|
Beta |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Chanson
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: BetaGönderim Zamanı: 12 Eki 2020 Saat 19:51 |
|
Hocam merhaba,
Bir arkadasimin oglu betadan dolayi kalp yetnezligi ile mucadele ediyor. Ben bunu daha cok.yeni ogrendim ve cehaletimi bagislayin ama betanin bu kadar ciddi bir duruma sebep olacagini hic bilmiyordum Simdi aklima surekli soyle sorular takiliyor Benim cocugum kres doneminde cok fazla hastalandi, ateslendi, bogazinda da.problem oldu, belki beta vardi, doktora bile.gitmeden evde tedavi ettik. Beta girdiyse vucuduna ilerde kalp sorunu yasar mi? Boyle bir durum var mi hocam? Cok sag olun
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Eki 2020 Saat 21:50 |
|
Turk Cocuk doktorlarina inanmayin.
Bir kere hastaligin veya mikrobun adi: "Beta" degildir. Salak Turk cocuk doktorlarinin uydurmasidir. Dilleri alisik olmadigindan; Streptokok diyemedikleri icin, boyle dunyanin hicbir yerinde gecerliligi olmayan terimleri popolarindan uydururlar. Bu konu ile ilgili makale ve Forum yazilarini okuyun.. Her sene yeni nesil salak cocuk doktorlari sokaklara dokuldukce, bu hakaretleri isitirler, bazisi terbiye olur, bazisi olmaz ama her sene ayni salakliklar tekrar eder durur. ZIRA: esas salaklik, Tip fakultelerinde baslar. Ayrica da; soru soraken yas, belirtin. Misal: 12 yasindan evvel, Streptokokara bagli kalp yetmezligi (En fazla Mitral yetmezligi ) OLMAZ!! Eger bahsi gecen cocuk 12 yasindan kucuk ise, kesinlikle teshis yanlistir. |
|
![]() |
|
Chanson
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Eki 2020 Saat 21:59 |
|
Hocam cok tesekkurler
Benim oglum 2016 Ocak dogumlu Yani 5 yasina yakin Ama bahsettigim atesli bogaz agrili ve kusmali rahatsizligi nerdeuse 1 sene once.oldu Doktora goturmedigim.icin streptokok olmus mudur diye dusunuyorum simdi. Olsa dahi iyilestikten aylar yillar sonra cocukta bir sorun yaratir mi hocam? Yani bir cocuk bu bakteriyi aldi ve bahsettiginiz sekilde tedavi edilmeden iyilesti. Cocukta sonradan, yillar sonra kalp rahatsizligi gibi ciddi rahatsizliklar ortaya cikar mi? Düzenleyen Chanson - 12 Eki 2020 Saat 22:52 |
|
![]() |
|
Chanson
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Eki 2020 Saat 22:03 |
|
Y
Düzenleyen Chanson - 12 Eki 2020 Saat 22:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Eki 2020 Saat 00:58 |
|
Bu yaslarda, Streptokok enfeksiyonlari son derecede nadirdir..
Oldugunda: Ates + agizda pis koku + Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi + Bulanti (bazen kusma) olur.. Bunlardan biri dahi yoksa, Streptokok degildir. VE, ASLA Bogaz kulturlerine inanmayin. Supheli bir durum varsa, daima Strep-A Testi yaptirin.. Streptokoklar ozellilerinden dolayi TEK DOZ, Ampisilin veya Penisilinden 12 saat sonra tamamen iyilesirler. 1 aylik tedavi; tekrar Streptokok alinmasin diyedir. Yazilarimi okuyun yoksa bana bosu bosuna ayni seyleri tekrarlatip duruyorsunuz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Eki 2020 Saat 00:59 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|