Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Corona yi nasıl yendim?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Corona yi nasıl yendim?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Pervin deniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pervin deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Corona yi nasıl yendim?
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 00:13
33 yaşındayım ismim Pervin İzmir'de yaşıyorum.bir oğlum var 4 yaşında.hukuk sektöründe çalışıyorum.ofis arkadaşımın testi.pozitif çıkınca tüm.ofis hemen gidip test yaptırdık.ama bu arada gribal enfeksiyon geçiriyor gibiydim.tat ve koku alamiyordum onun dışında sıkıntım yoktu.ciger tomografisinde zatürre teşhisi kondu.yuksek.ihtimal vardı virus.suruntu örneği de alındı sonuç pozitif çıkınca netleşmiş oldu ve tedavi sürecim.basladi.hastanede yatılı tedavi oldum pandemi bölümünde Corona için kullanılan ilaç standart zaten bunun yanında zatürre tedavisi uygulandı ve bolbol vitamin desteği verdiler serumla.5 günlük tedavinin ardından doktorum yeni suruntu aldı nihayet sonuç negatif ti.aslinda hastalığın sonunda yaptirmisim testi yoksa kendi kendime atlaticakmisim sanırım.o gün taburcu oldun 2 gün evde ilaç tedavisine devam ettim.hafif atlatanlardanim neyseki.atesim hiç olmadı eklem ağrım.hic olmadı sadece çok hafif grip gibi ama burnum falan akmadi birde tat koku yoktu.esim ve oğlumda 14 gün ev karantinasindaydilar.ben eve gelince hemen eşim gitti test yaptirdi neyseki negatifti.ogluma teste gerek duymadı doktorlar hiç bir semptom yoktu çünkü.cocuklarin büyük kısmı sadece taşıyıcı oluyormuş.aslinda hafif ve çok çabuk atlatmamda sigara icmememin çok rolü var.10 yıl.once eşimin destegiyle bırakmıştım.ve sanırım doğal beslenme de önemli.annemler ekip.biciyor bizlerde faydalaniyoruz.ekmegimi ekşi maya ile kendim yapıyorum yogurdumu da.kefir olmazsa olmazimiz.ve taze meyve sikiyorum sık sık .içinde muhakkak pancarda oluyor.maaile iciyoruz.pancarin çok güçlü bir antioksidan olduğunu unutmayalım bağışıklık için çok mükemmel mucize bir yeraltı bitkisi.evinizden eksik etmeyin.eger kadir hocam okuyorsa yazımı bişey sormak istiyorum.hocam oğlum a eğer gecmisse hala taşıyıcı mıdır?yoksa kendi kendine atlatmismisir?ananemizi ve babanemizi çok ozledik.acaba ziyaret etsek olur mu?hastalığı atlatali 1 ay oldu.ayrica sevgili üyeler.immun plazma bağışçısı olmayı çok istedim girisimde bulundum çok heyecanliydim.ama Kızılay ile gorustugumde doğum yapmış olmamin buna engel olduğunu söylediler çok üzüldüm.dusuk kürtaj ve doğum yapmamış olmanız gerekiyormuş.sorulariniz merak ettikleriniz varsa seve seve cevaplarım.saglikla kalın😊
Denizimomrumunsahibi
Yukarı Dön
cidem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cidem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 01:15
Tekrar çok geçmiş olsun. Ben 13 şubatta myom ameliyatı oldum öncesinde bi hastaneye girmiştim orda öğrendim myomum büyüktü ameliyat şart dendi. Ameliyatı 13 şubatta olduğumda Türkiye vakası yoktu. 2 gün sonra taburcu oldum antibiyotiğe devam dedi drum. İlacı içiyorum ama 2 gün sonra tat koku gitti bende hatta Dr a sordum ilaç yapar dedi bitir dedi. 1 hafta böyle koku tat sıfır 3 kilo verdim. Derken geçti ilaçtan olmadığını anladım çünkü ilacı 3 haftada bitirdim. Koku tat kaybı 1 sonra geçince kızım durup dururken sebepsiz ateşlendi. Hatta kadir hocamada yazmıştım ilaç verme ateş düşürme vs demişti. İşe dönfüm anneanneye bırakıyorum kızımı derken anneanne boğaz enf oldu kızımın sebepsiz ateşi aynı şekilde eşimde boğaz enf oldu bu durum martın ilk haftası sona erdi. Sanıyorumki bizler geçirdik bunu. Hatta kadir hocam ortalık düzelince antikor testiyle bunu öğrenebiliyormuyuz acaba geçirip bağışıklık oldumu diye. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pervin deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 01:31
Çok geçmiş olsun.bu süreçte test yapılmaması gerçekten büyük ihmal olmuş keşke yapılsaydı annenize size çocuğunuza😔
Denizimomrumunsahibi
Yukarı Dön
cidem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cidem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 02:15
Herşey 1 haftada oldu geçti. Hani diyorlar ya kimiside hafif septomla bilmeden geçiriyor diye öylemi oldu acaba bunu çok öğrenmek isterdim. 2 ay geçti üzerinden 1 hafta yaşanıp bitti.
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 455
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 02:37
oncelikle gecmis olsun bn sunu merak ediyrum hafif semptonlardaysa bile hastene yatmak zorunda mi tutuyolar oncelri ilaci verip hafif olanlari yolluyolar diye duyuyorduk ama burda bi kac kiside siz gbi yazmis hastanede yattik diye ? zorundamiyiz 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pervin deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 03:21
Zorunda mıyız bilmiyorum ama sağlık ekipleri ne derse ona uymak durumundasınız neticede ulusal bir sorun ve itiraz etme durumunuz olmamalı.bos yatak varsa her pozitif vaka yatarak tedavi olmalı bence.cunku doktorlar her yeni hastada yeni deneyimler kazanıyorlar.gozlemliyorlar.evet süreci evdede gecirebilirdim ama böyle uygun görüldü.

Denizimomrumunsahibi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120427
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 04:16
1- Solunum guclugu OLMAYAN, hickimsenin hastaneye yatirilmasi gerekmez.
2- Corononavirus Testleri makalemi ilk sayfadaki; "Yazarlar" kismindan okuyun.
3- Ates ve oksuruk olmayan, hickimseye, ilac tedavileri de gerekmez..
4- Ates ve oksuruk olmayan hickimseye, Akciger grafisi veya Tomografi gerekmez.
Burasi Turkiye, bu gibi isler, ilimle , bilgi ile degil; "Emir-konuta zinciri" ile yapilir.
Aynen dediginiz gibi; bos yatak varsa, yatiriyorlar, dolu ise eve gonderiyorlar!!!Yapacak bir sey yok.
Yukarı Dön
ÜLKÜ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÜLKÜ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2020 Saat 10:48
Maalesef son günlerde sosyal medyada okuduğum :
Ateşim veya öksürüğüm yok ,ancak akciğer tomografisinde positif çıktı.Bunu söyleyen doktor sayısı da oldukça fazla  maalesef.Hemen ilaç başladılar 5 günde geçti vs vs.
Bu doktorlara mesaj veya yorum yazıyorum ancak cevap yok 🙃
Sonuç ortada.
http://www.ulkuakcam.com
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.