|
Gebelik şekeri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2020 Saat 12:29 |
Hocam 27 haftalık gebeyim. 75 gr ile seker yuklemesi yaptim evdeki cihazla ölçtüm. Ama şüphelenip arka arkaya ölçtüğüm değerler arasinda 30 40 birim kadar farklar olduğunu gördüm. Sonuçlarım su şekilde.
Açlık 100. 15 dk 114 30 dk 133 45 dk 185 1 saat 179 +20 dk 197 +40 dk 215 2 saat 209 1 dk icinde arka arkaya yaptığım ölçümler 197 206 258 bu farklar normal olabilir mi? Seker yüklemesini tekrarlamam gerekir mi?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Seker yuklemesi DEGIL!! Glikoz yuklemesi olacak!!
Sofra sekeri KULLANILMAZ!! Sofra sekerinin; yarisi Glikoz, yarisi Fruktoz'dur. Yazilim hatasi degil ise, takrar yapilmasi gerekir. 45. dakika ile, 1 saatlik olcumlerden biri; HATALI!! Arada oyle dusus olmaz. |
|
![]() |
|
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Yazim hatası hocam eczaneden alıp ictim evdeki sekeri kullanmadim. Daha önce de sekerimi takip ettim ama bu sayilari hic görmedim. Hadi diyelim gebeliktenn kaynakli bir durum var ama ilk 3 ölçüm normalken sonradan cok farklılaştı. Bunu bugun yani cuma günü yaptim salı günü sağlık ocağında tekrar mi ölctureyim ya da ne yapayım? Kadin doğum doktorundan randevu aldım 2. Bir yukleme sorun yaratır mı?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evde kendinizin yaptigi ile dogru bir sonuc cikmaz.
Bir Laboratuvarda yaptirin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Hocam ben o zaman gidip hastanede tekrar şeker yüklemesi yaptırdım
Açken 93 1. Saatte 186 2.saatte 118 çıktı Gecen gittigimde de sekerini takip et dediler. Ölçüyorum şimdi yemekten sonraki ilk saatte bazen 93 bazen 80lerde bazen de 70 lere kadar düşüyor tatli bir seyler ya da pirinç makarna yersem en fazla 113 çıktı. Ben ne yapmalıyım? Seker yüklemesine göre gebelik sekeri var mi yok mu? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Seker hastasi degilsiniz (simdilik).... Ilerde(?) olacaksiniz.
Asiri sekerden kacinin, ac karnina seker, tatli yemeyin, Asiri Cay, Kahve ve Kola tuketmeyin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Çok teşekkür ederim hocam ben kendim de yukseldiginde fark ediyorum. Ac karnina tatli seyler yemiyorum olur da cok cok mecbur kalirsam bazrn ikram vs iste o zaman resmen sersemliyorum. Once tuzlu şeyler yiyorum sonra tatli yiyeceksem kendimi iyi hissediyorsam yiyorum. Yone makarna ve pirince dikkat ediyorum bulgur tercih ediyorum. Cok hareketli küçük bir oğlum var panik atak oldum kedi gibi tirmaniyor her yere. Psikolojik olarak cok yoruldugumda da sekere yansıyor fark ediyorum. Kahve ve kola yok hayatimda cay da gunluk.en fazla 2 bardak. Asiriya kactigim an vücudum sinyal veriyor uykum geliyor sersemliyorum. Tavsiyeleriniz icin cok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bakin.... Kendi doktorunuz olmussunuz bile!!
Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|