Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates dusmeden cigerlere inme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ates dusmeden cigerlere inme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kimsesizmercimek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kimsesizmercimek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ates dusmeden cigerlere inme
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2020 Saat 10:29
Hocam ben size sorulanlari ve cevaplarinizi instagramda paylasiyorum. Bir arkadasim birine istinaden su mesaji atti. Bu tablonun cikmasina ne sebep olmustur degerlendirebilir misiniz lutfen? Mesaji soyle:
Eren okullar ara tatile girmeden ateşlendi. Hatırlarsan o ara domuz gribi kızamık salgını vardı. Dr beta ve domuz gribi testleri yaptı negatif çıktı ikisi de, ciğerlerini dinledi temiz dedi. Antibiyotik vermek istedi vermesek olmaz mı dedim tamam o zaman 3 günde geçmezse ateş o zaman yazarız dedi. Hiçbir müdehalede bulunmadım ateşine  3. gün düşer gibi oldu 4. Gün yine yükseldi sonuç:2 taraflı ciğere yerlşmiş zatürre sonucu 3 gün hastanede yattı hem damardan hem oral antibiyotik tedavisiyle toparlayabildi. Şu anda düşünüyorum bence eren corona atlattı. Hatta şu durumlar bitsin atlatmış mı diye test yaptırıcam. O dönem emrenin de başladı mı bitmeyen öksürük nöbetleri vardı öyle böyle öksürük değil ıyuyamıyordu yani.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2020 Saat 20:00
O aylarda, RSV ile hastalananlar oldu. bu da bir virus olup, hemen Akcigerlere iner.
Antibiyotik gerekenlerde; Lokosit(WBC):20'nin ustune cikar.
Viral zaturrelerde; WBC dusuk cikar. WBC:17'nin altinda olur. Tedavileri aynidir.
Hastaneye yatirdiklarinda, WBC degeri kacmis?? Eger; 17'nin altinda idi ise, iyi kazik yemisler demektir.
Yukarı Dön
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 260
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2020 Saat 10:50
hocam çok özür dilerim,yanlış anlamaktan çekindiğim için soruyorum.

tedavileri aynıdır derken, viral ve bakteriyel zatürenin tedavileri mi aynıdır?

bakteriyel olanda antibiyotik vermiyorlar mı.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2020 Saat 19:14
Viral zaturrelerin;kesin bir tedavileri yoktur..
Su andaki tedavilerin hicbirinde, istatistiksel calisma yapilmamistir.
Su anda tedavi verilenlerle, VERI toplaniyor.
Bakteriel olanlarda; kesinlikle antibiyotik kullaniliyor.
Ayirimi; Lokosit(WBC) ye bakarak yapilir. Viral olanlarda, WBC dusuktur.
NOT: HER 2 sekilde; Zaturre diyebilmek icin mutlaka dakikadaki solunum sayisinin;60 ustu olmasi sarttir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Nis 2020 Saat 19:16
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.