Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek gida
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ek gida

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ek gida
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2021 Saat 23:27
Hocam kizim 8 aylik oldu. Sagarak anne sutu ve mama aliyor. Gece sadece 1 yada 2 kez az miktarda emiyor. Mana agirlikli. Kilosu 9.900 boy 72 . Dogum kilosu 3 340 gr. 6 aylikken ek gida denemelerine basladik. 10 gun falan yemek istemeyince araverdim 1 hafta kadar sonra tekrar basladim. Suan yogurt disinda hic birseye agzini acmiyor. 2 kasik yogurtan sonra kandirip 1 kasik tarhana corbasi veriyorum agzindan geri cikartiyor. Mercimek corbasinida yarim kasik yogurt yarim kasik corba karistirarak zorla birkac kasik yedirebildim. Elma muz tatli okdugu halde yemiyor. Yogurda karistirdim onuda istemedi. Yumurta verince kusuyor. Ben bu cocuga ek gidayi nasil alistiracagim. Normal mi bu kase kase yemek yedirenleri gorunce bu yasta uzuluyorum. 1 cay bardagi ek gida almiyor butun gun. Ileride yeme bozuklugu isaretimidir. Ne yapmam gerek. Gunluk 600 700 cc iciyor aldigi kadarda su yeterlimidir

Düzenleyen toprak1 - 14 Mar 2021 Saat 23:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118567
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2021 Saat 23:57
1- 1.9kg fazlasi var!!! Sakin zorlamayin. Yoksa, ilerde zayiflatmak icin ugrasirsiniz. 
2- Bu yasta ne mamasi??? Hemen azdan baslayarak, 'kutu sutlerine' alistirin. 
3- Su yerine, sut icirin. Yemek olarak,  cani ne isterse onu verin. 
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2021 Saat 09:32
Hocam biliyorum sizin kutu sut onerdiginizi  ama esimi asamadim bir turlu 1 yas oncesi verme formul mamalarin uzerinde yazan vitamin mineraller kadar besin alamaz inek sutunden diyor. Simdi bunu ona okutacagim. Cok fazla amne sutu alamadigi icin endiseli sagip veriyorum gunluk 300 cc kadar..  koyden sut alip kaynatip gunluk yogurt yapiyorum o sutu icirsem olur mu kutu sutu olmasi sart mi. Kutu sutlerindende laktozsuz mu almak lazim fark eder mi. Okudum ama bu sorunun cevabini goremedim.
2 Ek gida asla kabul etmiyor ilerde bu tur cocuklat secicimi oluyor yeme konusunda tecrubeniz vardir. Bulamac bile kabul etmiyor. Puturlugu hic yemiyor.

Düzenleyen toprak1 - 15 Mar 2021 Saat 09:33
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2021 Saat 18:37
1- O "vitaminlerin" mamalara ilave edildigini mi saniyorsunuz??
O vitaminlerin tamami sutlerde dogal olarak bulunan vitaminlerdir...
2- Koyden aldiginiz sut ile sadece yogurt yapin. 
3- Cocuklarda; ASLA Lakotoz entoleransi OLMAZ.. Bunu dunya da bir tek, Turk doktorlari bilmezler. 
Bu dedigimi; gordugunuz doktorlara bir soyleyin, bakalim nasil tepki verecekler.  Bakalim, kac tanesi gidip de
 bir kitap acip okuyacak. 

Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2021 Saat 10:10
Hocam iyi gunler. 7 nisanda 9 aylik olacak kizim. Yogurt disinda hic birseye agzini acmiyor. Gunde 1 cay bardagi yogurt veriyorum. Gunluk 350- 400 cc anne sutunu sagarak veriyorum. 300 350 cc formul sut iciyor. Toplam 650 cc gunluk icmis oluyor. Siz kilo fazlasi var israr etmeyin dediginiz icin israr etmiyorum zaten birazda arttirdi icmeyi.3330 dogdu. 9.500 kilo son hic kilo almadi. Hatta verdi. Kutu sute basladim 50 cc olarak veriyorum .Bir sikinti yok icmedi az sulandirdim. Yavas yavas arttiracagim. 1 ay sonunda tamamen kutu sutune gecmeyi planliyorum.  Biz en son 2 aylik doktora gittik. 
1. Vitamin ilaci tavsiye ediyorum demissiniz. Bende birsey yemedigi icin baslamak istiyorum. Hangisini ne olcude vereyim. 1000 unite d vitamini veriyorum sadece
2. Kiyma ve yumurta yemiyor goz ici alt kisim kirmizilik beyaza donmeye basladi. Elleride sanki beyaz sari soluk gibi kan damlasi baslamalimiyim tahlil yaptirmadan hastaneye gitmek istemiyorumm.
3. Yinede tahlil yaptirin derseniz goturecegim. Hangi tahlilleri yaptirayim genel kontrol gibi eksik birsey kalmasin. 
4. Hocam herkesin cocugu tabak tabak yiyor sinirlerim bozuldu. Yogurda corba meyve karistirinca yogurduda yemiyor. Yemesi konusunda israr edeyim mi. Ictigi 650 cc yeterlimi bir bardakta yogurt. Ne kadar eksik cc olarak beslenme 
5. Kilo almadi hareketlenme ekleme yurume basladi kilo verdi endise etmelimiyim normal mi

Düzenleyen toprak1 - 02 Nis 2021 Saat 10:18
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2021 Saat 18:52
Denemek icin; 1 hafta Sipraktin surup, gunde;2x1 olcek verin. 
Etli gida olarak, Lahmacun, doner gibi yemeklerden deneyin. 
Aldigi sutlu gidalar yeterlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.