Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 8 aylık bebek ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

8 aylık bebek ek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
İlkerdeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 8 aylık bebek ek gıda
    Gönderim Zamanı: 27 Eki 2021 Saat 01:34
Hocam merhabalar,
8 aylık oğlum 11 kilo 73 cm her gören bu ölçülerin çok fazla olduğunu öğün aralarını çok açmamı söylüyor.6.5 ay sadece anne sütü ile beslendi ve kilo alımı aynı şekilde hızlı idi.formul mama ve ek gıdaya yeni geçtik.Beslenme aralıkları 2.5 saatte bir.Sabah yumurta sarısı zeytin peynir ve bir kaşık pekmez,öğlen sebze püresi ara öğün yoğurt veya meyve olucak şekilde.Uyumadan önce formul mama içiyor aralarda da acıkırsa 1 veya 2 kez 100 ml veriyoruz.Bu aralıkları açmalı mıyım? Ek gıda ile ilgili çok bilgi kirliliği var.Ne yiyebilir ne yememeli her kafadan çokca ses çıkıyor.7 aylıkken ara ara yumurta sarısı verdiğim için doktorumuz bile kızdı.özellikle Sütten ve süt ürünlerinden çok korkutuyorlar.Yoğurdubile korka korka veriyorum Açıkcası fikrinize,işin doğrusuna özellikle yeni anneler olarak çok ihtiyacımız var..3 gün kuralına mutlaka dikkat ediyoruz.Bu ay sonu mercimek verebileceğim söylendi.Eğer siz 8 aylık bebeğin sadece yememesi gerekenleri yazarsanız o bile bizim için yeterli olacaktır.Yapılmaması gerekeni bilir isek devamını çözeriz diye düşünüyorum.Sizi aynı konuyla ilgili rahatsız etmemek için nerdeyse bütün forum u okudum.Umarım göZüMden kaçmamıştır.Şimdiden Çok teşekkürler.

Düzenleyen İlkerdeniz - 27 Eki 2021 Saat 02:08
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2021 Saat 01:46
Şimdiden Çok teşekkürler.

Düzenleyen İlkerdeniz - 27 Eki 2021 Saat 02:09
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2021 Saat 19:04
1- Beslenme konusunda ASLA TURK DOKTORLARA INANMAYIN!!! 
2- 4. aydan sonra, anne sutu yetmiyorsa, "Kutu sutlerinden" verebilirsiniz. Marka onemli degildir. 
3- 6 aydan sonra, evde pisen HER TURLU yemek, catal ezmesi yapilarak, (yogurt ile karistirilabilir) teklif 
edilebilir.
4- Turk doktorlari; mama firmalarinin elemani gibi calisirlar. "Kutu sutlerine" dusmandirlar. SAKIN onlara 
inanmayin. 4. aydan sonra, HICBIR mamayi kullanmayin... 
5- SAKIN, Turk doktorlarinin, "sebze corbalari" sacmaliklarina inanmayin!! 6. aydan sonra asilar bittikten
 sonra, aileler doktorlara daha az gittikleri icin, her ay doktora gitmelerini mecbur tutmak icindir. 
" -Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina, maydanoz ilave edecegiz!!!"   sacmaligini cok duyarsiniz.
Sebze corbalari; Amerikali anneler gibi yemek yapmasini bilmeyen anneler icindir. 
SAKIN Turk doktorlarina inanmayin. 

Ilk sayfada; "Yazarlar" kisminda, "Sut dusmanliklari" ile ilgili makaleleri okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eki 2021 Saat 19:06
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2021 Saat 19:24
Hocam zaman ayirip cevap verdiginiz icin cok tesekkurler.8. Ay icin 11 kg ve 73 cm cok mudur peki?1 yas cocuklar bizimkinin yarisi kadar herkes de oyle soyleyince huzursuz oldum acikcasi.sizin fikriniz en onmlisi benim icin o yuzden son kez bunla ilgili rahatsiz ediyorum sizi🙏🏻
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2021 Saat 19:37
16 aylik kilosu!! 
2.5 saatte bir, YENI DOGAN BILE BESLENMEZ!!! Boyle bir beslenme dunyada YOK! 
Gunde 4 ogun verin, beslenme ile ilgili makalelerimi okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eki 2021 Saat 19:37
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2021 Saat 19:40
Tesekkurler hocam.Yenidogan zamani mutlaka uyandirip 2 saatte bir emzirmemi soylediler.Oradan bu sekilde alisti yine yanlis yonlendirmeleri sonucu demekki:(.Soylediklerinizin harfiyen uygulayacagim.
Saygilarimla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2021 Saat 19:44
NE DIYE Turk doktorlarina inaniyorsunuz?? 
Emin olun "Yeni dogan donemi veya beslenmesi" ile ilgili hicbir bilgileri yoktur!! 
Daima , oncelikle benim yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2021 Saat 19:48
Kesinlikle hocam cok haklisiniz.Ailedeki her bebek sizinle buyuyor zaten.Dun butun forum u inceledim.Bundan sonra daha detayli inceler ilgili yaziyi muhakkak bulurum
Iyi ki varsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.