|
kortizon iğnesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Tem 2022 Saat 21:39 |
hocam merhaba, 18 aylık erkek bebeklerimiz var. iki gün arayla öksürükle beraber hırıltı inleme ve hızlı nefes alıp verme başladı. ikisinde de dakikada 58-59du solunum sayısı, ateş yoktu. ikisi de çok huzursuzlandılar, uyumak isteyip dalamadan uyanıp perişan oldular yorgunluktan. 26 saat bekledik ama artık bir saniye bile durmaz olduklarında hastaneye gittik hocam. bence bronşiolit yada viral zatürre geçiriyorlardı. birine geçtiğimiz pazartesi birine de çarşamba günü hastaneye gittik. oksijen verilip iğne yapıldı,yapmadan çıkarmadılar maalesef hastaneden. bugün iğneden sonra birinin 10. birinin 8.günü. gece uyuyorlar, gündüz uyuyorlar ama biri hala uyanık olduğu her an ağlıyor. ateşleri yok ama balgam dolu göğüsleri, öksürürken kusuyorlar bu yüzden, sıvı beslenmek istiyorlar, katı veya yarı katı gıdalar da hemen kusturuyor. bir yandan da okuyanlara da bilgi vermek açısından yazdım bunları, kortizon sonrası böyle balgam doldular ve sıcak buharda tutamıyorum ben ikisini de durmuyorlar. hocam bundan sonrası için yardımcı olabilir misiniz? balgamı atmak için perebron kullanmalı mıyız? ilerleyen günlerde bizi daha vahim bir tablo mu bekliyor yoksa bu kadarla atlatır mıyız? küvez geçmişleri var 28 gün, ama eve geldikten sonra hiçbir ilaç kullanmadım ben bebeklerime. bu yapılan kortizon iğnesi, ilerde geçirecekleri hastalıklarda da etkiler mi bebekleri? ve ilk hastaneye gittiğimiz gün, nefeslerini bir şekilde rahatlatmalıydık hocam, ne yapmalıydık, hava makinesi mi yada ventolin sprey mi kullanmalıydık? biliyorum bu iğne yapılmamalıydı ama hemşir, hemşireler, doktor, müşahede odasında hepsi bir olup diğer yatanların arasında nasıl azarladılar beni bilemezsiniz:(((eşim de onlardan taraf oldu bir de, sen ne biliyorsun da karışıyorsun diye:(( cevap verebilirseniz sevinirim hocam, şimdiden çok çok teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118465 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Esasında, çözüm gayet basit!
Benim yazdıklarımı iyi anlamış olsanız, ayırımı kendiniz yapar ve bu batakhanelere gitmezdiniz. 35 sene muayene hekimliği yaptım, 1 hastamı bile hastanelere göndermedim. Sıcak su buharını, uyurlarken yataklarının kenarına bir tabure ve onun üstüne kaynar su tenceresini koyup, hepsini içine alacak şekilde çarşaf ile örterek uygulayın. İçine Vicks veya ColdMix itiraz etmezlerse koyun, istemezlerse koymayın. 35 sene zarfında, HİÇBİR hastama Kortizon iğnesi yapmadım. Diyorum sizi Türkiye'de hastahaneler artık batakhane olarak çalışıyorlar. Hangi cins Kortizon yapıldı yazmamışsınız. Prednol; 10 dakika, Dekort;24 saat etkilidir. "Nefesi rahatlatmak" ne demek?? Solunum dakikada 60'dan fazla değil ise, zaten bir şey gerekmez. Solunum:60 dan fazla, Nabız:200'den fazla olursa, hastalarıma Kortizon değil, Digitalizasyon uygularım. Artık çocuklarda Digital uygulamasını bilen Çocuk doktoru olduğunu zannediyormusunuz? Bu ahmaklar, Digitalizasyonu bilmedikleri için, Kortizon vererek durumu geçiştirirler ama olan çocuklara olur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Tem 2022 Saat 09:16 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|