Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Züleyhanaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Züleyhanaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2021 Saat 06:12
Merhaba hocam Ben ablam sayesinde size denk geldim 21 aralıkta kızım 5. Ayını bitiriyor 2900gr ve 49 cm doğdu 2 haftalıkken gaz sancısı başladı  ardından kusmalar başladı gaz ilaçları kullandık işe yaramadı gaz ile beraber kusmalar başadı ilk az az kusardı ve kesik peynir gibi gün geçtikçe çoğaldı artık bi süre sonra yetişkinler gibi kusmaya başladı yani sanki mide hiç sindirmemiş onunla beraber ishal özel hastaneye gittik sadece gaz var dedi kusma normal bekledm ve sürekli emzirdim günde bir iki kere ama fışkıracak şekilde kusuyordu 2 aylıkken özel kliniğe gittim orda reflü denildi kaka ve idrar tahlili yapıldı süt alerjisi ve laktoz intoleransı denildi osicol laktaz enzimi ve maflor yazdı mafloru kullanınca çok kötü oldu bıraktım osicola devam ettim kullanmadığım bişi kalmadı ama pişiği geçmedi ara ara geçiyor sadece 4. Ayında soğuk aldı çok öksürüyor burun akıntısı öksürdükçe de kusuyordu balgam lı yine gittik kan değerleri iyi dedi osicola devam dedi ve antibiyotik ve buhar verdi ama kusmalar bi ara baya azaldı sonra yine başladı gavisconda işe yaramadı ve şuan motilium diye bir şurup verdi gün içinde kaşık mamasıda veriyorum ama genellikle emziriyorum  çok yoruldum artık şifa Allah'tan birde size yazmak istedim bu süreçte çok yanlışlarımda oldu ama herkesten bir ses çıkıyordu bende ne yapacağımı şaşırdım ilk olunca hocam şuan kusma devm  su şeklinde mide sindirmiyor gibi gaz durdu ve şuan kilo 7.100 grm boy 64  

Düzenleyen Züleyhanaz - 17 Ara 2021 Saat 13:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118921
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2021 Saat 18:30
Sizin ne yanlisiniz olcak.. Yanlisi olan, keriz Cocuk doktorlari.. Yeni Dogan hakkinda en ufak bir bilgileri YOKTUR.
Ilk sayfada; "Yeni Dogan Ozellikleri" makalemi okuyun.
1- 20gun aksami GAZ baslar! 
2- Gaz sebebi, hareketsizliktir. Her beslenmeden sonra ve agladiginda, kucaginiza alip, sirtinin bel kismina,
 avucunuzu onun sirt seklini alacak sekilde bukup, alkis yaptiginiz kuvvette vurun. 
3- Kusmalari ASIRI fazla beslenmesinden. O SALAK doktorlarin iddia ettikleri hastaliklardan teki bile olsa,
 bebek kilo alamaz. Sakin bu SALAKLARA inanmayin, SAKIN, oyle, 2 veya 2.5 saatte bir filan beslemeyin.
 Bu yalanlari KASTEN oyleyip, sizlerin daha sik doktorlara gitmeniz saglaniyor. Butun ilaclari kesin, hepsi 
sarlatanlik, ve dolandiriciliktir. 
4- Pisik icin, Desitin, Popolin, Nivea gibi koyu kremlerden birini kullanin ve kizarikliklar gecene kadar, pisik
kremi yerine, gunde:2x1 Hipokort merhem surun. 
5- Beslenme aralari en az 3 veya 4 saat olsun. ASLA Turk doktorlarinin guduk akillarina uyup, uykudan
 uyandirip, beslemeyin. Uyandiginda besleyin. 
6- Sakin kimseyi dinlemeyin. Etrafinizdakiler, bu SALAK Turk doktorlarini dinlemis olanlardir.
7- 4 ayindan sonra, bebek donmeye ve hareketlerini arttirmaya basladiginda, GAZ BITER! Siz 4 ay boyle
azap  cektiklerinizle kalirsiniz. 
Cok okumaniz lazim. Makalelerin tamamina goz atin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Züleyhanaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2021 Saat 00:01
Anladım hocam çook sağolun evet şuan baya hareketli ve dönüyr ki sizin dediğiniz gibi yapacam gerçekten öyle sadece para verip durduk. Size yazmadan önce okumuştum ama yine okuyacam ççook sağolun Allah razı olsun 🤗
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Züleyhanaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2021 Saat 00:08
Son bişi soracam hocam son 1 aydır ssadece 100 grm almış bu normal.midir
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118921
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2021 Saat 00:50
Asiri kilo almis!!! 
Hem dogumdaki 400gram acigini kapamis, hem; 100gram fazladan almis. Sismanlik olmasin diye bunye bu 
sekilde istahi kapatir. Boy-Kilo cetvelinden takibini yapin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Züleyhanaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2021 Saat 01:36
Tamam hocam 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Züleyhanaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2021 Saat 10:06
Tekrardan merhaba hocam sizin dediğiniz gibi yapıyorum şuan ama 5 gündür sırtında ufak pütür pütür şeyler çıkmış yoğurt tattırmıştım ondan olabilir mi yoksa süt alerjisimi dir anne sütünden hariç hiç bişi kulanmıyorum şuan herşeyi kestim 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Züleyhanaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2021 Saat 12:31
Burdaki doktorlar süt alerjisi var dediler 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.