|
Maymun Çiçeği virüsü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kzy12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 147 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2022 Saat 06:07 |
Hocam benim aşım varmış bu virüse.Zamanında yapılmış.Benden geçen antikorla çocuğum korunur mu?Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118465 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
NE aşısı???? Sizinbahsettiğiniz ne??
1- Çiçek hastalıgı: Tarihe karışmıştır. Deriye uygulanan ve İZ bırakan aşısı sayesınde "Eradike " edilmiştir! 40 yaşından küçüklerde bu aşı zaten YOKTUR!!! DNA VİRUSUDUR! Hücresel bağışıklık ile çalışır. Aşılı olmak, bebeği korumaz. 2- SuÇiçeği: Hafif hastalık yapar, son 40 seneden beri aşısı var. RNA VİRUSUDUR, Hümoral bağışıklık ile çalışır. ANNEDEN GEÇEN BAĞIŞIKLIK VARDIR, EN FAZLA 1 SENE KORUR. Her iki hastalığı geçirmiş olmak veya aşılı olmak. Maymun Çiçeğine karşı KORUMAZ.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2022 Saat 07:27 |
|
![]() |
|
Kzy12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 147 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu Çiçek Hastalığı aşısı Maymun Çiçeği hastalığına karşı da koruyucu diyorlar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118465 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Diyelimki, koruyucu. Nereden bulacaksınız??
Niye, "diyelimki" dedim? Zira tahmin edilen, Çiçek aşısı (bulundu diyelim), çapraz etki ile etkili olabilir lafı varda, denenmiş değil. Bu arada, en iyi ne en az yan etkili Çiçek aşısı: Ankara aşısıdır. Niye, "bulundu diyelim" dedim... ZİRA elde hazırda Çiçek aşısı YOK! Türkiye,de ise biliyorsunuz, yumurta kapıya gelmeden hiçbir hazırlık yapılmaz. Bizi gene elin yabancı aşısına muhtac ederler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|