|
Böbrek usg |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Bahar yaşar ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bahar yaşar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Nis 2022 Saat 11:09 |
Hocam kalsiyum yüksekliğine bağlı takipteyiz sizin önerinizle her ay verilmesi gereken kan ve çekilmek istenen usgyi cektirmedik. 8 aylik kontrolde doktor kan tahlili istedi kanda kalsiyum değeri normal çıktı ama yine de son olarak bir böbrek usg istedi. Sonuçlara göre bizi çocuk nefroloji ye yönlendirdi gitmemize gerek var mı? Raporu aşağıya kopyalıyorum. Kadir geceniz mübarek olsun hocam.
Klinik Bilgi: Teknik imkanların ve hasta uyumunun elverdiği kadarıyla yapılabilen tetkikte izlenebildiği kadarıyla; Her iki böbrek normal boyutlardadır, bilateral parankim ekosu normaldir.Bilateral toplayıcı sistem normaldir. Sağ böbrekte alt polde yaklaşık 3.5 mm ebatlı kuyruklu yıldız artefaktı veren hiperekojen kalsifik odak izlendi. Her iki sürrenal loju normal olarak değerlendirilmiştir. Mesane duvar ve lümeni normaldir. Dr.F.IŞIK F.B Klinik Bilgi: Teknik imkanların ve hasta uyumunun elverdiği kadarıyla yapılabilen tetkikte izlenebildiği kadarıyla; Her iki böbrek normal boyutlardadır, bilateral parankim ekosu normaldir.Bilateral toplayıcı sistem normaldir. Sağ böbrekte alt polde yaklaşık 3.5 mm ebatlı kuyruklu yıldız artefaktı veren hiperekojen kalsifik odak izlendi. Her iki sürrenal loju normal olarak değerlendirilmiştir. Mesane duvar ve lümeni normaldir. Dr.F.IŞIK F.B
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118018 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakin anlatmaya calistigim sey zatan BU!! Bu sahtekarlar asla sizi birakmak istemezler.
Kasten sizi boyle (bilhassa anlasmali olduklari) yerlere gonderirler. O, US tetkikine giderseniz, kesin baska bir sey uyduracaklar. Bastan beri yapilanlar dolandiricikti!
|
|
![]() |
|
Bahar yaşar ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bahar yaşar
Hocam bende sizin gibi düşünüyorum. Bakıp bakıp biseyler çıkarıp duruyorlar. Şehir hastanesine gidiyorum devlet hastanesi ama sürekli bı sıkıntı bı sorun vara getiriyorlar. Ben sizi dinledim de her ay çekilmesi gereken USG her ay verilmesi gereken kan tahlili ne hiç gitmedim. Çocuk nefroloji ye gitsem bı yığın tahlilde ordan isterler. Bebeğim zaten kansız iyice anemi yapacaklar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bahar yaşar
Hocam böbrek usg si normal mi doğru mu anladım.miletrik taşlar zamanla atılır sanırım çok büyük değil. Çoğu bebekte olabilir sanırım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118018 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hepsi hallolur. Merak etmeyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|