Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MevaAnnesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MevaAnnesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 04 Oca 2022 Saat 16:57
Hocam merhaba kızım çok sık hastalanıyor dıye bırde ara ara bacaklarım ağrıyor dedıgı ıcın doktora gıtmıstık kan tahlili yapıldı 40 aylık aylık kızım bu arada 108 cm 19 kılo.
Hemogram tahlili hepsi normal birtek
Bas% 0.2 1.3 referans aralıgı ama kızımın 0.1
Vitamin b12  762
Alkalen fosfotaz(serum plazma) 40-130 referans aralığı ama kızımın 280
Laktat dehidrogenaz 135-225 bızım 258
Kreatinin (serum plazma) 0.5-0.9 bizim 0.34
Fosfor (serum plazma) 2.5 4.5 bizim sonucumuz 5.79

Referans dışı sonuclarımız bunlar hocam sizce bir sorun varmı diğer Hemogram m sonuclarımız referans aralıgında hgb 13.3 wbc 7.78 crp 0.03 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2022 Saat 20:17
Hicbir SORUN YOK! 
Evde; okula giden abi-abla varsa, cok kalabalik aile iseniz, cok opuluyorsa, normaldir. Insan temasini
azaltin, hastaliklar azalir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MevaAnnesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2022 Saat 20:24
Çok çok teşekkür ederim hocam ilgilendıgınız için suan da işimiz dolayısıyla annneanne dede esım ben kızım 5 kişi yaşıyoruz ve akrabalarımız ile hafta da 1 2 görüşüyoruz cocukları var sanıyorum onlardan gecıyor teması azaltacağım ama bunun için yapmam gereken bırsey varmı hocam her kalabalığa girince böyle mı olur cunku gelen giden muhakkak oluyor..

Son olarak birde doktor hanım bize ımmun44 isimli bir multivitamin verdi ve balık yağı bağışıklık kuvvetlendırmek ıcın bunları kullanmlaımıyım tekrardan cok sağolun hocam... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2022 Saat 20:34
    "  ımmun44 isimli bir multivitamin verdi ve balık yağı bağışıklık kuvvetlendırmek ıcın "
PALAVRA! 
1 yasindan sonra, anneden gecen antikorlar (bagisiklik maddeleri) yok olunca, cocuklar SADECE; Hasta
olmakla veya asi olmakla antikorlarini gelistirirler.
Normalde, okulda tamamlanan "mikrop kolleksiyonu" bu sekilde evde tamamlaninca, bu gibi cocuklar,
 okulda daha az hastalanirlar. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MevaAnnesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2022 Saat 19:48
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam.
Kendım ıcın kbb ye cıkmıstım doktora kızımında her hastalıkta kulakları kızardığını söyledim oda östaki borusunun tıkandıgını buna bağlı orta kulak vs olduğunu söyledi ama geniz eti yada alerji olabileceğini söyledi detaylı baktı 2 gundur grip zatn suan kızım öksürük burun akıntısı var.
Kulağına baktı kulakta sıvı bırıkımı cok cok az gözukuyor başlangıçı dedı bı doygunluk kabarıklık var dedı suan hasta duye olabılır mı dedım yanıtlamadı onu burnuna baktı ama burun akıntısı genız akıntısı oldugu ıcın cocugun canını yakmak istemedim  ıyılesınce geniz etı ıcın bakarım dedı bıze alerjı ılacı yazdı kullan gel basınç testi yapalım alerjı bölümü de görsün dedı her zaman ki gibi size danışmadan birşey yapmak istemedim sıvı birikimi için neler yapabılırim.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MevaAnnesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2022 Saat 20:05
Sımdı receteden baktım hocam granül tarzı alerjı ılacları vermıs 1 ay kullanım öneriyor son olarak bırde bız Ankarada oturuyorduk kuru ve temız havası vardı suan Yalovada yız nem rutubet çok fazla evler hep böyle buda etken olabılır mı 

Düzenleyen MevaAnnesi - 12 Oca 2022 Saat 20:59
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2022 Saat 21:26
SAKIN, sakin ha gitmeyin! Tam tezgah! 
Tipik KBB uckagitlari! Bu sekilde hicbir ise yaramayan bir cuval ilac verip, sizi aylarca surundurecekler ve 
en sonunda, size:  "Goruyorsunuz, ilaclarla olmuyor, buyurun ameliyat " diyecekler.
Sakin bu ucuz sahtekarliklar kanmayin.
Ilk sayfada, Yazarlar kisminda yeni yazdigim ilk 2 makaleyi okuyun. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MevaAnnesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2022 Saat 00:17
Hocam makalelerinizi okudum ve hiç ilaç kullanmadım bu mesajıda size belkı bırı okur vr fikir olur diye yazıyorum eşimin ısrarı sonucu baska bır doktora gotumek ıstedı bende arastırdım daha once gıttıgım memnun kaldıgım bır doktorum vardı lenf bezlerım sısıyordu tüm doktorlar antibiyotik verıyordu ama kullanmamıstım bı kaçı hemen bıyopsi istedıler falan ıcıme sınmedıgı ıcın devamlı doktor aradım bu kbb doktoru adnan bey i buldum sonuclarımı gosterdim doktorlara güldü hemen dişçiye gıdıyorsun rontgen cektir gel dıyınce şaşırdım kanal tedavılı dişim altında enfeksıyon cıktı cektirmem gerektıgını sonra takıp gereklı dıyınce sasırmıstım kımse boyle bırsey farkedememsıtı.

Kızımı goturmek ıstedım bı oncekı doktor sıvı bırıkmesını oldugunu soyleyınce goturdum baktı yorum yapmadan bı rontgen cektirip işitme testine sok getir dedı hepsını yaptık basınc ısıtme hepsi normal rontgen normal genızeti boyutu iyi dedı sıvı yok dedı burunla dudak arasında bı enfeksıyon var ama cok sık hasta oluyor dıyorsun ondan dolayıdır kendı gecer yakında dedı ustunde bıle durmadı nasıl olur dedım cok arası gecmeden bsska bır doktor sıvı vsr dıyor alerjı ılacları verıyor bır anda hıc bırsey yok oluyor.. O yızden tek doktorla kalmamak gerekır ve ben doktora gıttıgım de sankı sıze takıp liymiş gibi kızım doktorumuz boyle dedo dıyorum dogru demıs flan dıyen de var hıc duymamıs gıbı bakan da ınanın benden duyup doktorunuz oyle dedıyse oyle yap diyip muayene edemeyende 🥴
Cok tesekkur ederım bıze kattıklarınıx ıcın hocammmmm.

Son olarak gene ateslenmıs tı kızım size yazdım cok agır gectı bu sefer neydo bılmıyorum 5.gunu acıle gıttık bogazları cok kotu olmus dedı ant. Verdı hemen ama almadım cunku atesı 2 gun sürmüştü bogazını rahatlattım ama acil doktoru bana kızım sürekli hastalandıgı ıcın pfapa olabılecegıni söyledi bı iğne soyledı atesı cıkınca bunu vurulsun atesı duserse pfapa dır dedı bunu nasıl anlayabilirim. Teması kesince hastalık azalıyor krese de gıtmıyo ama dısarı cıkınca hemen hasta ne kadar koruyacagım hocam cocuk evde daha kötü oluyor cıkmak ıstıyor 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.