Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pfapa sendromu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Pfapa sendromu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aslaktas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslaktas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pfapa sendromu
    Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2021 Saat 00:39
Hocam iyi akşamlar 15 aylik kızım var ve yaklaşık 7 aydan beri her ay mutlaka ayin 1 ile 10 arası hasta oluyor. Ve sürekli devlette doktorlar üst solunum yolu enfeksiyonu diyip ilac veriyorlar di gecen bogaz  enfeksiyonu oldu bugün de yine ateş 38 olunca özele götürdüm özelde ki doktora durumu anlatım ve muayene etti boğazları kızarmış evet dedi enfeksiyon olabilir dedi ama her ay mutlaka hasta oluyor mu diye sordu evet oliyir hic şaşmıyor zamanımız dedim ve pfapa sendromu olabilir dedi ve size bi igne aticam eğer pazartesi boğazlar duzelirse pfapa sendromu dedi ve antibiyotik felen vermedi suan atesi 36.6 lar hep bu hastalıkla nasil bir hastali eğer pfapa ise hastalık geçene kadar her ay igne atılmamız  gerektiğini söyledi hocam beni bilgilendirir misiniz lütfen ne yapmam gerek 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2021 Saat 09:18
Saçmalamış!! Allahın aptalı!! 
Daha PFAPA nedir, ondan bile haberi yok...
P,F= Periodic Fever.  
A = Ağız içinde yaygın Aftlar
P = Pharyngitis. (Farenjit)
A = Adenitis (Boyunda yaygın lenf bezleri)
Olması ŞARTTIR.. 
 Bu salaklar, böyle boylarını aşan teşhisleri koymaya çok meraklılardırlar. 

İnsan temasını kesin, aile içinde bile şapur-şupur öpülmesin.
Yukarı Dön
Aslaktas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslaktas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2021 Saat 10:29
Tamam kadir bey teşekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.