|
Kalsiyum yüksekliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Bahar yaşar ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bahar yaşar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2021 Saat 15:07 |
35+5 sancım gelince acilen sezeryanla doğuma alındım.bebegim 3 kilo 50 cm doğdu. Doğum sırasında ciğerlerindeki suyu atamadığı gerekçesiyle 3. Düzey yoğun bakıma alındı 3 gün entube 10 gün hafif derecede kuvez içi oksijen almis. Epikriz rapounda ampisilin gentamin antibiyotik 7 gün verilmis. Ayrıca ciğer için surfaktan verilmiş. Bunlar bizim onayımiz olmadan verildi. Bebeğimin yatisi sırasında alınan kan değerlerinin hepsi normalken 15 günlük tedavi sonrası kalsiyum değeri çok ve Alp değeri yüksek çıktı. Pth hormonu da düşük çıktı. Endokrin doktoru d vitamini kesti ve bizi çocuk nefroloji uzmanına yönlendirdi. Bende çok ofkelendim ve çocuğumu goturmedim bı daha. Çünkü delik deşik ettiler ve bi sonuca da varamadilar. Bebeğim 25 günlük aktif emmesi çok iyi sadece gaz sıkıntımız var ödemi yok kaka 8 defa yapıyor. Sizce ben ne yapayım kalsiyum değeri neden yükselir bizden genetik tahlil bile alındı. Verilen antibiyotiklerin sonucunda kalsiyum değeri yükselmis olabilir mi? Çok üzgünüm ve kararlıyım 3 aydan sonra tahlil verecegim doktor beni çok korkuttu. Böbrek us çekildi milimetrik kristaller gördü bunlar böbrek yetmezliğine sebep olur dedi. Ama bebeğim besleniyor çişini yapıyor ben şimdi ne yapayım lütfen hocam 2 çocuğumu sizin tavsiyenizle büyüttüm hiç antibiyotik kullanmadilar. Ama erken doğan bebeğime bizden izinsiz antibiyotik yoğun bakımda verilmiş . Kalsiyum değeri zamanla düşer mi d vitamini kesmeleri yanlış mi
|
|
![]() |
|
Bahar yaşar ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bahar yaşar
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yoğun bakımda bile anne sütü sağıp götürdüm hiç mama vermedik. Kilo alımı 25 günlük olduk 3500 oldu bile. Kalsiyum seviyesi ve Alp çok yüksek. İdrar tahlilinde ve kan yüksek çıktı d vitamini kesmeleri hata mı hocam ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bahar yaşar
Kalsiyum 11.5
Alkalen fosfat:430 Parathormon:2.9
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu salaklara niye inanıp da üzülüyorsunuz? Yeni doğan bebeklerde en üst kan kalsiyum seviyesi: 12mg/dL dir.
Oradan kaçın ve hiçbir şey yapmayın. bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bahar yaşar
Hocam teşekkür ederim sorumu cevapladiginiz için. D vitaminini kullanayım mi 3 damla olacak şekilde..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Günde 1000 üniteyi geçmeyecek şeklide verin.
|
|
![]() |
|
seecgg ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şub 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fazla yogurt tuketimine bagli kanda kalsiyum yukselmiş bir zarari olmazmi neden?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hangi salak söylemiş onu?
Sütlü gıdalardaki Kalsiyum; Proteine bağlıdır. Organik (süt ve yoğurttaki) Kalsiyum başka bir şey, dışardan ilaç olarak alınan İnorganik Kalsiyum başka şey! Kan kalsiyumu, Tiroid bezinin arkasındaki Parathormon bezleri sayesinde SABİTTİR! Peynirlerdeki Kalsiyum oranı; yoğurtlardaki kalsiyum'un 5 mislidir. Öyle bir şey olsa, Yoğurttan evvel, Peynirler yapardı! Dediğim gibi Beslenme konularında Türk doktorlarına inanmayın. Bir tek Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nu dinleyin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|