Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kum dökme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kum dökme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 663
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kum dökme
    Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 17:14
Hocam 9 yaşında oğlum öğlen karnının sağ alt kısmında yani leğen kemiğinin üst kısmında ağrı başladı gazdır diye pek önemsemedim ama ağlamaya başladı ve ağrısı iyice şiddetlendi doğrulup adım atamaz hale geldi.Hemen hastaneye götürdüm.Hastaneye gittikten sonra şiddeti biraz azaldı ve rahatladı Çocuk doktoru ilk böbrek taşından şüphelendi böbrek yerine vurduğu da ağrısı arttı.Ultrason ve idrar tahlil ve kültürü istedi.Ultrason muayenesinde bütün değerleri normal çıktı.İdrar kültürü çıkmadı daha ama normal tahlilde idrarda kristalleşme çıktı.Kum döküyor dedi doktor.Bizde olup olmadığını sordu bende kum dökmüştüm geçen yıl.Piyeloseptyl ilaç verdi 10 gün kullanın dedi.günde 2 litre limonlu su içsin dedi.İlacı kullanalım mı hiç emin olamadım.Tahlili ekliyorum

Düzenleyen zeynep82 - 21 May 2020 Saat 17:50
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117667
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 20:11
Dansite; 1030 gibi en ust sinirda.. Az su ictigi icin, koyu idrar ve buna bagli "Kristal" gorulmus.
SAKIN hicbir ilac kullanmayin, bol su icsin, hepsi duzelir.
Oruc filan tutuyorsa, ondan olur.
Yukarı Dön
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 663
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 20:28
Oruç,Ramazının başında bir kaç gün tuttu onlar da direkliydi zaten☺Ama gün içinde oyuna fazla daldığından sanırım su aklına pek gelmiyor .Günlük alması gereken sıvı miktarını hala bilmiyoruz az mı içiyor çok mu bilmiyoruz var mıdır bir ölçüsü ?Bu arada suyu limonlu içmesine gerek var mı yoksa normal su yeterli mi?Özellikle merak ettiğim o şiddetli sancı neydi acaba?Tekrar sağolun hocam iyi ki varsınız yoksa şimdiye çoktan ilaç bağımlısı olmuştuk😔

Düzenleyen zeynep82 - 21 May 2020 Saat 21:19
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117667
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 22:08
Normal su icmesi yeterlidir. Diger mesrubatlardan da icebilir.
Agri: Belki gaz, belki "kum" dokmeye bagli idi. Onemli degil, kurcalamayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.