Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - her ay antibiytik kullanıyoruz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

her ay antibiytik kullanıyoruz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Denizerdem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Denizerdem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: her ay antibiytik kullanıyoruz
    Gönderim Zamanı: 04 Mar 2021 Saat 14:29
iyi günler hocam benim 3,5 yaşında kızım var 6, ayından itibaren ateş şikayeti ile dr gidiyoruz ortalam her ay antibiyotik kullanıyoruz.penisilin iğneler, yüksek doz antibiyotik iğneler kullandık amam sonuç olarak ertesi ay tekrar ateşleniyor ve dr. gidiyoruz. bademcik ameliyatını işet eden dr oldu ama ben ameliyattan kaçtığım için başka uzmanlara götürdüm bize vaxoral başladı ama aradaki 20 gün bekleme süresi dolmadan tekrar ateşlendik dr gittik cr 50 çıktı antibiyotik. en son atibiyotiğimizi 8 aralık ta kullandık o tarihten bu yana 3 kez ateşlendi ama dr gitmedim en geç 3, günün sonunda ateşi düştü. bu arada bazı probolis bal rı sütü karişimlar kullanmaya başladım onlarada güvenerek 3 adır antibiyotik kullanmıyoruz. reflüsü olabilir diye çocuk gastıroloji prof gittik bize reflü ilacı verdi bağışıklığımıza baktı iyi çıktı yumurta alejisi çıktı peryodik ateş genetik testi yaptırdı ama sonucu henüz çıkmadı.şu an tek merak ettiğim neden her ya ateşleniyor acaba pfaba sendromu olabilri mi değerli yorumlarınız benim için çok kıymetlidir hocam çünkü kafam çok karıştı yardım ederseniz çok mutlu olurum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118360
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2021 Saat 19:04
1-  3.5 yasinda, NE bademcik enfeksiyonu olur, ne de ameliyati yapilabilir. 
2- Dusmussunuz bir sahtekarin eline, sizi dolandirip duruyor. 
Ne yani!!! Bu cocuk, 3.5 seneden beri HIC MI GRIPAL ENFEKSIYON GECIRMEDI?? 
Doktorun sahtekar olani, Kan sayimindaki Lokosit(WBC) degerine degil, CRP'ye bakar.. 
Bu tipik bir Turk doktor PUSTLUGUDUR.. Zira CRP, hucre yikimini gosterir, enfeksiyonu DEGIL.
Ayricada, enfeksiyonlarda, bu tip CRP kullanilmaz. 
Bu sahtekarligi cok anlattim, gecmis yazilarima bir bakin. 
3- Bu yasta; "NE Reflusu?"  Bunlar artik sahtekarligi iyice ele aldilar! Bir de Prof. olacak!!! 
4- Vaxoral kullanimi, ayri bir salaklik!  Goreceksiniz hicbir ise yaramayacak.
5- PFAPA'yi cok anlattim, eski cevaplari okuyun. Boyle olmuyor.

Dusmussunuz 3-5 sersenin ellerine, soyulup duruyorsunuz.
Bu yas icin, Antibiyotik gereken durumda:
 a) Ates yaninda; agizda PIS bir koku ve dilin tamamini kaplayan pas tabakasi olur.
 b) Kan sayiminda; WBC:17'nin ustunde olur. 
SAKIN Turk cocuk doktorlarina inanmayin, guvenmeyin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Mar 2021 Saat 19:05
Yukarı Dön
Denizerdem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Denizerdem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2021 Saat 23:53
Çok teşekkür ederim Hocam sanırım doğru yoldayım artık ateşlerimizi antibiyotik olamadan atlatacağım yazdıklarınız içimi çok rahatlattı bütün yazılarınız okuyacağım 🙏
Yukarı Dön
ÖzlemBaharGülce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖzlemBaharGülce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2021 Saat 04:23
Merhabalar konu benzer olunca yeni konu açmak istemedim. 
*Hocam kızım 1 yaşından düzenli olarak her ay ateşleniyor
*hiçbir hastalık belirtisi göstermiyor.
*2 gün yüksek ateş oluyor, sadece çok huysuz oluyor.
*şimdi 31 aylık, 11.5 kg boyu 90 cm
*şimdiye dek hiç doktora gitmedik.
      Hocam Bi 5-6 ay önce size yazmıştım, siz pfapa değildir, ilaç kullanmayın demiştiniz.
       Şimdi hocam çok korkuyorum birsürü a cabalar var aklımda. Ateşi yokken genel bir muayene yaptırdık ayrıntılı kan tahlili verdik, herşey normaldi, kalbine bakıldı normaldi(hamile iken kalbi delik dendi) kovid den ötürü doktora gitmek korkutuyor.
     Hocam nedir nedendir bu her ay düzenli ateş ne olur yardım edin. İki kızımı da sizin tavsiyelerinize göre büyütüyorum. Çok şanslıyım ki siz çıktınız karşıma. Bütün forumu okudum diyebilirim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2021 Saat 19:42
Bu yasta olan "ATESLI" hastaliklarin %90'dan fazlasi viraldir.
SAKIN Turk doktorlarinin gazina gelip, her ateslendiginde Antibiyotik kullanmayin.. 
Ates+Agizda pis koku+ Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi VARSA, Antibiyotik gerekir. 
Hele; 1 yasindan evvel, cocuklarda anne karninda iken gecen antikorlar sayesinde, cocuklar, anneleri kadar
 hastaliklara bagisiktirlar. Yukardaki Uyemize de sordugum gibi;  "Sizin cocugunuzu 1 seneden beri hic mi 
Grip gecirmedi??? Hepsi mi antibiyotiklik idi?? 
Sakin bu sualleri Turk doktorlara sormayin, bu sordugunuz suali degil cevaplamak, anlayacak bilgiye bile
sahip degillerdir... Aval aval suratiniza bakarlar! 

Yapilan kan sayimlarina bakin.... (Lokosit)WBC:17'nin ustu olan zamanlarda Antibiyotik gerekli idi. 
Cok kazik yemissiniz.. 

Yukarı Dön
ÖzlemBaharGülce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖzlemBaharGülce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2021 Saat 22:30
Hocam jiç antibiyotik kullanmadık şimdiye kadar, doktora dahi gitmedik, Kızım 31 aylık:) 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2021 Saat 23:51
Yazilarimi okumaya devam edin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.