Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeğimiz nefes alırken çıkan ses
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebeğimiz nefes alırken çıkan ses

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
brasturc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı brasturc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeğimiz nefes alırken çıkan ses
    Gönderim Zamanı: 30 Oca 2020 Saat 14:02

Merhaba Sayın Kadir Hocam,

6 aylık bebeğimizin burnuna düzenli olarak fizyolojik serum ile bakım yapmaktayız. 3 gündür nefes alırken normal olmayan sesler çıkarmakta ve zorlanmakta oldugunu görüyoruz. 

Uyurken bazen bu sesler azalmakta. Emzirirken ise doğal olarak çok rahatsız ettiği için çocugumuz hırçınlaşıyor.Gördüğümüz kadarıyla burunda bir tıkanıklık mevcut değil.

Hastaneye gittiğimizde ciğerlerinin normal oldugunu ama üst solunum yolunda bir sıkıntısı oldugunu belirterek Narivent sprey yazdılar. Yalnızca dün 1 kere kullandık.Spreyin basıncı çok yüksek gibi geldi ve özellikle bulduğumuz yazılarınızı da okuduktan sonra bebeğimize 1 yaş öncesinde sprey verme konusunda endişe duymaya başladık. Diğer taraftan fizyolojik serum miktarını arttırmamıza rağmen dünden beri bir iyileşme olmadı maalesef. 

Yardımcı olabilecek görüş ve yönlendirmelerinizi paylaşabilirseniz çok seviniriz.

Peşinen teşekkürler,

Çıkan sesi de aşağıda paylaşıyoruz.

http://clyp.it/k2iichwp?token=e5679a41bf277dfd87dda8f862d03591

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2020 Saat 18:58
2-3 hafta surer. Basucuna, 2 damla ColdMix damlatin. 
Yukarı Dön
brasturc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı brasturc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2020 Saat 16:47
Sayın Hocam Merhaba
Teşekkür ederiz, bu sabah cold mix aldık.
Diğer taraftan yine bu sabah öksürük, hapşırma ve geniz akıntısı başladı. Eşim öğleden sonra doktora götürdü. Ciğerlerini dinlemişler ve sadece tek noktadan ses geldiğini ve bronşit başlangıcı oldugunu söylemiş. Ventolin şurup vermiş. Yazılarınızdan bebeklere ventolin verilmesinin çok sakıncalı oldugunu okumustum.
Cold mix e ek olarak bir ilaç veya tedavi yöntemi tavsiyeniz olur mu diye sormak isterim.

Teşekkürler,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2020 Saat 03:34
SAKIN Ventolin vermeyin..
Bu sahtekarlar, gecen seneye kadar her oksurene Astim derlerdi, foyalarini iyice ortaya doktugumden beri, artik, Astim diyemiyorlar ama, baska teshislerle GENE Astim ilaclarini veriyorlar. Yani bu GSK bunlara ne bicim "mama" veriyorsa, nerede ise her hastaya Ventolin yaziliyor.

Düzenleyen Siddartha - 03 Şub 2020 Saat 14:32
Yukarı Dön
Naghnbynl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Naghnbynl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2020 Saat 10:46
Doktor bey merhaba. 3 aylık bebeğim tabiri caizse havlar gibi öksürüyor. Sanki 40 50 yıldır sigara içen birisi gibi.. Ateşi hiç yükselmedi. Ara ara burun akıntısı oluyor herhangi bir müdahale olmadan sonlanıyor. Öksürüğü için doktora götürdüm. Bir hafta aferin kullandırttı bronşite çevirebilir diye. Kullandım ama bir etkisi olmadı. Tekrar götürdüğümde hiç iyileşme olmamış böyle giderse hastaneye yatırırız dedi ve zaditen damla, ventolin şurup, levopront şurup ve klamer verdi. Fakat içeriklerini okuduğumda içim elvermedi ve içirmedim. Çok küçük bir yerde yaşıyorum doktor sayısı sınırlı sizden yardım istiyorum. Ben bu ilaçları tahlilsiz kullanmalı mıyım? Bu öksürük için ne yapabilirim? Zatürreye kadar gidebileceğini söyledi. Bir şey yapmadan durmak beni çok telaşlandırıyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2020 Saat 18:41
Iyi HALT ettiniz!! Ben size, bu sikayetlerle Turk doktorlara GITMEYIN demiyormuyum…
Ahlaksiz sahtekar size; "Sahtekarligin 1. Safha" ilaci olan Aferin'i vermis.. Tabiiki de iyi olmayacak, hatta daha kotu olacak.. Ilacin icini bir acip OKUSANIZA!!
Anne sutune gecebilir, emziren anneler kullanmasin denilen bir ilaci siz dogrudan bebeginize verdiniz..

Simde de; "Sahtekarligin 2. Safhasi" ilaclarini vermis.. Bir de sizi Zaturre olabilir diye simdiden hazirlamis..

1 hafta sonra da bu ilaclar yuzunden tabiiki de Zaturre olusacak, ve "Sahtekarligin 3. Safhasi"ni uygulayacak, bebegi Hastaneye yatiracak..

NIYE yazilarimi okumadiniz!! Bu kadar anlatiyorum bu sahtekarliklari!!
Bilhassa; "Sahtekarligin 3 Safhasi"ni senelerdir anlatiyorum..

HEMEN, verilen ilaclarin tamamini cope atin, hicbirini kullanmayin.. (Iclerini okuyun)
Sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin...
PES DOGRUSU!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Şub 2020 Saat 18:44
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.