Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Akciğer Virüs Enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Akciğer Virüs Enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BehiyeUcbas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BehiyeUcbas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Akciğer Virüs Enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2022 Saat 04:56

Selamlar Kıymetli Hocama ve okuyan herkese,

Haziran 2019 doğumlu bir oğlum var. Aralık 2020 de 18 aylıkken kreşe başladı ancak düzenli gitmedi hiç. 2 yaş-Haziran 2021den beri düzenli gidiyordu, ciddi bir rahatsızlığı da olmadı hiç taa ki 2021 Ekim sonuna kadar. Ekim sonunda ateş, öksürük ve hırıltılı nefes şikayetiyle doktora gittik. Bronşit olduğunu söyleyerek macrol, calpol, ventolin şurup ve nazalnem reçete ettiler. Sadece macrolü düzenli kullandık. Nazalnem ve ventolin hiç kullanmadık. Calpolü de ancak çok çok ateşlenirse verdik. Bir hafta kadar sonra çocuk sürekli uyumaya, sadece su içmeye ve kusarcasına öksürmeye başladı. Çok hızlı nefes alıp veriyordu. Çocuk acile götürdük. Acilde satürasyon çok düşük çıktı. Ventolin, adrenalin ve dekort vermişler. Ardından yatış verdiler. 7 gün hastanede kaldık.

• Başvurduğumuzdaki kan tahlilleri ve röntgen görüntüsü linkleri aşağıdadır:

Link1 Link2 Link3Link4 Link5

Tedavi sürecinde yine ventolin, adrenalin, dekort verildi. Oksijen bağlandı.

• Yatıştan 3 gün sonraki röntgenler:

Link1 Link2

• Yatıştan 7 gün sonra, taburculuk değerleri :

Link1 Link2 Link3

•  Taburculuktan 4 gün sonra kontrole gelmemiz söylendi, konrol değerleri :

Link1 Link2 Link3

Kontrolde, 1 ay flixotide kullanın sonra gelin dedildi ama ben kullanmadım. Bir aylık süreçte oğlumu kreşe yollamadım, evde bakıldı. Herhangi bir sağlık sorunu oluşmadı. Bir ay sonra kontrole gittiğimizde alerji testi yapıldı, çocuğun birşeye alerjisi çıkmadı. Ben de kreşe başlattım tekrar. Kreşe 2 hafta kadar devam etti, yine aynı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Yine bir virüs enfeksiyonu çıktı. Bu sefer de 3 gün hastanede kaldık.

• Giriş tahlil ve röntgen görüntüleri :

Link1 Link2

Link3 Link4

• Ertesi gün yapılan tahliller :

Link1 Link2

• Çıkış günü yapılan tahlil ve alınan röntgen :

Link1 Link2 Link3 Link4

Hastanede yatış süresince antibiyotik, rontokol ve cortair verdiler. Lüzum gördükçe oksijen bağladılar. Evde kullanmamız için iesef, pulmicort, macrol ve ventolin reçete ettiler. Böyle uzun uzun yazdım ne gereklidir ne gerekli değildir bilemediğim için. Ben kendim ağrı kesici bile kullanmayan bir insanım. El kadar çocuğa bu kadar ilaç kullanılması bana hiç doğru gelmiyor, yanlış bir şey yapılmış mı, değerli vaktinizden ayırırsanız öğrenmek isterim. Neden bu kadar sık akciğer enfeksiyonu oluşuyor, benim neler yapmam gerekir. Çocuğumu ikide bir bu kadar ilaç almaktan nasıl korurum, lütfen aydınlatın beni, şu an ne yapsam bilemiyorum inanın. Çok teşekkür ederim bizlere yardımcı olduğunuz için, sağlıkla kalın.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2022 Saat 18:15
Bu kadar guzel soru sordugunuz icin tesekkurler. 

Tipik AHMAK Turk doktorlari!! 
Illaki allerji bulacaklar! 
Illaki Kortizon kullanacaklar.

Sualiniz, herkes icin, DERS niteliginde! 
1- Cocugunuz; RSV gecirmis ve duzelmis. Ilk ve son Akciger Rontgenlerinde bu durum cok bariz goruluyor.
2- Ille de Ventolin verilecek!!! 
3- RSV oldugu halde, israrla Antibiyotik verilmesi; zeka ozurunu ve ahmakligi gostermektedir. 
4- Bazi ilaclari vermemekle cok iyi etmissiniz. 
5- Kasten iyilesmis cocuga, Flixotide veriyorlar ki, "Sahtekarligin 3 Safhasi" uygulanabilsin. 
Kontrolde cocuk iyilestigi icin ne cok hayret etmislerdir! 
6- Eve bile Sefalosporin grubu (menenjit tedavi edebilecek kadar kuvvetli bir antibiyotik)lgne vermeleri,
tamamen ezberci, kulaktan dolma bilgilerle is yapan ahmak doktorlari gosteriyor. 
7- Ikinci sefer Hastaneye yatmasi gerekmiyordu. 
8-   " Neden bu kadar sık akciğer enfeksiyonu oluşuyor, "
Turk doktorlara inanmayin.. Akciger enfeksiyonu oldugunda, solunum sayisi, dakikada:60'in ustunde olur. 
Solnum hizli degilse, rahat ise, sakin Turk doktorlara gitmeyin. 

BUTUN SITE UYELERI:
Lutfen ilk ve son Akciger Rontgenlerini iyi inceleyin ve "Buzlu cam" goruntusunu iyi ogrenin. 
Lutfen: Hastaligin seyrini ve Linkleri iyi inceleyin. Viral enfeksiyonlarin nasil oldugunu gosteren muhtesem
bir ornek!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Oca 2022 Saat 18:22
Yukarı Dön
kader Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 273
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kader Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2022 Saat 23:04
Hocam son röntgen iyileşmiş hal görünümü mü oluyor?
Teşekkürler...
(Araya girdiğim için özürdilerim. Geçmiş olsun.)

Düzenleyen kader - 07 Oca 2022 Saat 23:07
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2022 Saat 00:27
Evet. Son Rontgen, iyilesmis hali. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.