|
Ne yapacağımı bilemedim |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
karacayeda
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı karacayeda
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ne yapacağımı bilemedimGönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 21:38 |
|
Hocam kızım 5 yaşında salı günü ishalle başlayan bir hastalık serüvenimiz var size danışmak istedim su gibi ishal aynı gün oldu ertesi güne geçti çarşamba akşama doğru 38.5 39 ateş burun tıkanıklığı başladı ateş düşürücü vermedim ateş bütün gece devam etti perşembe ve cuma günü burun tıkanıklığı artı boğaz şişliği boğazı iki yandan şiş bademciği neredeyse kapatmış ve üstünde Beyaz noktalar var aynı zamanda şiddetli karın ağrısıyla devam etti cuma gün 3 kez ateş düşürücü kullandık çünkü karın ağrısından çok muzdaripti. Cumartesi günü de ateş 39 burun tıkalı ve karın ağrısı çok şiddetliydi bu arada ağzında kötü koku vardı dilinde beyaz bir tabaka ama her hastalıkta ağız bir miktar kokar tamda ayırt edemiyorum çünkü sayenizde hiç antibiyotik kullanmamıştık. Ctesi gecesi ağrıdan çok kıvrandığı için acile gitmek zorunda kaldım karnı için röntgen çektiler çok gaz var dedi lavman verdi boğazına baktı çok kötü olmuş yemek bile yiyemez çocuk böyle dedi zaten çarşambadan beri ölmeyecek kadar yemek yedi aşırı iştahsız birkaç lokmayla günleri geçirmiştik klavunat boğaz için illadin burun akıntısı için ve ateş düşürücü verdi gelir gelmez lavmanı yaptım gaz çıkardı kakasını yaptı diğer günlere göre rahat uyudu ve günlerdir süren ateş sabaha düşmüştü şuanda ateş yok hiç çıkmadı artık ama sabah ağzı çok kötü kokuyla uyandı midemi bulandırdı antibiyotiğe başladım ama içim rahat değil o kadar dayandım diyorum acaba kullanmasamıydık. Forumu incelerken boğaz ağrısında beta olayını okudum korktum açıkçası dedim kullansın Bi seferlik belki de virütik Bi hastalık değildir bu sefer. Hocam bu arada doktordan kan alınmasını istedim ama gerek yok dedi burda çocuğun değerlerine bile bakmak isteme lüksümüz yok malesef bu yüzden de kaldım çaresiz sizce grip mi geçiriyor antibiyotik gereksiz mi verildi bir doz verdim birde birazdan vereceğim edecek iki. Siz ne derseniz onu yapacağım hocam kullansın mı başlamışken yoksa keselim mi bu arada şuan boğaz görüntüsü aynı burnu hala akıyor koyu kıvamlı ve bazende tıkanıyor karın ağrısı bitti ateş bitti. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
karacayeda
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı karacayeda
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 21:42 |
|
Bu arada Ateşin düşmesin de antibiyotiğin ilgisi yok sabah daha ilacı vermeden düşmüştü zaten hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2021 Saat 04:11 |
|
Tipik bir SAHTEKAR!
Bu gunlerde sizin cocugunuz gibi pek cok cocukta bu hastalik var. Son 1 haftadan beri yazdiklarimi okuyun. SAKIN Antibiyotik vermeyin, ishali daha beter azdirirsiniz. Antibiyotik gerektiginde; Ates+Agizda pis koku+ Dili kaplayan pas tabasi olur (yuzbin kere anlatildi) Bu 3 bulgudan biri bile yoksa, HEMEN Antibiyotigi kesin. SALAK Turk doktorlarinin uydurmasi olan; "Beta olayi" nin dogru adi;A-Grubu,Beta Hemolitik Streptokok veya kisaca Streptokok'tur. 10 yasindan evvel son derecede nadirdir. Literaturde, 10 yasindan evvel olan 1 vak'a vardir, onda da, hasta olan annenin agzinda cignedigi lokmayi cocuguna yedirme adeti oldugu icindir. Turk doktorlarinin palavralarina kanmayin. NOT: Maas ile calisan (Artik performans alamiyorlar!) doktorlar artik asla, is cikaracagi icin Tahlil istemiyorlar. Buna mukabil, istedikleri test basina Komisyon alan Ozel Hastane doktorlari ise, normal cocuklardan bile hic olmayacak testleri isterler. Anti Tiroglobulin Antikor Testi gibi!! Hicbir ilac vermeyin, ara ara su/sivi gidalari az az verin. Sivi gida olarak; Gazi cikmis Kola, veya 50-50 (yari yariya) hazirlanmis;Visne/soda karisimi verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ara 2021 Saat 04:14 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|