Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dış apsesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dış apsesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dış apsesi
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2020 Saat 22:05
Merhaba hocam, daha önce diş apsesi nedeniyle size sormuştum lenf bezi de şişmişti, amoksilin türevi önermiştiniz, hemen etkisini görmüştüm, bu sefer yine aynı yerde aynı şikayet oldu, dış hekimi klavunat bid yazdı, bu sefer kullandım önce toparlanma oldu ama tekrar lenf bezi ağrımaya başladı, yarın üçüncü gün olacak erken mi iyileşmesi için, ilacı bitirmeyi mi beklemeliyim, siz dersiniz ya hep bakteriyel enfeksiyon ilacı aldıktan 12 saat sonra iyileşmeye başlar, merak ettim, düzelir gibi olup tekrar aynı şikayetler artmaya başladı, bu arada 38 yaşında bayanım altı yılda kullandığım ikinci antibiyotik ikisi de aynı şikayet nedeniyle.
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 03:41
Lenf bezine bakmayin. Esas abse de, duzelme var mi?? Ona bakin. Yoksa, Antibiyotigin degistirilmesi gerekir.
Yukarı Dön
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 10:09
Teşekkür ederim hocam, kötü koku gitti ama apsenin olduğu yer açıldı sanırım o yüzden acıyor ve ağrıyor, yine de antibiyotik değiştirsem mi, ne önerirsiniz? dün ve bugün durum aynı bence, kıymetli vaktinizi alıyorum hakkınızı helal edin.
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 20:04
Abse acildi ise, gerisi kendiliginden duzelir.
Olusmus olan abse'ye hicbir antibiyotik tesir edemez.. O yuzden, Antibiyotige gec basladiginiz icin, olaylar ilkinden farkli seyretti..
Lenf bezine kafayi takmayin, kuculmesi 1-2 hafta bile alabilir.
Yukarı Dön
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 21:21
Teşekkür ederim.
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.