|
3 aylık kızım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aeha ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haz 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şub 2020 Saat 17:42 |
Hocam merhaba, kızım üç aylık 5600 gr. yaklaşık bir haftadır öksürüyor çok fazla olmasa da, iki gündür de nefes alış verişi hızlandı ve sesi kısıldı. Vücut ısısı normal, ateşi hiç yükselmedi. doktora gittiğimde akciğer filmi istedi, çektirdik ve temiz çıktı. zatürree değil ama bronşiolit dedi, yarına kadar dört kez ventolin kullanın hırıltısı azalmazsa hastaneye yatırmam gerekecek dedi. ben sizin eski yazılarınızı 4 yıldır okuyorum ve büyük kızımı antibiyotik ve grip ilaçları vermeden büyüttüm sayenizde. küçük kızım henüz üç aylık olduğu için yeniden sormak istedim 1- üç aylık çocuk için de antibiyotik vermek için yine ağızda koku dilde pas olması mı gerekiyor? 2- serum fizyolojik günde kaç kez yapabilirim ve yatırarak yapmamın mahsuru var mı? 3- çok fazla salya akıtıyor, göğsünü kuru tutmaya çalışıyorum ama bazen mümkün olmuyor. Bunun hastalığın ilerlemesine etkisi olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- EVET.. Bu prensip, HER YAS icin gecerli,SAKIN Cocuk doktorlarina itimat etmeyin, inanmayin..
2- Gerektigi kadar yapabilirsiniz. Kanin tuz konsantrasyonu ile ES DEGERDEDIR... 3- Bu yasta; HER COCUGUN agiz suyu akar. Bunun dis ilede bir alakasi yoktur. Aksini iddia eden ahmaklara kanmayin. Tukrugunu yutma refleksi gelismedigi icin agiz suyu akiyor. |
|
![]() |
|
aeha ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haz 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkürler Hocam.
Ventolin kullanmıyorum, serum fizyolojik ve emzirmeyle devam ediyorum. Hocam bir de 5 yaşında kızım var, ayağının ağrıdığını söylüyor, birkaç gün önce o da grip geçiriyordu ve daha önce de birkaç kez grip sonrasında aynı şeyi söylemişti. Bu ağrının hastalıkla bir ilgisi olabilir mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilgisi var. Bilhassa grip gecirirken, cok ayakta kalip, yuruyenlerde daha fazla olur.
Istirahat etsin, kendiliginden gecer. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|