Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz eti ya da alerji ya da astim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geniz eti ya da alerji ya da astim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tamina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tamina Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz eti ya da alerji ya da astim
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2021 Saat 04:47
Foruma yeni üye oldum, bazı konuları okudum ama bizim konuya benzeyeni tam bulamadım maalesef . Konu biraz acil olduğu için yazmak istedim .

Oglum 4 yaşında , yaklaşık 5-6 gün önce burnu tıkandı ama kuru akıntısız, 2 gün sonra burnu akıntısı olduğunu belli olmaya başladı ama dışarı çıkmıyorlar, burnun içinde kalıp bogazına gidiyor , özellikle geceleri çok seslı horlamaya başladı . Dün fiz .serum burnuna damladım akıntı açık sarı renkle biraz çıktı.
Bugün gece saat 3 gibi balgamlı öksürük başladı .5-6 Gün içinde Ateşi 37.2 kadar çıktı sadece
Doktora gitme istemiyoruz :
Kbb bir kere gittik Bu alerjik , Zirtek bir şişe bitirin dedi ,+ iliadin sprey 5 gün , ateş çıkarsa 140ml Amoklavin bitirin dedi , deniz eti yok bu alerji dedi

Oğlum Eylül’de ana sınıfa başladı
Bndan  once -2 hafta önce yine  ilk gün burnu tıkandı ertesi günü balgamlı öksürük başladı . Nefesi kısa alma kısa verme şekilde olup, öksürürken ağlamaya başladı çocuk doktora götürdük .Bu alerji astım dedi , hemen hava verdiler , deksametazon ine yaptılar+ günde 4 kez salbumatol ve busenid hava makinası ile nefes alsın dedi .Ardından da bir röntgen çekelim içim rahat olsun dedi, onu çekinde de bronşit var dedi + antibiyotik ekledi bu da kullanın dedi ama ben antibiyotik vermedim . 4-5gün sonra öksürük geçti

Hocam,biz burun tıklandığı ile yaklaşık 2 sene uğraşıyoruz önceden senede 5-6 ay sonra oluyordu, bu sene haziran sonunda sıcak başlayınca sabahlara karşı burnu tıkanmaya başladı , ama kuru kuru tıkalı, ama sonra gündüz açılıyor rahat nefes alıyordu .
Başka KBB gittik orada doc.doktor bize 2-3 ay montelukast ONCE AİRE 4 mg yazdı ( ve bu ilacı kullanırken yukarıdaki yazdığım alerjik astım teşhis konuldu .

Deloday, nazofix, Zirtek - bunları her burnu tıkandığı zaman çocuklar doktorları da KBB da yazıyor .
Biri yemeklerden diğeri havadan yani toz vs etkleyebilir diyor ama kimse test yapmak lazım demeden bu ilaçları yazıyor
O kadar çok ilaç içti oğlumuz , bu sefer bir arkadaşım sizi önerdi , ilaç kullanma doktora gitme dedi , ama astım dedikten sonra korkuyoruz geçen sefer gibi nefeste zorlanmasın diye çünkü 5-6 gün burnu tıkalı ve geceleri iyi uyuyamıyor çok sesli horluyor

Bu konuda bize ne önerebilir siniz ?Nefes darliginda ne yapmak lazim?( kisa alma kisa verme)
Burnu tıkalı akıntı yoksa ve ateşi normal ise ( genelde hep böyle başta tıkanıyor sonra öksürük , ya da hapşırıyor, tıkanıyor sonra öksürük)Öksürük başladı  ne yapmalıyız

Anlayışınız için teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2021 Saat 19:29
1- "Oksuruklu hastaliklar" tablosunu inceleyin.
2- "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi Forun sabit yazilar icinden okuyun... 
3- Ilk sayfada, "Yazarlar" kisminda, Solunum yollari enfeksiyonlari ile ilgili makalelerimi okuyun.. 

Turkiye'deki doktorlar; HER oksuruklu hastaliga Astim veya Allerji derler bu sahtekarlara inanmayin. 
Bos zamanlarinizda, eski cevaplarimi okudukca bu sahtekarliklarin ne kadar yaygin olduklarini goreceksiniz. 

1- Butun ilaclari kesin! 
2- Sadece; Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix damla kullanin.
3- Gerekiyorsa, aksamlari sicak su buhari uygulayin. 
4- Griplerin, EN AZ 2-3 hafta sureceklerini bilin. 
Yukarı Dön
Tamina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 58
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tamina Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2021 Saat 22:31
Hocam merhaba 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim!

