Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - deposilin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

deposilin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: deposilin
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2021 Saat 10:55
hocam merhabalar.. yeğenim 10 gündür yüksek ateş (40) yaşıyorr, ama keyfi yerinde.. tüm tahlilleri temiz çıktı sadecce strep a pozitif. hasttaneye yatırdılar ateşi kontrol etmek için.. ben kardeşime deposilin 633 yaptır dedim.. dr a söylemiş deposilin istiyorum diye..
o durum ağırlaşınca kullanılır, ağırlaşmadan kullanmak doğru değil demiş 🤦‍♀️
novasef iğne başlamış 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118065
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2021 Saat 13:34
Sahtekar bunlar! 
1- Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olduğunda; Strep-A Testi yapılır. Her ateşli hastaya
 DEĞİL!  
2- Ateş eğer; bakteriel bir sebepten oluyorsa, WBC(Lökosit) değeri:17'nın üstünde olur..
3- Deposilin için; Hem ateş+Koku+pas olacak, hem WBC yüksek olacak! Ondan sonra Strep-A testi:(+) 
olursa, Deposilin 6-3-3 yapılır. 

Şimdi artık eskisi kadar;  her ateşli çocuğa,"Beta virusu" diye salakca teşhis koyanlar kalmadı!  
Haa, bu arada; Novosef, Deposilin'den daha kuvvetli bir antibiyotikdir. 
O doktorun bu iğneyi tercih etmesi sakın fiyatından olmasın?? 

" o durum ağırlaşınca kullanılır, ağırlaşmadan kullanmak doğru değil demiş "
Bir doktor ancak bu kadar SALAK olabilir. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2021 Saat 02:08
strep a testini çocukta ne olduğunu anlamak için yaptılar. dr. uzaktan takip ediyordu durumunu. ateşi 8. gün de düşmeyince getirin bakalım testlere demişlerdi
size sonuçlarını da atmaya çalıştım ama yollayap sitesinde hata verdi.. linkini atıyorum 

https://resimyukle.io/g/t7QtrMsqmr

http://m.YollaYap.com/eusd/1630709940199.jpg

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2021 Saat 08:40
Hayret! İlk defa WBC "Referans aralıklarını" doğru yazan bir Laboratuvar görüyorum!! 
WBC düşük= Viral enfeksiyon, Antibiyotik gerekmiyor. 
Yüz bin kere anlattım! Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan Pas tabakası yoksa, şu Türk doktorlara gitmeyin
canınıza okurlar. 
Zannedersem; ithal edilen Strep-A Testleri bozuk!  Yoksa bu yaş çocukta (+) olması mümkün değil. Nasıl
oluyor da, her çocukta (+) olabiliyor? 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2021 Saat 10:02
hocam bir de şöyle bir durum var..
yeğenimde havale oluyor sıklıkla.. 
ve kreşe başladığı günden beri de (birkaç ay oldu) sürekli ateşli.. ateşimde öyle bir iki gün değil günlerce sürüyor.. babaannede epilepsi var, sanırım bi havaleye yatkınlık var yeğenimde de. kardeşim havaleden çok korktuğu için normalde hep ateşini düşürür.. bi bu defa pek müdahale etmedi ateşe, o da artık 9 gün 40 derece olunca sonu hastane oldu.. 
sürekli devam eden ve ilaçlara takviyelere rağmen yükselmeyen demir eksikliği varr.
dr. lar neyi var diye araştırdı, lösemi olabilir bile dediler, ama şimdilik bişey bulamadılae.. 
ben kansızlık için genetiktir dedim annesi ve ananesi de aynı şekilde çünkü.. sürekli ateş için de kreşin ilk 2 yılı normal dedim ama işte endişeleniyolar.. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2021 Saat 14:24
Havale; öyle korkulacak bir şey değildir!! Beyinin, kendini koruma mekanizmasıdır. Ateş çıkınca vucudun
 metabolizması artar ve dokular anormal Oksijen çekerler. Beyin hücreleri bu ortamda az oksijen geldiğinde
tasarruf için çalışmayı durdururlar... Vucut beyin kontrolünden çıkınca, aynı kafası kesilen canlı gibi  aynı
çırpınışları yaparlar......
Şu "Demir eksikliği" denilen kan sayımını bana yazın... Çocuk kan değerleri, erişkinlerden farklıdır.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eyl 2021 Saat 08:43
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2021 Saat 23:31
hocam yine bu laboratuvarda yapıldı tahliller, yukarıdakiler ile aynı referans aralığı..
ben yine de size atıcam o sonuçları.. kardeşimden bekliyorum 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2021 Saat 15:12
hocam yeğenime virüs tarama testi de yapmışlardı adenovirüs pozitif çıktı.. zaten tahlillerden belliydi virütik olduğu da...
ama kardeşim diyoki ateşi antibiyotik ile düştü. başka hiç bişet düşürmedi ateşini diyo.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.