|
9 aylık Kan değerleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Gülşençk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nis 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 May 2021 Saat 11:54 |
İyi günler hocam,
Oğlum 36 haftalık 2400 kg doğdu. Şu anda 8 ay 3 haftalık kilosu 8300, boyu 71 cm. Şimdiye kadar anne sütü aldı ve 2 aydır da ek gıdaya başladık.Demir ilacı hiç kullanmadım. Bugün tahlil verdik ve kan sonuçlarını ekliyorum. Değerlendirirseniz sevinirim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik :Grekmiyor.
Losemi:Yok. Kan hastaligi:Yok. HGb:8.60g/dL ye bu kadar KISA surede dusmez.... 18.8.2020 de 15.70g/dL imis!!! Bir sahtekarlik olabilir, BASKA bir laboratuvarda, tekrar bir "Kan Sayimi" yaptirip bana yazin.
|
|
![]() |
|
Gülşençk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nis 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben de çok şaşırdım bu kadar düşük çıkmasına. 15 olan hgb değeri de doğumdan 1 hafta sonra. Sizin yazılarınızı okuyarak hiç vermemiştim demir ilacını. Yani dudaklarının rengi gayet iyi yanağına göre de.Doktor 16 damla vermem gerektiğini söylüyor. Küçük bir şehirdeyim ve bir devlet hastanesi var sadece. Özel lab veya özel hastane yok malesef.Şu an için başka bi yere gitmem mümkün değil ancak bayramdan sonra. Demir ilacını vereyim mi o zamana kadar? Elimde vegaferon var o olur mu?
Düzenleyen Gülşençk - 06 May 2021 Saat 18:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Vermeyin ki, eger sahtekarlik varsa, TAM belli olsun!
Ne yapalim, 1 hafta sonra ayni yerde tekrar "Kan Sayimi" yaptirin ve sorarlarsa, "Demir ilaci verdik" deyin!!! Bakalim nasil cikacak. O zaman konusuruz.
|
|
![]() |
|
Tamam hocam, çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Hocam iyi günler, 1 ay önce size 9 aylık oğlumun kan değerlerini yazmıştım. Doktor demir vermem gerektiğini söylemişti.Tekrar tahlil yaptırın demiştiniz ama yaptıramadım. Bu 1 aylık süreçte günlük 8-10 damla demir verdim ama bazı günler veremedim. Ayrıca her gün 1 köfte kadar et yedirmeye çalıştım ve çoğunda yedi. Ama bugün tekrar kan tahlili yaptırdığımızda sonucu yine düşük çıktı. Doktor demir direnci olabilir ne olduğunu görmek için hematoloji ve onkolojiye sevk etti. Bu arada oğlum 10 aylık oldu ve kilosu 8700, boyu 72 olmuş. Siz ne derseniz onu yapacağım hocam. Sonuçları değerlendirebilir misiniz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Akdeniz Anemisi veya başka bir Heöoglobin hastalığı olabilir.
Hemoglobin Elektroforezi yapılması gerekir.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam, yaptırıp sizinle sonuçları paylaşacağım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|