|
çocuklarda panoramik röntgen tomografi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Mstftm ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eki 2019 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 16:17 |
iyi çalışmalar Hocam 7 yasinda çocuğa panoramik diş röntgeni çekildi gereksiz yere çekildi başka bir diş hekimden öğrendik gereksiz olduğunu ve daha sonra sorduğumuzda değerin 0.003 mSv olduğu soylendi. mSv açılımı milisievert mi mocro sivertmi diye sorduğumuzda internetten dönüştürebilirsiniz dendi.Donusturdugumuzde 0.003 milisievert=3 mSv yüksek bir değer midir tiroid koruyucu takılmadı endişeliyim bilgilendirebilir misiniz ayrıca cihazın röntgen mi tomografi mi olduğu bilgisi paylasilmadi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118307 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tomografi de bir cins RONTGENDIR!
Bu seviyeler tehlikeli degillerdir. Benim, Arizona'da gittigim Disci, her turlu Rontgen cekiminde boyunluk veya ortu kullaniyor. Asiri titizlik mi? Evet.. Eger; her gittiginizde, bu sekil Tomo veya rontgen cekilirse, tabiiki zamanla tehlikeli olur. |
|
![]() |
|
Mstftm ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eki 2019 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim Hocam
Gereksiz çekildiği için ve koruyucu tam kullanılmadığı için şikayet edebilir miyiz önce kendime sonrada o kuruma ve doktora çok kızgınım
|
|
![]() |
|
Hocam birde forumdaki sorulara verdiğiniz cevapları ve makalelerinizi okuyordum şuan
bir cevabınız da dış rontgenleri panoramik değilse çok zararı olmaz demişsiniz panoramik olanlar daha fazla dozda mi 1 hafta oldu hiç aklımdan çıkmıyor şimdiye kadar antibiyotik dahi vermedigim çocuğuma hiç gerek yokken 7 yasinda röntgen mi tomografi mi onu dahi tam bilmiyorum böyle bir zarar verdim Yazmayı unutmuşum biz daha sonradan anladık doktorun neden röntgen istediğini Hocam ön üst dişlerin hemen yanındaki (köpek dişi ve ön dişler arasında kalan dişleri çekmeyi teklif etti yani röntgen çıktı o ufak bir çürük olan dışı bıraktı sağlam dişlere bakmaya başladı çocuğun 7.5 yaşında olduğunu u yasinda bu dişlerin çıkması gerektiğini süt dişlerinin alınmazsa gelecek olanın yamuk geleceğini söyledi o an dahada anlamıştım nasıl bir yanlış yaptığımı 7 yasinda çocuğuna hiç sorgulamadan röntgen çektiren düşüncesiz bir anneyim ben hiç aklımdan çıkmıyor çok kızıyorum kendime
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118307 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turkiye'desiniz... Amerika da degil!! Kimi kime sikayet edeceksiniz?
Rontgen de tek noktada film cekilir. Panoramik cekimde, Rontgen cihazi, cocugun basi cevresinde yarim daire olacak sekilde doner. Esas konu baska: O disci tam bir SAHTEKAR..
Sakin, sut dislerini cektirmeyin.. Kalici disler, ilk ciktiklarinda, DAIMA carpik olurlar.. ZIRA, kalici disler, eriskinlerdeki cesamette ciktiklari icin, cocuk agizinda yeterli yer olmadigi icin, EVET carpiktirlar! Zamanla cocugun ceneleri genisleyince, bu disler yerlerine otururlar. Zaten bu yuzden, cocuk gelisimini tamamlamadan DIS TELLERI TAKILMAZ!! Ama kime neyi anlatacaksiniz?? Orta okullardaki butun cocuklarin dislerinde bu tellerden var. Tamami dolandiriciliktir. Halk da buna musait olunca, bu dolandiricilik normal kabul edilir oldu. O PUST, sirf kendine is cikarabilmek icin, bu dolandiriciligi yapiyor.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ara 2021 Saat 20:24 |
|
![]() |
|
Evet Hocam dediğiniz gibi kendine malzeme çıksın diye uğraştı.
Diğer dediğinizde doğru bugün sabim e ve cimer e sikayet yaptım fakat inceleyip 2 saat içinde de inceleyebildiler bravo neyse bana geri döndüler bir tedavi uygulanmadığı için şikayet olusturulamiyormus ve özel kurumlarda her doktorun kendi kararı gibi birşeyler söylemek istedi yani dediğiniz gibi burası Türkiye Hocam Biliyorum artık sıkıldınız fakat 1.panoramik röntgen daha mı zararlı (röntgen tek bir noktadan çekim yapar panoramik rontgense çocuğun başı etrafında döner demiştiniz) 2 olarak 2 gündür forumu didik didik ediyorum bir hastaniza rontgenle ilgili "ilk rontgende Timus bezi yok olur." yazmışsınız şimdi bu çocuğunda Tunus bezi yok mu olmuştur ki bağışıklık için o kadar onemliyken
Düzenleyen Mstftm - 24 Ara 2021 Saat 21:00 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Timus bezi; akciger Rontgeninde kayboluyor.
Dis Rontgenleri o kadar zararli degil.. Yanliz!! Rontgen makinasi kacak yapiyorsa, tehlikeli olabilir.. Birde, Rontgeni ceken sahis, koruyucu onluk giyiyormu, veya arka odaya geciyormu? Ortu giyiyor ve arka odaya geciyorsa, bir sorun bakalim NIYE BOYLE YAPIYORMUS? Sizinkisi can degilmi imis? |
|
![]() |
|
Direk odadan çıktı Hocam 20 saniye sürecek dedi benide çıkardı ben neden çıktım ki o zaman kaçak olma ihtimali yüksek muhtemel öğrenemez miyim Hocam bunu kuruma gidip kaçak durumunda çocukta sadece önlük varsa timus bezi etkilenir mi yakalık yoktu iman kemiginin başladığı yere kadar açıktı Hocam
yakalık olmadığı için tiroidler etkilenmiş mıdır sizce Hocam Düzenleyen Mstftm - 24 Ara 2021 Saat 21:50 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|