|
Yetiskin demir eksikligi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zeynep.ipek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 260 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 20:20 |
Hocam, iyi aksamlar.sizi bu defa kendim icin rahatsiz ediyorum
Ara ara bas donmesi ve tansiyon dusuklugu sikayetiyle doktora gittim.tahlillerde demir eksikligi cikti,dr akdeniz anemisi olup olmadigimi sordu.ama bu gune kadar konulmus bir tanim yok. Yas 39 boy 64 Sabah aksam ferresanol verdi 2 ay sonra gel bakalim dedi.sizinde fikrinizi almak ileri bir tetkik yaptirmam gerekip gerekmedigiyle ilgili soracagim.tahlilleri asagiya ekleyecegim
Düzenleyen zeynep.ipek - 29 Mar 2021 Saat 21:29 |
|
![]() |
|
zeynep.ipek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 260 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
![]() ![]() ![]() ![]() |
Idrar tahlilinde keton+ Hemoglobin ++ çıkmis, fotograf yan yuklendigi icin anormal degerleri yazdim
Düzenleyen zeynep.ipek - 29 Mar 2021 Saat 21:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119158 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anemi var. Tedavi gerekebilir.
Gorunumunuz anemiye uymuyorsa, Baska bir OZEL laboratuvarda tekrar Kan Sayimi yaptirin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Hocam cok ozur dileyerek bir sey soracagim.dr bana sabah aksam demir ilaci verdi, sizin bahsettiginiz bundan baska bir tedavi yontemi mi.
O kismi anlayamadim.kysura bakmayin ne olur
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119158 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Konumuz: Anemi ve Demir tedavisi...Demir ilaci kullanin, tedaviden sonra, sadec Hgb degerine bakariz.
Duzelme olmuyorsa; "Hemoglobin Elektroforezi" gerekir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Hocam 2 ay boyunca sabah akşam demir ilacı kullandım HGB 118g/L ye
ferritin de 38,5 e yükselmiş.(iki ay önce hgb 88, ferritin 4,9 idi) doktor 3 ay daha günde 1 adet kullan sonra gel dedi. sizce süre uzun mu, demir ilacını da gereksiz yere kullanmayı önermiyorsunuz o yüzden size danışmak istedim. Tahlilde altını çizdiği diğer değerler MCV 77,3 fL MCH 25,2 pg RDW 24,8 % bunların bir önemi var mı hocam
Düzenleyen zeynep.ipek - 09 Haz 2021 Saat 15:26 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hgb tedaviye evap vermiş, gerisi önemli değil.Esas olan, Hgb değeri. Diğer 3 sonuc, önemli değil.
Anemi düzelince, onlar da düzelirler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|