Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 19 aylık kız bebek idrar yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

19 aylık kız bebek idrar yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pelinsa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pelinsa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 19 aylık kız bebek idrar yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 01 Nis 2022 Saat 15:44
merhaba Doktor Bey
kızım 19 aylık, 10800 gr 84 cm civarı. 6 gün sonra 20 aylık olacak. 2 gün üst üste cıvık açık yeşilimsi kaka yaptı yoğun şekilde.3.günün gecesinde 2 kez kustu ve sonraki gece de kustu ve kusarken de yine ishal gibi kaka yaptı. gün içinde halsizliği yok ateşi yok, iştahsızlık var sadece.
test sonucunu da yolluyorum. Doktor idrar yolu enfeksiyonu olmuş dedi ama idrar yolu enfeksiyonunda kız bebekte ishal olmaz diye duymuştum.
antibiyotik yazdı, ve ateşi olmamasına rağmen calpol içirin dedi.
ilaç kullanmayı hiç istemiyorum, ama geç tedavi edilen idrar yolu enfeksiyonlarının böbrek sorunlarına sebebiyet verdiğini söylediler.
yardımlarınızı rica ediyorum

gaita tetkiki : makroskobi kahverengi yumuşak ezme kıvamında, kan yok mukus yok,
mikroskopi : her sahada 1-2 eritrosit ve 1-2 lökosit görüldü

tam idrar tahlili
glukoz -
bilirubin -
keton -
dansite 1000
eritrosit -
hemoglobin -
ph 5.0
protein -
ürobilinojen normal 
nitrit -
lökosit ++ pozitif

idrar sedimenti : her sahada 4-5 lökosit, 1-2 eritrosit ve 2-3 epitel

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2022 Saat 18:24
Tam bir SOYTARI! 
Kesinlikle IYE yok. IYE olsa, Nitrit:(+) olur.
Bunlar son derecede cahil ve assagilik sahtekar doktorlardir.
SAKIN hicbir ilaci kullanmayin.
  "  idrar yolu enfeksiyonunda kız bebekte ishal olmaz diye duymuştum."
Cok anlamsiz bir yorum. Kimden duydu iseniz, resmen sacmalamis. 
Kiz cocuklarda, ishal nedeni ile on tarafa bulasma ile IYE olabilir, ama o zaman da Nitrit:(+) olur.
IYE yapan bakteri farkli, Ishal yapan mikrop farklidir. 
Ikisi pekala beraber olabilir. 

Yukarı Dön
pelinsa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pelinsa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2022 Saat 15:15
Doktor Bey, peki neden suphelenip neye gore test tahlil istemeliyim. 3 gece ust uste hemen hemen hep ayni saatlerde kusuyor, ishal devam, ates yok. Ishali kesmek icin ne yapmam lazim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2022 Saat 18:34
Ishali keserseniz, mikroplar atilamaz ve ATES cikar. Kusma ve ishal vucut savunmasidir. Turk doktor akli ile
ishal ve kusmalari KESMEYIN!! 
Yazdiklarimi mutlaka okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.