|
D vit yüksekliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yusef ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haz 2021 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Tem 2021 Saat 22:08 |
Merhaba sevgili kadir hocam. Size geçtiğimiz ay yazmıştım. 4 ,5 yaşında oğlumun d viti 143 çıkmıştı. Mayıs sonu gibi 1 ampul içirmiştim. Sizde 150 nin üstüne kadar bir sorun olmaz bir arazda vermez demiştiniz. Peki hocam biz Antalya da yaşıyoruz. Sıklıkla sahile gidiyoruz. Güneşte kalmak dahada yükseltirmi güneşe çıkmasakmı. Bide yoğurt yumurta gibi kalsiyumlu gıdalar tüketmenin sakıncası olurum. Hocam lütfen cehaletimi maruz görün. Annelik işte çocuklarım konusunda çok hassasım. Onlara zarar vermekten korkuyorum. Biri 15, diğeri 11 yaşlarında diğer iki oğluma da içirfim. Biz kendimizde içtik. Ama tahlil yaptırmadı. Ne durumdayız bilmiyorum. Pandemi öncesi ölçümlerde 25, 30 arasıymış. Benimde 9.iyiki varsınız hocam Allah razı olsun sizden🙏
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Güneşe çıkarak, D vitamin seviyenizi tehlikeli sınırlara çıkaramazsınız.
Vucutta D vitaminin sentezi deride olmaz. Deride Kolesterol den "cholecaciferol" oluşur. Bu madde Karaciğerde; "calcidiol'e" çevrilr. Bu madde de, Böbrekte "calcitriol'e" çevrilir. İşte bu madde aktıf D vitaminidir. Eğer vücutta zaten D vitamini fazlası varsa, "calcitriol" yerine, intaktif yani etkisiz olan 24-25 cholecalciferol oluşur. Korkmanıza gerek yok. 2- Her türlü gıdayı yiyebilir. Yumurtayı kabuğu ile birlikte mi yediriyorsunuz???? Ne zamandan beri yumurtanın kabuksuz şekli kalsiyumlu gıda oldu? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Tem 2021 Saat 08:28 |
|
![]() |
|
Yusef ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haz 2021 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler hocam çok sağolun. Peki 100 ün altına ne kadar sürerde iner.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne zaman ineceği hiç önemli değil. En az 1 sene D vitamini kullanmasın.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam pek çok insan her ay ampul içiyorum diyor. Günlük d vit takviyesi alıyorum yine yükselmiyor yazıyorlar oğlumun nasıl bu kadar yükseldi bilemedim.🤷♀️ Pandemi öncesi kışa girmeden ölçüımüş 30 imiş. Siz 30 düşük dersiniz hep. Çok sağolun hocam üşenmeden bize cevap veriyorsunuz Yaa hayat size hep gönlünğzdekilerin kat kat iyisini yaşatsın. İyi bayramlar hocam...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Türk insanı, her şeyin cılkını çıkarmakta çok mahirdir. Öyle; her ay D vit3 ampul içilmez!
Bu işin şakası yoktur. Kontrollü gitmek en uygun olanıdır.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|