Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hırıltı astım, bronşit olma olasılığı nasıl anları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hırıltı astım, bronşit olma olasılığı nasıl anları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 259
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hırıltı astım, bronşit olma olasılığı nasıl anları
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 12:18
16 aylık bebeğim.

Daha önce size yazmıştım grip olduğu zaman 1 yaşında hırıltılı nefes aldığı için doktor ventolin verdi ama kabul etmedim. Sizin dediğiniz gibi grip için yapılan uygulamaları yaptım. 14. Ayda yine grip oldu ve iyileşince atlattı. Şu an 16 aylık abisi orta okula gidiyor ordan gelmiş olabilir hastalık. 

3 gün oldu burun akıntısı yok. Ateş yok. 3 hafta önce yine atlattı yine ateşsiz. Sıcak buhar burun temizliği vs halloldu. Boğazında hırıltı var özellikle nefesi verirken oluyor. Gülerken yine oluyor. Nefes verirken özellikle hırıltı olduğu için sormak istedim.. Astım olma ihtimali var mı? Arada öksürük oluyor. Aynı zamanda 4 köpek dişi çıkmaya başladı bunun yarattığı salya da sebep olabilir mi? Ben tabi ciğer den mi ses geliyor anlayamıyorum. Astım olanlar nefes verirken zorlanır dediğinizi hatırlıyorum. O yüzden sormak istedim size yaptırmam gerekn bir tetkik var mı? Götürücem doktora ama şimdi hemen akciğer filmi ventolin falan diyecek diyede korkuyorum açıkçası. Neye dikkat etmem gerek neden olduğunu anlamam için. Büyük bir hırıltı değil tiz bir şekilde nefesi verirken geliyor ses.  Öksürük sık değil nefes verirken bazen bir iki öksürük oluyor. 

Düzenleyen Glnrkzy - 12 Eki 2022 Saat 12:22
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120299
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 13:28
Hırıltı ve hatta öksürüklerin, Astım ile hiçbir ilgisi yoktur.

Astım da; nefes verirken, hırıltı değil zorluk olur. Artık bu sahtekar doktorların "Astım sahtekarlıkları" iyice
 açığa çıktığı için, artık eskisi gibi her öksürene Astım diyemiyorlar.  "Zatürre başlangıcı" en son moda olan
 sahtekarlık! 
Yazılarımı okuyun ve uyanık olun. 
Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 13:31
Hocam zaten anlattıklarınızi ilk çocuğuma uygularken 11 yaşında sayenizde yaşının 2 katı reçete attım çöpe. Ama gülerken oluyor hırıltı demeyim de tiz bir ses. Hani bronşlar tıkalı da nefesi verirken ittiriyor gibi. Günlük aktivitesi yerinde ama. Bide nefes alırken birşey yok verirken oluyor bu ses. Babam da astım hastası idi. Nefes verirken böyle ittirip verirdi. Ama grip olduğu zaman koruma için o kanallar tıkalı olduğu için de olabiliyor. Bunu ayırt etmek istiyorum. Mesela çocuk astım ise bu ses asla gitmez mi. 3 gündür olduğu için grip ile ni alakalıdır. Nasıl bir gözlem yapmam gerek.

Gerçi rahmetli babam 87 yaşında vefat etti. Nefesini böyle verirdi ama sprey hiç kullanmadı. İstemez di. Acaba o da gerçekten astım değil miydi diye düşünüyorum şimdi. Çünkü bir astım krizi vs gibi bir durum yaşamadı. 

Düzenleyen Glnrkzy - 12 Eki 2022 Saat 13:54
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 18:04
Büyük ihtimal ile Astım değildi. 
Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2022 Saat 23:19
Hocam sıcak buhar içine cold mix koyarak uyguluyorum. Birşey sormak istedim sadece izotonik koyarak icine inebulizator kullansam yine faydalı olur mu? Gece yatmadan buhar ve cold mix kullandık.. Daha çok tıkanıp öksürme başladı. Belki balgam yumuşayıp çıkıyor. Ama yine özellikle nefes verirken ötüyor 

Düzenleyen Glnrkzy - 14 Eki 2022 Saat 00:22
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2022 Saat 09:52
 "İzotonik" NİYE konuluyor?? ÇOK salakca bir Türk doktor uydıurması! İllaki işi zorlaştıracaklar.
İlla tuz koyacak iseniz, doğrudan tuz koyun. İllaki en masraflı şekilde mi halledilecek?

Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2022 Saat 09:59
Anladım hocam. Peki nebulizator işe yarar mı. Bu şekilde yoğun bakımda bebeklere masaj yapıp sırtına vurarak çıkartıyorlar diye duydum balgamı 
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2022 Saat 10:08
Hiç bir işe yaramaz! Bir tencerede su kaynatın, çarşaf altına sokup sıcak su buharı uygulayın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.