Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronşit solunumu ve astım solunumu arasındaki fark
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bronşit solunumu ve astım solunumu arasındaki fark

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tamina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tamina Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bronşit solunumu ve astım solunumu arasındaki fark
    Gönderim Zamanı: 01 Kas 2021 Saat 20:34

Merhaba hocam

Öksürük tablosuna baktım, ama benim oğlumdaki ökrüsügü bulamadım ya da yanlış anladım  mı acaba 

Öğlum yaklaşık bir hafta burun tıkanlıgı oldu ( akıntı yok sadece burnu içinde ).Ballı limon, iliadin sprey 5 gün , Fz serum  İYi oldu ama sonra 3 gün geçince yine burnu tıkandı ve 2 gün öyle geçti , bu gece öksürük eklendi balgamlı akşama doğru  (sıcak buhardan sonra sanki ) ökrüsük daha da sık olmaya başladı solunum 60saniye de 35-40solunum  oldu , ateş 36.8-37.0

Şuan anlayamadım bu alerjik  solunumu ya da bronşit mi ? Ya da  astım solunumu mu?

Alerjik solunum ve bronşit solunum arasında fark var oluyor mu ? Nasıl anlayabiliriz ?

Son kez öyle solunum olunca çocuk doktor astım oldu diye ventoline vs yazdı ,panık olunca 5 ml Zirtek verdim , 30 dakika sonra tekrar sıcak buhar uyguladım , sanki burnu açıldı ama solunum daha normale dönmedi 

Ateşsiz balgamlı  öksürük böyle solunum hangi hastalıkta oluyor acaba ? Ateş olunca infeksyon var anlıyoruz ama yokken kafam alerji ile karışmaya başlıyor ( çünkü çocuğunu gıda ve hava alerjisi var geniz etlerindeki şişer burnu tıkanır diye kaç doktor söyledi bize , Zirtek kullanın )

Bronşit solunumu ve alerjik /astım solunumu arasında nasıl fark edilir ? 

Farkları anlasam çok sorular kalkacak diye düşünüyorum 

Saygılar

Emine
Yukarı Dön
Tamina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tamina Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2021 Saat 01:28
Buharı 3 kez uyguladım 2-3 saat farkı ile , ve ondan  sonra ya da Zirtekten sonra Şuan anlayamıyorum ama solunum 32 /60sn . ateşi 36.7

Uzun mesaj için kusura bakmayın lütfen maalesef  panikte öyle oluyor 
Emine
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120369
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2021 Saat 04:15
Astim da; astim krizleri olur.  Nefes almak rahat, nefes VERMEK sikintilidir. Hirilti degil; "wheezing" olur. 
Astim degerlendirmesi ile ilgili tabloyu inceleyin. 
Bronsitte krizler olmaz. Hirilti on plandadir. 
Bu konuda yazdiklarimi okuyun. 
Yukarı Dön
Tamina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tamina Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2021 Saat 23:52
Anladım hocam , ama 
2 gün burun tıkanlıgı , sonra ökrüsük ve sık solunum (35-37 dakikada ) ateş yok , bu bronşit mi ?
Böyle solunum kaç gün sürmesi normaldir ?
Öksürük balgamlı ara sıra oluyor 
Bugun nefesi daha iyi ama hala normale dönmedi

Ve yine bir sorum hocam , her akşam uyurken terliyor özellikle kafası , üstünü değiştiriyorum sonra terlemiyor , her zaman uykunun ilk saatinde öyle , oda serin .Vitamin D eksik mi ?

Teşekkür ediyorum 
Saygılar 

Emine
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120369
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2021 Saat 03:03
Alinan mikrop miktarina gore ve vucudun direncine gore sure degisir.
Sizin etki edebileceginiz, bir durum yoktur. 
Vitamin D seviyenizin, 50-100 arasinda olmalidir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.