|
deposilin |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2021 Saat 10:55 |
hocam merhabalar.. yeğenim 10 gündür yüksek ateş (40) yaşıyorr, ama keyfi yerinde.. tüm tahlilleri temiz çıktı sadecce strep a pozitif. hasttaneye yatırdılar ateşi kontrol etmek için.. ben kardeşime deposilin 633 yaptır dedim.. dr a söylemiş deposilin istiyorum diye..
o durum ağırlaşınca kullanılır, ağırlaşmadan kullanmak doğru değil demiş 🤦♀️ novasef iğne başlamış
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118065 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sahtekar bunlar!
1- Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olduğunda; Strep-A Testi yapılır. Her ateşli hastaya DEĞİL! 2- Ateş eğer; bakteriel bir sebepten oluyorsa, WBC(Lökosit) değeri:17'nın üstünde olur.. 3- Deposilin için; Hem ateş+Koku+pas olacak, hem WBC yüksek olacak! Ondan sonra Strep-A testi:(+) olursa, Deposilin 6-3-3 yapılır. Şimdi artık eskisi kadar; her ateşli çocuğa,"Beta virusu" diye salakca teşhis koyanlar kalmadı! Haa, bu arada; Novosef, Deposilin'den daha kuvvetli bir antibiyotikdir. O doktorun bu iğneyi tercih etmesi sakın fiyatından olmasın?? " o durum ağırlaşınca kullanılır, ağırlaşmadan kullanmak doğru değil demiş " Bir doktor ancak bu kadar SALAK olabilir. |
|
![]() |
|
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
strep a testini çocukta ne olduğunu anlamak için yaptılar. dr. uzaktan takip ediyordu durumunu. ateşi 8. gün de düşmeyince getirin bakalım testlere demişlerdi
size sonuçlarını da atmaya çalıştım ama yollayap sitesinde hata verdi.. linkini atıyorum https://resimyukle.io/g/t7QtrMsqmr http://m.YollaYap.com/eusd/1630709940199.jpg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118065 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayret! İlk defa WBC "Referans aralıklarını" doğru yazan bir Laboratuvar görüyorum!!
WBC düşük= Viral enfeksiyon, Antibiyotik gerekmiyor. Yüz bin kere anlattım! Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan Pas tabakası yoksa, şu Türk doktorlara gitmeyin canınıza okurlar. Zannedersem; ithal edilen Strep-A Testleri bozuk! Yoksa bu yaş çocukta (+) olması mümkün değil. Nasıl oluyor da, her çocukta (+) olabiliyor? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
hocam bir de şöyle bir durum var..
yeğenimde havale oluyor sıklıkla.. ve kreşe başladığı günden beri de (birkaç ay oldu) sürekli ateşli.. ateşimde öyle bir iki gün değil günlerce sürüyor.. babaannede epilepsi var, sanırım bi havaleye yatkınlık var yeğenimde de. kardeşim havaleden çok korktuğu için normalde hep ateşini düşürür.. bi bu defa pek müdahale etmedi ateşe, o da artık 9 gün 40 derece olunca sonu hastane oldu.. sürekli devam eden ve ilaçlara takviyelere rağmen yükselmeyen demir eksikliği varr. dr. lar neyi var diye araştırdı, lösemi olabilir bile dediler, ama şimdilik bişey bulamadılae.. ben kansızlık için genetiktir dedim annesi ve ananesi de aynı şekilde çünkü.. sürekli ateş için de kreşin ilk 2 yılı normal dedim ama işte endişeleniyolar.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Havale; öyle korkulacak bir şey değildir!! Beyinin, kendini koruma mekanizmasıdır. Ateş çıkınca vucudun
metabolizması artar ve dokular anormal Oksijen çekerler. Beyin hücreleri bu ortamda az oksijen geldiğinde tasarruf için çalışmayı durdururlar... Vucut beyin kontrolünden çıkınca, aynı kafası kesilen canlı gibi aynı çırpınışları yaparlar...... Şu "Demir eksikliği" denilen kan sayımını bana yazın... Çocuk kan değerleri, erişkinlerden farklıdır.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eyl 2021 Saat 08:43 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
hocam yine bu laboratuvarda yapıldı tahliller, yukarıdakiler ile aynı referans aralığı..
ben yine de size atıcam o sonuçları.. kardeşimden bekliyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
hocam yeğenime virüs tarama testi de yapmışlardı adenovirüs pozitif çıktı.. zaten tahlillerden belliydi virütik olduğu da...
ama kardeşim diyoki ateşi antibiyotik ile düştü. başka hiç bişet düşürmedi ateşini diyo..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|