|
Kansızlık |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yasyas ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ara 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şub 2022 Saat 03:46 |
Kadir bey merhaba kan değerlerim genel olarak hep düşük ilaç kullansam da pek birşey değişmiyor mevcut değerlerim bu şekilde.
1-nasıl düzelir? 2-şuan emziriyorum 4aylık oğlum var emzirme döneminde ne yapılabilir? 3-sağlık ocakları 4ay olan bebeğe otomatik kan damlası başlıyor. Öneriyor musunuz? 4-bendeki kansızlık nedeniyle bebekte de kansızlık gelişir mi? Kıymetli vaktiniz için teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Tedavi ile duzelmiyorsa, Thallassemia denilen, "Akdeniz Anemisi" hastaligi olabilir ve ilac kullanmaniz gerekemz.
Bunu anlamak icin: "Hemoglobin Elektroforezi" yaptirmaniz gerekir. 2- Bu tahlili yaptirmadan, herhangi bir tedaviye girismeyin. 3- Saglik bakanligi yetkilileri; son derecede cahil olduklari icin. Bir bebegin, dogdugunda, Hgb15-20g/dL iken, 4. ayda, NIYE, Hgb:10-13.0g/dL araligina indigini bilmez!!Bunu "anemi" zannederler.. Yapilacak bir sey yok. Saglik bakanligi bu kafada oldugu surece, yapilacak bir sey yok. SAKIN bebeklerinize Demir ilaci vermeyin. 4- Thallassemia genetik hastaliktir. Soya cekim olarak, size cekti ise olabilir. Yapilacak bir sey yok. Israrla, Demir ilaci verilse, Demir zehirlenmesi (Hemakromatotosis) olusur. |
|
![]() |
|
alev-kerem ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ara 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 514 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Hocam ben de konuyla alakalı olarak, sezeryan ameliyatı oldum 3 ay önce hemoglobin 10 Ekim'de 12.6 iken doğum yaptığım 1 Kasım'da 11.2 imiş (sanırım ameliyattan önce almışlardı) ben hiç demir hapı kullanmadım her gün etli beslendim. 1)Bu zaman icerisinde düşüklük düzelmiş midir? Göz kararması baş dönmesi filan yaşamıyorum. Belki biraz güçsüzlük bacaklarımda. 2)Bebek yeterli demire ulaşıyor mudur ? Emziriyorum. 3)Hızlı gelişen bebeklerde nisbi kansızlık olabilir diyorsunuz kızımın doğum kilosu 3240gr şu an 6.400gr. 38+5'te 1 Kasım'da doğdu. Sadece anne sütü aliyor. Bende kansızlık varsa bu kiloda bir bebekte her şey yolunda mıdır? Oğlum 8 yaşını bitirdi. Sizi takip ederek güvenle geldik hocam bu günlere. Kitabınız başucumuzda. Siz de daima sağlıklı olun eksik olmayın hocam. Minnetle...
|
|
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Dogum yaptiginizda, (ortalama): 3 kilo bebek+3 kilo Plasenta+3 kilo sivi sizden cimis oluyor.
Bu surecde olan demir kayiplari, dogum sonrasi duzgun bir gida rejimi ile kendiliginden duzelir. Duzelmiyorsa dogum yapan diger memeli hayvanlarda NIYE (hemde, ot oburlarda, et yemedikleri halde) anemi olmuyor?? 2- Anne karnindaki bebekler, annede "Anemi" varmis-yokmus umurunda degildir, soker alir! Ayrica, anne karninda, Hgb:20g/dL civarindadir ve HgbF seklindedir. Dogum sonrasi, bu HgbF yikilir, yerine HgbA imal edilir. Bu arada aciga cikan Demir, depolara gonderilir. Hgb seviyesi de; 4 aylik iken; 10.0-13.0g/dL seviyesine iner. 3- Her sey yolunda, merak etmeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Şub 2022 Saat 18:24 |
|
![]() |
|
Yasyas ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ara 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilac gerekecek kadar dusuk degil. Simdilik etli gidalarinizi arttirin.
Firsat oldugunda: Hemoglobin Elektroforez tahlilini yaptirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|