|
Yenidogan sarilik ab0 ve rh uyusmazligi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Didemira33
Üye
Kayıt Tarihi: 11 Eyl 2019 Konum: Adiyaman Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Didemira33
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Yenidogan sarilik ab0 ve rh uyusmazligiGönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 14:24 |
|
Merhaba hocam 9 temmuzda 2.dogumumu yaptim. Benim kan grubum 0rh negatif. Oglumun kan grubu b pozitif. Sarilik suphesi ile 4. Gun hastaneye gittik. neonatal billuribin test sonucu 11.5 cikti. Hastanede yatirmak istediler. Biz yatirmadik eve gittik. Bugun 5. Gun(15 saat sonra 2. Test) sonucu billuribin 12 cikti. Biraz yükselmiş. Hicbir doktora gostermedim. Size sormadan birsey yapmak istemedik. Hocam degerler hastanede yatacak kadar yuksek mi. Bizi rh uyumsuzlugu ve ab0 uyumsuzlugu nedeniyle korkuttular.
Düzenleyen Didemira33 - 14 Tem 2020 Saat 14:34 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 18:39 |
|
HAYIR, yuksek degil.
Her gecen gun, Bilirubin'in tehlikeli siniri yukariya yukselir. Ilk gun, 17 olan "Fototerapi" siniri, 4. gun: 25'e cikar. Turkiye'deki Tip Fakulteleri'nde, benim belirttigim "Bilirubin Degerlendirme Tablosu" yoktur ve bilinmez. Ahmak olduklarindan da, TEK bir deger ile is yaparlar. SAKIN bir daha o hastaneye gitmeyin bile. Yoksa basiniza buyuk isler acarlar. Hamile iken mutlaka; Coombs Testi yapilmis ve kan uyusmazliginin olup olmadigina bakilmis olmalidir. Sariligin cabuk gitmesi icinde, cam arkasindan gunes isigina, ciplak olarak tutun, Gunde:2x 10'ar dakika ( 10 dakika on taraf, 10 dakika sirt) tutun. Benim o TABLOYU bulup, inceleyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Tem 2020 Saat 18:41 |
|
![]() |
|
Didemira33
Üye
Kayıt Tarihi: 11 Eyl 2019 Konum: Adiyaman Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Didemira33
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 18:49 |
|
Cok sagolun hocam iyi ki varsiniz. Hocam tablonuzu inceledim tesekkurler.
Anladigim kadariyla bir daha test yaptirmamiza gerek yok degil mi? Florasans lambanin faydası olur mu? Gunes isigini yazınızda okumuştum onu yapmaya baslamistim. Düzenleyen Didemira33 - 14 Tem 2020 Saat 18:50 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 18:57 |
|
Gerek DAHI yok!!
Florasan isi zor. Floresan lambalari, her markada FARKLI mesafeden etki ederler. Ilk sayfada, sariliklarla ilgili makalemi okuyun. Orada; hangi marka, kac cm'den etki eder anlattim. Ev icinde ZOR. Siz gunesi kullanin. Zira birde, Floresan kullanirsaniz, gozlerini de kapamaniz icap edecek.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|