Oğlumda  iyilesti şimdi gündüz birsey yok, ama gece  yine öksürdu baglamli ara sıra horlamasi var.

Size yazmamisim ilk başlarda geniz eti şişmiş diye tedavi başlamıştık (2 sene önce geceleri oksurdugunde - çocuk doktoru deloday yazdı, sonra etkisi olmayınca Zirtek 7 gün kullanın dedi ).Aynı zamanda boynunda sol tarafinda lenf büyüyordu ara sıra,belli oluyordu.Doktor.bagisilik.sistemi.dusuk dedi ,çünkü buyjk tuvaletini her gün yapmıyordu ,çocuk kendini tutuyordu ( sünnetten sonra acicak diye 2_3 gün tutuyordu ).lenflere ultrason cektidik, kan testi yaptırdık - doktor birşey yok dedi

Yurtdışına gittik bir ara orada kaldık ,orada çok yüksek ateşi vardı 39.5-kadar ama.hic okusuruk ya da burun akintisi yoktu ishal da yoktu, KBB baktı geniz eti şişmiş dedi alerji ilaçlarını yazdı .Başka KBB röntgen çektirdi - 3.derece geniz eti şişmiş ameliyat yapmak lazım demişti.Yapmadik çünkü yine biri baktı o gerek yok dedi.(2020sene )

Bu sene ise bir KBB Ağustos da röntgen çektirdi ,geniz eti normal bu alerjik dedi , ( bu doktora gitmeden önce biraz ateş vardı 37.2-37.8). Bu doktordan sonra başka şehirde bakan KBB doç.doktor ise Montelukast 2 ay kullansın dedi.baska birşey yazmadı.O doktordan sonra balgamlı öksürük başladı acile gittik orada + antibiyotik eklediler :(((

Burun akıntısı dışarı çıkmadığı için kendimiz anlayamaiyoruz neden.
Kaç kere burnu tikandiysa sadece bu sene Eylül'de burnu akti hapsirdi.
Kalan hastaliklar hepsi burun tıkalı ama.akinti yok.

Geniz eti sisiyorsa alerji tedavisi mi görülür ?bu Zirtek o kadar Once aire kullanması ne işe yarıyor zaten 4_5 ayda hasta oldu .

Şuan boyunundaki sol tarafindaki  lenf sadece kafasını dönünce belli oluyor.
Lenf neden büyük kalıyor acaba ?
Geniz etinde sorundan dolayı mı ?
Çünkü hasta olmadığında bile küçük ama.yine dönünce gözüküyor 
Ya da Alerji etkiliyor mu ?

Yani biz geniz eti ile alerji arasında kalıyoruz çünkü grip için tedavi farklı olmalı biliyoruz alerji için farklı( çikolata tatlı naricinye vs vermemek, kedi köpekten uzak durmak vs )

Bunu nasıl anlayabiliriz acaba ?
Çünkü hormala varsa , gözlerin altında biraz morluk gibi (oluyor ) ,boynunda lenf büyümesi -geniz etin semptomlari dedi doktor 

Ve son zamanda bağırsaklarda sorun varsa ( tutuyorsa ) ya da kurt varsa bu da geniz etini tetikliyormus .

Ne önerirsiniz bu konuda ?

Kusura bakmayın lütfen çok yazdım, ama.nefes darlığını bir kere yaşadığı icinnartik panikteyim , geceleri her öksürük duyunca korkuyorum aynısı olmasın diye 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2021 Saat 23:26
Bakin; bunlari 10 seneden beri anlatiyorum!!  
"Geniz eti" bir Lenf bezidir.. Enfeksiyonlar oldugu surece, geniz eti ve bademcikler buyur. Zamanla cocukta
bagisiklik maddeleri(antikorlar) olusunca, Lenf bezlerine AZ is duser ve kuculurler. Bu SAHTEKAR doktorlarin
 hicbir dediklerine inanmayin. 
"Nefes darligi" dediginiz durum, verdiginiz ilaclar yuzundendir. 
Cok okumaniz lazim..
 Ilk sayfada; Yazarlar kisminda, bagisiklik ile ilgili makalelerimi okuyun. 
Forum sabit yazilarina da goz atin, ilginizi cekenleri, bilhassa "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okuyun. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.