Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Eşimde enfeksiyon?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Eşimde enfeksiyon?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 439
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Eşimde enfeksiyon?
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2020 Saat 22:40
Eşim erkek 33 yaşında yüksek ateş, mide bulantısı gibi sorunlarla hastaneye başvurdu hocam. Covid şüphesiyle yaklaşmamışlar, istenilen kan tahlili sonuçlarını ekliyorum hocam. Antibiyotik gerekli midir? Ateşi düşmüyor ne önerirsiniz?

Düzenleyen Burcu87 - 03 Haz 2020 Saat 22:41
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117861
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 04:34
WBC(Lokosit) degeri: sinirin biraz ustunde.
Ates yaninda + Agizda pis koku + Dili kaplayan PAS tabakasi varsa, antibiyotik gerekir. Koku ve Pas yoksa; Covid-19 olabilir.

HGB; anormal yuksek. Su kaybi oldu ise, kan konsantrasyonu artmasi ile olmus olabilir.
SAKIN Demir ilaci kullanmasin.
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 06:56
Acil doktoru kan sonuçların çok kötü değil diyerek sadece ağrı kesici iğne vurup göndermiş, iğneden sonra iyi hissetti uyudu. Sabah normal uyandı, kendini iyi hissediyor. Covid geçirdiyse eğer 1 günde iyileşme durumu olur mu ki hocam? Ateşli devre bitince bulaşıcılık biter mi? Evde kızım ve ben de varız, tedirginim açıkcası. Bir de eşim işe gidecek mecburen, test yapılmadığı için sonucu bilemiyoruz.

Hgb için; su kaybı olmadı aslında. Kusma ya da ishal durumu yoktu. Fazla birşey yiyip içemedi ondan olur mu? Farklı bir durum mu düşünmeliyiz? Çok teşekkür ederiz hocam şimdiden.

Düzenleyen Burcu87 - 04 Haz 2020 Saat 08:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 18:12
Covid-19 degil. Basit bir viral hastalik gecirmis.
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2020 Saat 11:19
Hocam eşimden 20gün sonra benzer şikayetleri ben yaşıyorum. Dün aşırı sıcaktı terledim sonra hava kötü oldu ve muhtemelen rüzgar altında kaldım. Akşam sırt ağrısı başladı hocam, yatıp dinleneyim geçer dedim. Şimdi daha kötüyüm. Sırtım resmen batıyo, sızım sızlıyo, kollarda güçsüzlük var. Biraz halsizlik ve midemi de kötü hissediyorum. Sırt ağrısı da covid 19 bulgularında gösteriliyor. Bu durumda da ağrılarım dayanılmayacak noktaya gelirse novalgin kullanabilir miyim? Ya da kas gevşetici alabilir miyim? Ve covid geçiriyorsam sırt ağrısı özellikle sol tarafta batma olması tehlikeli midir doktora gitmeye gerek olur mu? Cevaplayabilirseniz teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2020 Saat 19:25
Agri icin kullanabilirsiniz.. Tek basina "ates" icin kullanmayin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Haz 2020 Saat 19:26
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.