Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yetiskin demir eksikligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yetiskin demir eksikligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 260
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yetiskin demir eksikligi
    Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 20:20
Hocam, iyi aksamlar.sizi bu defa kendim icin rahatsiz ediyorum

Ara ara bas donmesi ve tansiyon dusuklugu sikayetiyle doktora gittim.tahlillerde demir eksikligi cikti,dr akdeniz anemisi olup olmadigimi sordu.ama bu gune kadar konulmus bir tanim yok.
Yas 39 boy 64 
Sabah aksam ferresanol verdi
2 ay sonra gel bakalim dedi.sizinde fikrinizi almak ileri bir tetkik yaptirmam gerekip gerekmedigiyle ilgili soracagim.tahlilleri asagiya ekleyecegim

Düzenleyen zeynep.ipek - 29 Mar 2021 Saat 21:29
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 20:27

Idrar tahlilinde keton+
Hemoglobin ++ çıkmis, fotograf yan yuklendigi icin anormal degerleri yazdim

Düzenleyen zeynep.ipek - 29 Mar 2021 Saat 21:29
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119158
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2021 Saat 03:17
Anemi var. Tedavi gerekebilir. 
Gorunumunuz anemiye uymuyorsa, Baska bir OZEL laboratuvarda tekrar Kan Sayimi yaptirin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2021 Saat 08:21
Hocam cok ozur dileyerek bir sey soracagim.dr bana sabah aksam demir ilaci verdi, sizin bahsettiginiz bundan baska bir tedavi yontemi mi.
O kismi anlayamadim.kysura bakmayin ne olur
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2021 Saat 18:34
Konumuz: Anemi ve Demir tedavisi...Demir ilaci kullanin, tedaviden sonra, sadec Hgb degerine bakariz. 
Duzelme olmuyorsa; "Hemoglobin Elektroforezi" gerekir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2021 Saat 15:21
Hocam 2 ay boyunca sabah akşam demir ilacı kullandım HGB 118g/L ye 
ferritin de 38,5 e yükselmiş.(iki ay önce hgb 88,  ferritin 4,9 idi)

doktor 3 ay daha  günde 1 adet kullan sonra gel dedi.

sizce süre uzun mu, demir ilacını da gereksiz yere kullanmayı önermiyorsunuz o yüzden size danışmak istedim.

Tahlilde altını çizdiği diğer değerler
MCV 77,3 fL
MCH 25,2 pg
RDW 24,8  %

bunların bir önemi var mı hocam

Düzenleyen zeynep.ipek - 09 Haz 2021 Saat 15:26
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2021 Saat 17:54
Hgb tedaviye evap vermiş, gerisi önemli değil.Esas olan, Hgb değeri. Diğer 3 sonuc, önemli değil.
Anemi düzelince,  onlar da düzelirler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.