Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Covid Dvit ve sorular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Covid Dvit ve sorular

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Covid Dvit ve sorular
    Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2020 Saat 23:48
Hocam son üç aylık tüm soruları okudum. 
Biz zaten sayenizde son 4 yıldır dvit3 ampul kullanıyoruz. Hatta bu corona işi çıkınca yılı beklemedik. Haziranda aldık. Şimdi sorum şu; siz hep dersiniz ya fazlası atılır zaten diye. Sizin yıllardır söylediğinize dünya yeni ayıldı, şimdi biz kan vermek istemiyoruz, hastaneye gitmemek adına birer ampul daha dvit alsak sorun olur mu?
Bir de çok aradım bulamadım hocam İstanbulda mısınız acaba?
Ve hasta kabul ediyor musunuz bu süreçte? Yoksa yıllık görüşmemizi de coronaya kurban mı verdik bu sene?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2020 Saat 08:03
Senede 1 defadan fazla kullanım için; elimde Dvitamini seviyesini gösteren birt tahlil isterim..
D vitaminin "fazlası atılır" demedim......  A,D,E, ve K vitaminleri yağda eriyen vitaminler olup, C ve B
 grubu vitaminler gibi suda eriyen vitaminler değillerdir ve onlar gibi idrarla atılmazlar.

Yukarı Dön
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2020 Saat 18:02
Kadir Hocam merhaba,
Yeni mesaj yaz butonunu bulamadığım için bu konunun içine mesaj yazmak zorunda kaldım.
Eşim 36 yaşında. Üç dört gün önce boynum tutuldu heralde diyerek biraz omuz boyun sol sırt tarafında ağrı olduğunu söyledi.
birkaç gün geçtikten sonra ağrı şiddetlendi, dün yürüşüyüm bile zorlaştı kamburlaştım, ağrı yapıyor dedi.
Ve hastaneye gitti. Önce ailede kalp var mı gibi sorular sormuşlar. EKG ve tomografi çekip yarın sabah da kan aldırmaya gel demişler.
Bugün kan aldırmaya gittiğinde tomografide ciğerde şüpheli bir durum olduğundan covid PCR testi yapmışlar.
Şimdi evde bir odada kapalı. Sonucu henüz çıkmadı.
Hocam covid pozitifse ben ve 4,5 yaşındaki oğlum kendimizi nasıl koruyabiliriz.
Öksürük, ateş vs hiç birşeyi olmadı. Sadece terlemeleri vardı. Sizce covid olma durumu söz konusu mu?
Solunum sıkıntısı olmayan biri olarak tomografi yaptırmakla hata mı etmiş.
kafamda kırk tane soru var hocam. Aşırı da tedirginim...
Benimle değerli fikirlerinizi paylaşır mısınız?
saygılarımla...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2020 Saat 22:56
Covid-19 olsa, Tomografide değil şüpheli, bas bas bağıran görüntüler olurdu.
Boyun tutukluluğu için, bir havluyu ütü ile  ısıtıp, sıcak kompres yapın.
Covid-19 bu şekilde olmaz. ama siz genede tedbirli olun, ayrı odalarda kalın, beraber olmanız
gerektiğinde maske kullanın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.