|
Eşimde enfeksiyon? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haz 2020 Saat 22:40 |
Eşim erkek 33 yaşında yüksek ateş, mide bulantısı gibi sorunlarla hastaneye başvurdu hocam. Covid şüphesiyle yaklaşmamışlar, istenilen kan tahlili sonuçlarını ekliyorum hocam. Antibiyotik gerekli midir? Ateşi düşmüyor ne önerirsiniz?
Düzenleyen Burcu87 - 03 Haz 2020 Saat 22:41 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
WBC(Lokosit) degeri: sinirin biraz ustunde.
Ates yaninda + Agizda pis koku + Dili kaplayan PAS tabakasi varsa, antibiyotik gerekir. Koku ve Pas yoksa; Covid-19 olabilir. HGB; anormal yuksek. Su kaybi oldu ise, kan konsantrasyonu artmasi ile olmus olabilir. SAKIN Demir ilaci kullanmasin. |
|
![]() |
|
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Acil doktoru kan sonuçların çok kötü değil diyerek sadece ağrı kesici iğne vurup göndermiş, iğneden sonra iyi hissetti uyudu. Sabah normal uyandı, kendini iyi hissediyor. Covid geçirdiyse eğer 1 günde iyileşme durumu olur mu ki hocam? Ateşli devre bitince bulaşıcılık biter mi? Evde kızım ve ben de varız, tedirginim açıkcası. Bir de eşim işe gidecek mecburen, test yapılmadığı için sonucu bilemiyoruz.
Hgb için; su kaybı olmadı aslında. Kusma ya da ishal durumu yoktu. Fazla birşey yiyip içemedi ondan olur mu? Farklı bir durum mu düşünmeliyiz? Çok teşekkür ederiz hocam şimdiden.
Düzenleyen Burcu87 - 04 Haz 2020 Saat 08:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Covid-19 degil. Basit bir viral hastalik gecirmis.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam eşimden 20gün sonra benzer şikayetleri ben yaşıyorum. Dün aşırı sıcaktı terledim sonra hava kötü oldu ve muhtemelen rüzgar altında kaldım. Akşam sırt ağrısı başladı hocam, yatıp dinleneyim geçer dedim. Şimdi daha kötüyüm. Sırtım resmen batıyo, sızım sızlıyo, kollarda güçsüzlük var. Biraz halsizlik ve midemi de kötü hissediyorum. Sırt ağrısı da covid 19 bulgularında gösteriliyor. Bu durumda da ağrılarım dayanılmayacak noktaya gelirse novalgin kullanabilir miyim? Ya da kas gevşetici alabilir miyim? Ve covid geçiriyorsam sırt ağrısı özellikle sol tarafta batma olması tehlikeli midir doktora gitmeye gerek olur mu? Cevaplayabilirseniz teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agri icin kullanabilirsiniz.. Tek basina "ates" icin kullanmayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Haz 2020 Saat 19:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|