Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 533
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş hakkında
    Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 04:40
Merhaba hocam.  34aylik oglum prematüre digmustu 1.200 gr. Simdi 11 kilo. Dun den beri atesi var ve 39.5-40 şeklinde bazen daha da artıyor ilk defa böyle atesi çıktı doğduğundan beri. Bazen soruyordum size atesi cikmiyor bağışıklığı ile ilgili sorun olabilir mi diye. Hocam bu ateş ile beraber çirkin bir öksürük ve burun akıntısı vardi başka bir şey yok.ates cok güçlü calpol verdim 4saate bir banamisin demiyor niyetim rahatlasın diye biraz ağrısı oluyor sayıklıyor dışarıdan da müdahale etmeli etmelimiyim cok yükselince hocam.ve nasil bir müdahale olmalı.inatci yüksek ateş biraz tedirgin oluyorum.bir şey olur mu.cocuklari dr hastaneye goturmuyorum diye zaten kinaniyorum bir şey olmasın Allah korusun.
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 18:27
Ates yukseldikten sonra; HAVALE OLMAZ!! 
Her ates dusurdugunuzde, RISK baslar! 
Ates oldugu halde, cocuk bu atese alisti ve rahat ise, ates dusurmeyin.
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 533
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2021 Saat 02:34
Hocam abisi 6 yasinda ondada benzer tablo var . Dayılar yanımda 20 yasinda zayıf minyon.oda hasta dun yemeğe kaldırdım sofrada gözlerim kararıyor dedi kulaklarım duymuyor dedi sonra rengi gitti sarı tuhaf bir şekil aldı ve bilinci gitti tüm vücudu boncuk boncuk terledi bir anda.tuzlu ayran yaptum bir yudum dan az aldı lavaboya götürün dedi büyük tuvaletini yaptı çıktı 112 den geldiler tansiyon 10 /8 dediler seker de normal dediler tansiyon düşmüş tablo oyle gösteriyormuş. Hocam iki küçük oğlumun oksuruklerini duyunca bunlarda dolmuş ciğerleri bronşit ollmus bunlar dedi sağlıkçı. Hocam kuru değil oksurukler cok balgam li ateş tamamen gitmedi 38 diyor . Cok hastalık atlattık doktora gitmedik bunu sevmedim sizde farketmissinizdir sorular hep geçmeyen hastalık geçmeyen grip geçmeyen öksürük şeklinde geliyor size.bu sene mahvolduk öksürük burun akintinsindan geçer gibi oluyor ilac kullanmadığımız ghalde sonra tekrar hortluyor en son cok şiddetli ve sert geçiyor. Hastaneye gidenler ilac verenler de aynı oluyor . Hocam bu sene neden böyle olduğuna dair düşünce ve yorumunuzu merak ediyoruz. Grip için yaptiklarimiza devam. Sanirim insallah agirlasmaz cocuklar . Ve son olarak nasıl olursalar küçükler hastaneye gitmeliyiz
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2021 Saat 03:37
Bu tip Gripler; genellikle 2-3 hafta surerler.
Solunum sayisi, dakikada:60'in ustune cikarsa, hastaneye gidin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.