|
tansiyon yukselmesi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
zelalim
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: tansiyon yukselmesiGönderim Zamanı: 15 Kas 2020 Saat 22:19 |
|
hocam merhaba, 25 haftalik ikiz gebeyim, 39 yasindayim. bugun ilk kez tansiyonum 13-6 cikti, oncesinde 11-6 12-6 civarinda olurdu.cok siddetli degil ama basagrisi, bulanti, carpinti gibi hafif sikayetlerim de var. eski cevaplarda bu belirtilerin demir eksikligi sebebiyle de olabilecegini okudum. 5 hafta onceki tahlillerim resimlerdeki gibi hocam, henuz demir ilaci kullanmadim.detayli ultrasonda sol tarafta centik izlenmisti. daha once pihtilasma icin yaptirdigim testi de ekledim. bu tahlilleri tekrar yaptirayim mi, yada demir ilacina mi baslayayim hocam? doktorum gebeligin basindan beri(ki ozaman hgb:15.7 idi) demir ilaveli bir balik yagi, 150 mg.ecopirin, demir ilaci ve calcium sandoz kullanmam konusunda cok israrliydi, tavsiyenizle sadece balik yagi iceren bir takviye aliyorum su anda. diger ilaclari da kullanmali miyim? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Kas 2020 Saat 03:28 |
|
Kan Demir seviyeniz hala yeterli seviyede. Simdilik Demir ilaci gerekmiyor.
Her gun, 200ml sut/sutlu gida almaniz yeterlidir. Bunun yaninda;Calcium Sandoz, oyuncak kalir. Balik yagi alsaniz da olur, almasanizda. Tansiyondaki bu kadarlik artis onemli degildir ve araz vermez. Sikayetlerinizin sebebi baskadir. Belki hafif bir Grip geciriyorsunuz.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|