir diğer sorum; bu zehirlenme konusu sadece yemekle mi oluyor hocam? Havadan geçebiliyor mu? Yada mide üşütmesi dedikleri şey aslında mikrop değil mi? Teşekkürler, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Olabilir... Oyle de olsa, baska turlu de olsa, SAKIN ilac kullanmayin. 2- Zehirlenme denildiginde, yemekte "zehir var" anlamini cikarmayin..Bakteri uremesi oldugunda da,"Gida zehirlenmesi" denir. Havadan gecme diye bir sey YOK.. Ancak, Kara sinek ve benzerleri mikrop tasiyabilir. Usutmekle hicbir organin hastaligi olmaz. Bu tamamen eski Turk doktorlarin uydurmasidir. Onlara gore; Menenjit bile, kafayi usutmekle olurdu.. Yeni nesil ise, yuksek atesin Menenjit yaptigini iddia ediyor. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|