|
2 yaş wbc antibiyotik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ayşe Defne ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ayşe Defne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mar 2020 Saat 22:48 |
Hocam merhaba, 2 yaş 1 aylık kızımda 3 gündür yüksek ateş var. 40 dere veya 39 derece şeklinde. Ağzı çok kötü kokuyor. Pas yok ama beyaz tabaka var. Ateşe müdahale etmedim. Düştü yine yükseldi. 3. Günün sonunda aferin verdim bir tatlı kaşığı. Çok terledi ateşi düştü. Ertesi gün öğlene doğru tekrar yükseldi. Müdahale etmedim ama ağız kokusu daha da ilerledi. Gece hastaneye gittik çocuk doktoru kan tahlili idrar tahlili istedi. Wbc 16.53 crp 39.1 LÖKOSİT negatif küçük harfle yazılan Lökosit 2. Burun akıntısı öksürük hırıltı yok. Ateş dışında bir tek ağır bir ağız kokusu var. Doktor antibiyotik verdi Klavunat-bid 200/28 Enfluvir verdi bir de pedifen verdi. Antibiyotik hariç hiçbirini almadım. Sizden haber bekleyeceğim. Çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Ayşe Defne ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ayşe Defne
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arada influenza testi de negatif çıktı.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118726 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotik gerekmez. Enfluvir'in; zaten Influenza harici viruslara HIC etkisi yoktur. Ahmaklik!
|
|
![]() |
|
bade ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam 4,5 yaşında çocuğumu geçen ay ateş, paslı dil, kusma, boğaz ağrısı şikayeti ile acile götürdüm. Strep A testinde, A grubu beta hemolitik streptokok çıktı. Doktor Augmentin 600 es verdi. İlaçtan bir defa içtikten 4s saat sonra çocukta şiddetli kaşıntı ve iğne ucu büyüklüğünde döküntü oluştu. Sırtında göğüsünde ve kasıklarında.
Hemen doktora gittik ilacı alerji yapmış olabilir dedi. Avil verdi çocuk rahatladı bştaz. Antibiyotiği değiştirdi Klamer 250 yi verdi 10 gün kullandık. Kontrole götürdüm strep A testini tekrarladık negatif çıktı. Ancak geniz akıntısı var, dikkat t edşn tekrarlayabilir dedi. 15 gün donra çocukta tekrar ateş, boğaz ağrısı, paslı dil oluştu. Tekrar doktora gittik Strep A testi pozitif çıktı. Bu sefer 7 tane iğne verdi. Klindan 300 2 mg. Adında. Günde bir tane yaptırdık. Bu arada iğnenin 3. Günü çocuğun dili çilek dili gibi oldu. İğnemiz dün bitti fakat boğazında hala kızarıklık var. Tekrar dr a götürmedim Korona korkusundan. Tekrarlar diye çok korkuyorum ne yapmam gerekiyor hocam. Acaba iğneler yetersiz mi geldi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118726 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bunlar cidden COK cahil yaratiklar. ilk defasinda: Deposilin6-3-3 ignesi yapilsa idi, 1 ay korurdu!!
Artik bu saatten sonra, bir sey yapmayin. Bir daha olursa, kesinlikle bu igneden yaptirin. Belki sizin sayenizde bir sey ogrenmis olur. |
|
![]() |
|
bade ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
Aslında ben söyledim kbb uzmanına deposilin yapılsa olmaz mı diye. ama Augmentin 600 es i tek doz içince bu çocukta kaşıntı döküntü olmuş, deposilin yapılırsa daha ciddi bir reaksiyon olabilir dedi. Amoksisilin e klavunat asite alerjisi var belli ki dedi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sacmalik. Tipik Turk Tip egitimi almis bir cahil.. Penisilin allerjileri, yas ilerledikce ve igne sayisi arttikca ortaya cikarlar. Ayrica da, simdiki penisilinler, eskiden oldugu gibi, maya kulturlerinden ayristirilarak elde edilmiyorlar..
Sentetik olarak uretildikleri icin %100 saf dirlar. Bu yuzden cocuklarda HIC Penisilin Allerjisi gorulmez. (Yanlislikla damardan Prokain Penisilin yapilanlar haric) Zaten Penisilin Allerjisi olan bir sahisa, igne deger degmez hasta vefat eder. Penisilin ignesi yapilip, igne cikarildiktan sonra hasta hala yasiyorsa, Penisilin Allerjisi YOK DEMEKTIR.. Yoksa bazi salaklarin yaptigi gibi; Penisilin ignesi yapip, hastayi 1-2 saat "gozlem" altinda tutmak gibi salakliklari bir tek Turk doktorlari yaparlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Mar 2020 Saat 22:11 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|