|
Ates dusmeden cigerlere inme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kimsesizmercimek ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2019 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kimsesizmercimek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Nis 2020 Saat 10:29 |
Hocam ben size sorulanlari ve cevaplarinizi instagramda paylasiyorum. Bir arkadasim birine istinaden su mesaji atti. Bu tablonun cikmasina ne sebep olmustur degerlendirebilir misiniz lutfen? Mesaji soyle:
Eren okullar ara tatile girmeden ateşlendi. Hatırlarsan o ara domuz gribi kızamık salgını vardı. Dr beta ve domuz gribi testleri yaptı negatif çıktı ikisi de, ciğerlerini dinledi temiz dedi. Antibiyotik vermek istedi vermesek olmaz mı dedim tamam o zaman 3 günde geçmezse ateş o zaman yazarız dedi. Hiçbir müdehalede bulunmadım ateşine 3. gün düşer gibi oldu 4. Gün yine yükseldi sonuç:2 taraflı ciğere yerlşmiş zatürre sonucu 3 gün hastanede yattı hem damardan hem oral antibiyotik tedavisiyle toparlayabildi. Şu anda düşünüyorum bence eren corona atlattı. Hatta şu durumlar bitsin atlatmış mı diye test yaptırıcam. O dönem emrenin de başladı mı bitmeyen öksürük nöbetleri vardı öyle böyle öksürük değil ıyuyamıyordu yani.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119162 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
O aylarda, RSV ile hastalananlar oldu. bu da bir virus olup, hemen Akcigerlere iner.
Antibiyotik gerekenlerde; Lokosit(WBC):20'nin ustune cikar. Viral zaturrelerde; WBC dusuk cikar. WBC:17'nin altinda olur. Tedavileri aynidir. Hastaneye yatirdiklarinda, WBC degeri kacmis?? Eger; 17'nin altinda idi ise, iyi kazik yemisler demektir. |
|
![]() |
|
zeynep.ipek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 260 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
hocam çok özür dilerim,yanlış anlamaktan çekindiğim için soruyorum.
tedavileri aynıdır derken, viral ve bakteriyel zatürenin tedavileri mi aynıdır? bakteriyel olanda antibiyotik vermiyorlar mı. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119162 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viral zaturrelerin;kesin bir tedavileri yoktur..
Su andaki tedavilerin hicbirinde, istatistiksel calisma yapilmamistir. Su anda tedavi verilenlerle, VERI toplaniyor. Bakteriel olanlarda; kesinlikle antibiyotik kullaniliyor. Ayirimi; Lokosit(WBC) ye bakarak yapilir. Viral olanlarda, WBC dusuktur. NOT: HER 2 sekilde; Zaturre diyebilmek icin mutlaka dakikadaki solunum sayisinin;60 ustu olmasi sarttir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Nis 2020 Saat 19:16 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|