Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil sonuçları dvit demir
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

tahlil sonuçları dvit demir

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aleynaaa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aleynaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil sonuçları dvit demir
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2020 Saat 12:55
hocam merhaba 
25 haftalık hamileyim, dvit için temmuz ayında ampul kullandım, sonrası güneş ve fısfıslarla devam ettim 

yeni takviye almadan önce tahlil verdim

dvitim 32 cıktı, referans değeri alt sınır 30 oldugu için yeterli dedi ama ben tabiki sormak istiyorum yükseltmek için bir kaç sefer daha kaç gün arayla ampul almalıyım?

2. olarak demir takviyesi ferittine hiç takılmıyorum artık yerlede ama onu sizim sayenizde ögrendim, kadın dogumcu geçen ay mutlaka demir almalısın dedi ama kullanmadım tahlil sonucuma göre 11 cıkmış alt sınıf referans 12.5, ne yapayım hocam su zamanda kullanmayayımm demir dedim ama gebelikte var?

b12 değermde 217 cıkmış, omega 3 almalımıyım ekstra

son olarak 5 yasında kızımım dvit değer hocam, 24 cıktı onada temmuz ayında 1 ampul kırmıştım.onun için ne yapmalıyım?
birde balık yağı kullanımı hakkında düşünceniz nedir hocam

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2020 Saat 18:49
1- D vitamini en dusuk siniri: 50 dir.. 50-100 arasi olmasi gerekir.
Hemen 1 ampul Dvit3 daha alin (kiziniz da dahil). Subat ayinda tekrar olcum yaptirin.
Turkiye'de doktorlar;  kasten, simdiye kadar yedikleri haltlar ve yalanlar yuzunden Dvitamini seviyelerini 
dusuk tutuyorlar! Onlari dikkate almayin. Toksik RISK; 150 den sonra baslar. 
2- Su anda, HGB:11 olmasi ilerki gunlerde daha da duseceginin isaretidir. Etli gidalari arttiramiyorsaniz, 
Demir ilaci kullanin. 
3- B12 SAHTEKARLIGINA kanmayin.. Turk doktorlarinin cehaletinden ve "cikar hesaplarindan"  baska bir
 sey degil!! B12 kitleri Turkiye'ye gelene kadar hic lafi bile edilmeyen B12, ne oldu ise, doktorlar ne bicim
rusvetler aldi ise; birdenbire kiymete bindi ve nerede ise, herkesde B12 eksikligi cikiyor!! 
Bu son derecede cahil olduklarini ve B12 vitamininin NE oldugundan bile haberleri olmadigini gosteriyor.
B12 eksikligi; ANCAK; midede "Intrensek Faktor eksikligi" (yaslilarda olur) sonucu olusan Pernisiyoz anemi 
oldugunda dusunulur. SAKIN B12 ilaclarina para kaptirmayin. 
B12 vitamininin, Omega3 ile hicbir alakasi yoktur.. 

Yukarı Dön
aleynaaa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aleynaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2020 Saat 20:00
peki hocam hemen yarın içiyoruz ampulleri, 

hocam şubata kadar fısfıslı dvit almaya devam edelim değil mi ? ankaradayız artık güneşte göremeyiz,600 lük kızıma  1 kendime 2 fıs yapıodum devam edeyim mi ampuldan sonra subata kadar?

cevabınız için coooook teşekkür ederim çook.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2020 Saat 04:01
Elinizdekini bitirin, yenisini kullanmayin. Gordugunuz gibi D vitamini ampulun yaninda, damla veya fisfislar
 OYUNCAK kalirlar..
Ama ne var ki, bu ilaclarin doktorlara getirisi (guzellikleri) vardir. O yuzden de, ampul yerine israrla bu ilaclari recete ederler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.