|
Bronşit solunumu ve astım solunumu arasındaki fark |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Tamina
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bronşit solunumu ve astım solunumu arasındaki farkGönderim Zamanı: 01 Kas 2021 Saat 20:34 |
|
Merhaba hocam Öksürük tablosuna baktım, ama benim oğlumdaki ökrüsügü bulamadım ya da yanlış anladım mı acaba Öğlum yaklaşık bir hafta burun tıkanlıgı oldu ( akıntı yok sadece burnu içinde ).Ballı limon, iliadin sprey 5 gün , Fz serum İYi oldu ama sonra 3 gün geçince yine burnu tıkandı ve 2 gün öyle geçti , bu gece öksürük eklendi balgamlı akşama doğru (sıcak buhardan sonra sanki ) ökrüsük daha da sık olmaya başladı solunum 60saniye de 35-40solunum oldu , ateş 36.8-37.0 Şuan anlayamadım bu alerjik solunumu ya da bronşit mi ? Ya da astım solunumu mu? Alerjik solunum ve bronşit solunum arasında fark var oluyor mu ? Nasıl anlayabiliriz ? Son kez öyle solunum olunca çocuk doktor astım oldu diye ventoline vs yazdı ,panık olunca 5 ml Zirtek verdim , 30 dakika sonra tekrar sıcak buhar uyguladım , sanki burnu açıldı ama solunum daha normale dönmedi Ateşsiz balgamlı öksürük böyle solunum hangi hastalıkta oluyor acaba ? Ateş olunca infeksyon var anlıyoruz ama yokken kafam alerji ile karışmaya başlıyor ( çünkü çocuğunu gıda ve hava alerjisi var geniz etlerindeki şişer burnu tıkanır diye kaç doktor söyledi bize , Zirtek kullanın ) Bronşit solunumu ve alerjik /astım solunumu arasında nasıl fark edilir ? Farkları anlasam çok sorular kalkacak diye düşünüyorum Saygılar |
|
|
Emine
|
|
![]() |
|
Tamina
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2021 Saat 01:28 |
|
Buharı 3 kez uyguladım 2-3 saat farkı ile , ve ondan sonra ya da Zirtekten sonra Şuan anlayamıyorum ama solunum 32 /60sn . ateşi 36.7
Uzun mesaj için kusura bakmayın lütfen maalesef panikte öyle oluyor
|
|
|
Emine
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2021 Saat 04:15 |
|
Astim da; astim krizleri olur. Nefes almak rahat, nefes VERMEK sikintilidir. Hirilti degil; "wheezing" olur.
Astim degerlendirmesi ile ilgili tabloyu inceleyin. Bronsitte krizler olmaz. Hirilti on plandadir. Bu konuda yazdiklarimi okuyun.
|
|
![]() |
|
Tamina
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2021 Saat 23:52 |
|
Anladım hocam , ama
2 gün burun tıkanlıgı , sonra ökrüsük ve sık solunum (35-37 dakikada ) ateş yok , bu bronşit mi ? Böyle solunum kaç gün sürmesi normaldir ? Öksürük balgamlı ara sıra oluyor Bugun nefesi daha iyi ama hala normale dönmedi Ve yine bir sorum hocam , her akşam uyurken terliyor özellikle kafası , üstünü değiştiriyorum sonra terlemiyor , her zaman uykunun ilk saatinde öyle , oda serin .Vitamin D eksik mi ? Teşekkür ediyorum Saygılar |
|
|
Emine
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2021 Saat 03:03 |
|
Alinan mikrop miktarina gore ve vucudun direncine gore sure degisir.
Sizin etki edebileceginiz, bir durum yoktur. Vitamin D seviyenizin, 50-100 arasinda olmalidir.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|