|
Öksürük krizleri satürasyon düşüklüğü acil |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Nurhan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Oca 2022 Saat 02:59 |
Hocam iyi geceler kızım 3 bucuk yaşında 2 gün önce gece 37.5 bulan bir ateşi oldu sabahına tıkanır tarzda öksürüğü başladı balkona çıkarttıp biraz rahatlattık her sene Eylül ayında başlayan 1 yada 2 kez olan krup atakları olurdu hatta ilk atağında yoğun bakımda yatmıştık 1 bucuk yaşındaydı o zaman tanışmıştım sizi 2 senedir de sizin sayenizde ilaçlardan kurtulduk
Bu sefer ki atağı biraz farklı oldu diğer ataklarda geceleri Bi anda olan havlar tarzda öksürükleri olurdu şimdikinde sabah bir anda başladı sonra rahatladı ama gecesinde çok yoğun balgamlı öksürüğü dönüştü ama 5 dk bir tıkayıp boğulacak gibi olacak tarzda dün doktora götürmüştüm ciğerlerini dinletmek için ciğerleri temiz ama boğazları kötü dedi azitro verdi enfluvir ı da ateşi yükselirse başla dedi ben ikisine de başlamadım bugün gün içerisinde 38.1 ateşi oldu düşmesini bekledim düşmedi solunumu 64 lere çıktı subrakostal çekilmesi de bailayınca acile götürdüm balgamlı öksürüğü de daha çok artmıştı atrovent ve soğuk buhar verdiler monitörize ettiler satürasyonu 84 lerdeydi 81 lere kadar indi 160 lara varan taşikardi si oldu astım atağı gibi duruyor dedi çocuk doktorunu aradı gelip muayene etti yatış verdi azitro ya devam edelim dedi sulbaksit ve zaditen başladı ventolin 8*1 pulmicort 2*1 prednol 2*15 mg başladı enfluvir ı da başladık Normalde krup atakları böyle olmazdı gitgide kötüleşti durumu hocam bu astım atağı gibi mi duruyor balgam mı geniz akıntısı mı bilmiyorum ama boğuluyor kızım morarıyor gibi oluyor Sıradan bir grip mi astım atağı mı sahtekarlığın 3 safhasını biliyorum bu kuyuya düştüm sizin sayenizde kurtuldum hocam 2 senedir ne antibiyotik ne kortizon kullanıyorduk kendimde hemşireyim satürasyonları 80 leri görüp çekilmeleri de olunca bende dayanamadım başladık tedaviye gece 12 gibi yatış verildi tedaviye başlandı bu ventolin pulmicortları kullanayım mı hocam nasıl bir yol izleyeyim 5 dk sürmüyor hocam öksürük krizlerinin arası dolu dolu kıvamlı öksürüyor öksürürken hırıltılı oluyor balgamı yada geniz akıntısı ne olduğunu bilmiyorum çok fazla çok uzun oldu hocam çok özür diliyorum ama size danışmadan içim rahat etmiyor iyi geceler şimdiden çok teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wesley Krup Tablosunu ve Wood-Downes Klinik Astim Cetvelini inceleyin. Oradaki bulgular oldumu??
En azindan, Pulmicortu kullanmayin. Nefes almasi rahat, vermesi sikintili oldugunda, Ventolin kullanilir. Teshisleri NE???Krup mu? Astim mi? Turk doktorlari teshis koyamazlar. Asure recetelere ile, (hangisi iyi gelirse hesabi) recete yazarlar.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2022 Saat 18:35 |
|
![]() |
|
Nurhan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam pnomoni dedi teşhisine ronküs sesleri vardı şuan rahatlamış ciğerleri dedi sabah ama şimdi ciğerlerinden nefes verirken gıcırdama sesi geliyor ben ara ara dinliyorum takipnesi de bazen oluyor 44lerde satürasyonları da 92 93 lerde nabız 110 ile 130 arasında ventolin i nadir olarak veriyorum
prednol 2*15 mg Sulbaksit 2 * 560 mg Azitro 1*150 mg Enfluvır 2*3 ml Ventolin 8*1 Pulmucirt 2*1 Pulmicortu kullanmıyorum Antibitiğin 3.günü öksürük krizlerinin arası uzadı daha az öksürüyor ama öksürüğünün tipi değişti ilk öksürükleründe anlattığım gibi dolu dolu balgam öksürüyordu şimdi ki öksürüğü sanki daha derinlerden geliyor balgam çıkarmakta zorlanıyor gibi içi dolu ama çıkaramıyor gibi zorluyor zorluyor en son çıkartıyor balgamı hastaneye gelmek hiç istememiştim ama o hallerine dayanamadık şimdi yatıyor hastanede ben mümkün olduğunca havalarını vermiyorum sizden tam net bir bilgi almadan dediğim gibi sadece Bi kaç kez ventolin verdim .. doktoru bekledim size yazmak için tanıyı tam öğrendikten sonra size dönüş yapmak istedim bu ciğerlerinden gelen gıcırtı sesini bu hastalık tablosunu tedavi şeklini yorumlarsanız çok sevinirim hocam nasıl bir yol izlemem lazım
|
|
![]() |
|
Şimdi satürasyonu 89 hocam 84 lere kadar düşüyor en son
daraldığını hissediyorum sıkışıyor nefesi nefes verirken de boğazından ince bir ses geliyor sürekli değil sıkıştığında daha çok beliriyor sırtındaki o gıcırtı ve boğazındaki ince satürasyon düşünce belirteyim istedim hocam sizin değerlendirmenizi bekliyorum çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tipik SAHTEKAR doktor.
" prednol 2*15 mg ---> Kortizon! Sulbaksit 2 * 560 mg --->Antibiyotik Azitro 1*150 mg ---------> Antibiyotik! Enfluvır 2*3 ml ---------> Antiviral Ventolin 8*1 ---------->Astim ilaci Pulmucirt 2*1 " ----------> gene Kortizon! Belliki, zavalli cok caresiz! Piyasada ne kadar ilac varsa yazmis!! Biri iyi gelir hesabi! Boyle "asure recete" yazan sahtekarlardan uzak durun. Oksijen saturasyon olcumlerinde, bir "dumen" cevriliyor olabilir. Mumkun ise, baska bir yerde daha olcturun. " teşhisine ronküs sesleri "mi?? "ronkus sesleri"!!! Ne demek mis?? Tipik Turk doktor uydurmasi.. Mubareklerde ne popo varmis!! Bu kadar uydurmayi nasil sigdirmislar!! Sadece benim dediklerimi uygulayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2022 Saat 18:44 |
|
![]() |
|
Haklısınız hocam okuya okuya öğrendik sizden o yüzden içime sinmedi ama yatış yapıldı mecbur veriyorlar birde hocam şimdi ben sırtını dinliyorum nefes verirken düdük kapı gıcırtısı gibi ses geliyor ciğerden nasıl tabir edilir bilmiyorum ama sadece nefes verirken ve bu zamanlarda da sıkışık oluyor nefesi ne şikayeti var ki hocam böyle kızım
öksürürken zorlanıyor balgam çıkarmakta zorlanıyor artık
|
|
![]() |
|
Ayrıca bi kaç satürasyon cihazıyla baktık hocam aynı değerlerde gösteriyor oksijen verince toparlıyor satürasyonu hala takipnesi de var 48lerde
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hala kortizon kullaniyor mu? Bari en aza indirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|